-
Yeni Üye
bence sadece sıkdonatıyla alakalı bişey değil ayriyetten beton dökümü sırasında yapılan ihmalkarlıkların bir sonucu gibi geldi bide vibrasyona daha önem verilseydi problem ortadan kalkacak gibi görünüyor
-
-
Yeni Üye
Açıkçası başlık biraz garip duruyor: buradaki suçlu sık donatı değil. Hatanın nereden kaynaklandığını arkadaşlar açıklamış.
Bu olayın değil belki ama buna benzer sonuçların doğduğu olayların bir sorumlusu da beton santralleri. Kat dökülen yerlerde temel betonu için uygun kıvam sınıfıyla beton gönderenlerin de kabahati. "Slump" değeri 10'dan (10 cm) düşük gönderilen betonla kolon-kiriş dökülmez. Burada betonu sipariş edenlerin biraz dikkat etmesi gerekiyor. Betonun dayanımı ham halde çıplak gözle test edilemiyor ama kıvam sınıfı, maksimum dane çapı betonun döküleceği mahale göre talep edilmeli.
Neyi nasıl talep etmeniz gerektiğini bilmezseniz; beton santralleri çimentosuna da kıyamaz, şantiyede betona su verilmesine de göz yumar (bizzat kendileri su katmaya kalkar betona). Yoksa betonun kıvamı gerektiğinden çok düşükse istediğiniz kadar düzgün vibratör tutun. Gereğinden fazla vibrasyon bu sefer de segregasyona neden olacaktır.
-
-
Yeni Üye
arkadaşlar ben kolon ile tabliye betonunu birlikte döküyorum her hangi bir sıkıntı yaşamıyorum usta isterse kolon kiriş birleşim noktasında donatı fazlalıgı nekadar olursa olsun betonu döker pöroblemsiz
-
-
Yeni Üye
asıl sorun işcilikte gibime geldi sık donatı ve/veya vibratör kullanılmaması.işciye bırakılırsa kolonu kirişi demirle dolduru bana kalkırsa, yani" uleeen bi demirde benden sağlam olsun be" tarzı bi durum mesela
-
-
Yeni Üye
sık donatılı imalatlarda imlatı riske atmamak adına beton katkı malzemelerini kullanmakta fayda olacaktır.Benzer imalatlarda AKIŞKANLAŞTIRICI veya daha Hiper AKIŞKANLAŞTIRICI beton katkıları kullanılabilir,!!! dolayısı ile beton kendiliğinden yolunu bulup kalıba daha rahat yerleşecektir.!!!
Saygılarımla,
-
-
Yeni Üye
Bende kendi şantiyemde döşemeyle kolonları birlikte döküyorum su ana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım. bence burdaki tek sıkıntı vibrasyondan kaynaklanmış kolon kiriş birlişim noktalarında vibrasyona çok dikkat edilmeli. döşemeyle kolonu ayrı ayrı döksenizde vibrasyonu dikkatli yapmazsanız kolon diplerinde de segregasyon oluşabilir. Saygılarımla
-
-
benim bildigim, akiskanlistirici betonun kalip icinde yayilmas
Konu EmreDalgic tarafından (15-02-2010 Saat 23:16 ) değiştirilmiştir.
-