Go Back   Yapısal.Net > FotoYapı > İnşaat Sistemleri > Kolonlar

Konu : bu kolona tamir harcı yeterli mi acaba.

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30-04-2008, 12:42   #11 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Download/Ekleme Bilgileri
Downloads: 1
Uploads: 0

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder

o kolon coktan makyajla kapatılmıstır

tabi kolon diyebilirsek eger

bence bunu yıkıp yeniden yapmak
gerekli

kolonun enn dikkat edilmesi gereken bölgesinde olusmus
yıkp yapmak en güzeli
kasiff isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-05-2008, 01:53   #12 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 3

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
bencede epoksi dolgu o bölgeye enjekte edilmeli. en doğrusu bu olur. burası düğüm noktası..
ihakay isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-05-2008, 11:59   #13 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 2

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
vallaha benim çalıtığım şantiye de o kolon hemen kırılır kontrol kesinlikle izin vermez kırdırır, hiç beton yememiş, tamir harcı sadece segregasyon için olur, kolonun içi tamamen dolmaz tamir harcıyla.
cagri41 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-06-2008, 23:03   #14 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 0

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder kırcalı - MSN üzeri Mesaj gönder
Alıntı:
cagri41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
vallaha benim çalıtığım şantiye de o kolon hemen kırılır kontrol kesinlikle izin vermez kırdırır, hiç beton yememiş, tamir harcı sadece segregasyon için olur, kolonun içi tamamen dolmaz tamir harcıyla.
aynen söylediklerinize katılıyorum ben bir taşeron olarak kesinlikle riske girmem o kolonu kırar yeniden dökerdim
kırcalı isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-06-2008, 15:43   #15 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder slmz23 - MSN üzeri Mesaj gönder
Arkadaşlar ben bu inşaatın mühendisi değilim sadece yoldan geçerken gördüm dikkatimi çekti ve sizlerle paylaştım!!!!
slmz23 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-10-2008, 17:24   #16 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
arkadaşlar çoğunuzun şantiye tecrübesi olmadığı ne kadar belli. hemen yıkalım kıralım diyaorsunuz şantiye ortamında beton atılırken vibratör tutulur tabi donatıdan dolayı agregalar bazen kolonda dıkanmaya neden olabilir çünkü ustası işçisi vs. umursamadan geçer bizlerinde gözünden kaçmasıyla telaş ve başka nedenlerden dolayı bu sonuçlar meydana gelebilir olmaması daha iyi ama oluyaor. bizlerde yapı denetim elemanları ve tecrübeli mühendislerle şantiye ortamında müşaveremiz neticesinde şöyle bol çimentolu bir harçla kalıp çakılarak tam şıkıştırmayla çözülebileceği kanaatine vardık
dragon22 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2008, 23:18   #17 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 2

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Alıntı:
dragon22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar çoğunuzun şantiye tecrübesi olmadığı ne kadar belli. hemen yıkalım kıralım diyaorsunuz şantiye ortamında beton atılırken vibratör tutulur tabi donatıdan dolayı agregalar bazen kolonda dıkanmaya neden olabilir çünkü ustası işçisi vs. umursamadan geçer bizlerinde gözünden kaçmasıyla telaş ve başka nedenlerden dolayı bu sonuçlar meydana gelebilir olmaması daha iyi ama oluyaor. bizlerde yapı denetim elemanları ve tecrübeli mühendislerle şantiye ortamında müşaveremiz neticesinde şöyle bol çimentolu bir harçla kalıp çakılarak tam şıkıştırmayla çözülebileceği kanaatine vardık

Şöyle bol deyince, bol acılı adana diyeceksiniz sandım. Yanıldım. Beni hiç bir şey bilmiyor kabul edin; betonarmeyi de değil, beton ve bileşenlerinin yük altındaki davranışlarını bana kısa kısa anlatabilir misiniz?

Betonun içindeki çimentonun görevini mesela?
Ya da agrega olarak kullandığımız çakıl yerine mil kum kullansak ne olur, çok mu çimento gider? (agregalar dıkanmaya da neden olmaz böylece)
Maliyetini bir kenara koysak döktüğümüz betonlarda sadece çimento (ve haliyle su) kullansak sonuç ne olurdu?
Tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Bunlar hiç komik değil, verdiğiniz çözümün manası da üstüne çimento dökmek deyişindeki gibi, ayıbı, kusuru örtmek manasına geliyor.

Tecrübenize şüphe yok da, mesleğinizi merak ettim ben nedir acaba, müteahhitlik mi?
32derece isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-06-2009, 14:30   #18 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 3

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Değerli Meslektaşlarım,
Öncelikle şu anda mevcut kolonun kesit kaybı nedeni ile dizayn yüklerini karşılayıp karşılamadığına bakılması, daha sonra ise güçlendirilmesi için gerekli yönteme karar verilmesi gerekir. Bu kadar boşluk oluşmasının yanı sıra etrafındaki betonun mukavemetinin ne olduğu saha da tespit edilmeli, projecilerden bu kolonun dizayn yüklerinin edinilmesi ve kesit kaybından sonra oluşan yeni beton alanına göre taşıma kapasitesi analizi yapılması gerekir. Çıkan sonuca göre dizayn yükünün ne kadarını karşıladığı, ne kadarını karşılamadığını tespit ettikten sonra; karşılayamadığı yük için gerekli kesit hesapları ve tamir metodolojisi belirleyip uygulamak gerekir. Konu ile ilgili güzel bir örnek Structoris firması olarak, Rusya federasyonunda, projelendirme ve proje yönetimini üstlendiğimiz yüksek katlı bir bina için yapmıştık. İlgili çalışmayı
[Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]
linkinden edinebilirsiniz. Structoris web sitesinin Engineering Articles bölümünde yine yapım aşamasında karşılaşılan bu tür problemlerin çözümü için yapılan ve şantiyedeki arkadaşlara yararlı olacağını düşündüğümüz başka çalışmalarda bulunmaktadır. Yararlı olmasını umarım.

Haşmet Ziya SIDDIKİ

Technical Coordinator

Structoris Eng. Consulting Cont. Co.
hasmetziya isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil