beton atılırken kalıbın şişmemesi için tijlerden başka bildiğiniz metot varmı paylaşırsanız sevinirim.iyi çalışmalar...
beton atılırken kalıbın şişmemesi için tijlerden başka bildiğiniz metot varmı paylaşırsanız sevinirim.iyi çalışmalar...
bana kalırsa bu kolonun kaçıklığı daha sonradan traşlanmışş....içeriye doğru traşlanmasının nedeni yanlardaki perdelerin yeterli olduğu kanaatine warmış ordinarious inşaat müh arakadaşım heralde....yoksa başka bi mantık göremiyorum...tasvip edilebileçek bişey değil ama kimse görmemişmi anlamadım))
Var tabii.
En çok kullanılan metod ise kelepçeleme yöntemi.. Ama sadece kelepçe kullanarak dört dörtlük kolon elde edmeyebilirsin. kullandığın 10x10 gibi kelepçe altı takviye elemanlarının kesit ölçüleri standart olmalı.
genelde hizarcılar malzemeden çaldığı için her 10x10 diye tabir edilen kerestenin kesit ölçüsü 10cm'e 10 cm olmaz 8,5*8,5; 9,5*9,0 gibi salak sulak ölçüler çıkar ortaya . bunların yanyana kullanılması kolonun şişmesine neden olur !!! Aman Dikkat !!!
paylaşımın için teşekkürler ama keşke görmez olsaydım bu memlekette böyle yapılar yapılmaya devam edilirse önümüzdeki bizi ziyaret edecek depremde ne hale geliriz bilmem. bunu size soruyorum. bu mühendisler yapı yapmaya devam ettikçe durum ortada. yerle bir oluruz.
Böyle hataları gördükçe depremden korkmaktansa saygıdeğersiz meslektaşlarımızdan korkmak lazım.
Yapılan yapılarda canlıların yaşayacağını ve o canlara kasteddiğinin farkında olmayanlara çok kızıyorum.
paylaşım için teşekkür ederim
saygılarımla
Dörtgen Kolonun Üstünde Dairesel Kolon sağlıklı bir yöntem mi acaba...uygulaması bence sakıncalı;süreklilik olması lazım kanımca...acaba yanlış mı düşünüyorum.
bilgiler için saolun
Paylaş