-
Paylaşımcı Üye
Konu Volkan Donbaloğlu tarafından (05-05-2008 Saat 23:58 ) değiştirilmiştir.
-
The Following 6 Users Say Thank You to i_uyan For This Useful Post:
*kardelen* (10-09-2008), emel82 (13-07-2008), okurgezer (10-04-2008), rüzgar_06 (10-06-2009), simarrs (24-09-2008), umut (22-06-2008)
-
Deneyimli Üye
'hangi amaçla yapldığı belli olmayan düşey eleman' konulu resme bakıyorumda akıl sır erdiremiyorum. ALLAHIM nasıl bi matık
-
-
Yeni Üye
'hangi amaçla yapldığı belli olmayan düşey eleman' gerçekten cok ilginç...bunun basındakı muhendis olamaz heralde...resimler için yeşekkurler..
-
-
Yeni Üye
cidden elinize sağlık.. teşekkürler.hocam bu guse kolonların demir donatısı için elimizde malzeme varsa yayınlar mısınız? sağolun..
-
-
Yeni Üye
bu "çıkma için değişik guse uygulaması" resmindeki guse gerçekten normal guse ile aynı görevi görüyor mu?
-
-
Paylaşımcı Üye
Allah'ım sen bizleri bu kullarımızdan koru
hangi amaçla yapldığı belli olmayan düşey eleman???????
Çok hoşuma gitti valla. Aynısınıda ben yapmak isterdim. Bir mühendislik? harikası
Konu halimtoptac tarafından (19-08-2006 Saat 09:17 ) değiştirilmiştir.
-
-
Deneyimli Üye
6 resim 'çıkma için değişik guse uygulaması'
bu resimdeki köşe kolonun gusesi bu kolonu diğer köşe kolonlara göre daha riji kılıyo yanılmıyorsam.sorum şu:1)bu guse kısa kolon etkisi yaparmı 2)yapıda burulma oluşurmu
-
-
Uzman Üye
Benim dusuncem kolonda kısa kolon olusumuna neden olur cunku kolonun boyu guseli kolonun boyuna gore uzun ve rijitligi daha az bu nedenle guseli kolonun rijitliği fazla olacak ilk duruma gore yerleştirilen donatı yetersiz kalacaktır.
Yapıda burulma olusturmazlar cunku guseler bir nevi kısa konsol gorevi ustlenirler.
ii çalışmalar....
-
-
Yeni Üye
bana çiroz hakında bilgi verebilir misiniz ve bu binaların yapımın da mühendisler olmuş olamaz çok kötü bir görüntü
-
-
Kıdemli Üye
çirozz
çirozlar,öncelikle kolonlara gelen eksenel yük sırasında patlamalarını önlemek içindir...deprem kuvvetlerine karşı pek etkisi yoktur..bir diğer faydası;beton dökülürken kolon demirlerinin açılmasını önler..yapımı ve işçiliği gayet basittir..her m2'ye ortalama 9 adet konulması uygundur.özellikle uzun kenarı 65 cm nin üstündeki kolonlarda ve perdelerde uygulanması şarttır..
-