![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : kolon detayları |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#12 (permalink) |
|
Paylaşımcı Üye
|
hangi amaçla yapıldığı
merhaba arkadaşlar!
hangi amaçla yapıldığı belli olmayan kolon...... dehşet veren bir resim. arkadaşımızın dediği gibi bu işin başında bir mühendisin olduğuna inanmak mümkün değil. ikincisi şu gusse meselesi!... kısa kolon oluşturduğunu ancak hesaplamakla anlaşılabilir. görüldüğü kadar sanırım kolon yüksekliği diğer katlara göre burada fazla. ama gussenin kolonun aşağı tarafındaki bitim noktasında meydana gelecek olan diyagonal yükü hesaplamak ve kolonun o kesitinde meydana gelecek olan kesme kuvveti ve diger etkileri iyi hesaplamak gerekir. en iyisi sayın Nejat Bayülke (inş. yük. müh.) DEPREME DAYANIKLI BETONARME VE YIĞMA YAPI TASARIMI kitabını incelemek lazım. bu ve buna benzer birçok konuda doğru ve yanlışı yan yana getirerek anlatmıştır. Bu işte yanlız bilmek te yetmiyor illada doğrusunun yapılmasını kabul ettirmek ve yaptırmak lazım. Ben sizlere (gençlere) güveniyorum. sizler mutlaka bu işi inşallah başaracaksınız. hepinize sevgilerimi sunar başarılar dilerim. Konu Ahmet Pervane tarafından (11-09-2006 Saat 23:03 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
statiker arkadaşın "çirozların depreme katkısı yoktur"... sözüne katılmıyorum. çirozların; binanın deprem yutma performansına katkısı olduguna inanıyorum.. bence depreme yönelik önemli bir detay...ayrıca hangi amaçla yapıldığı belli olmayan kolon gerçekten enterasan hadi bunu kontrol eden mühendis yok,, belediye uyuyormu arkadaş... iyi çalışmalar..
Konu kaşif tarafından (01-11-2006 Saat 21:50 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
Kaşif arkadaşıma katılıyorum.
Çirozların kesinlikle depreme katkısı vardır. Şöyle örnekleyelim. Deprem anında yapımız dalgalanma yaparken ( Aşağı yukarı ) Eksenel kuvvette ciddi değişmeler yaşanabilir. Bu kuvvet değişikliğinde kolonun eni ve boyunda bombelenmeler gözlenir. Çiroz bu bombelenmeleri etriye ile beraber çalışarak minimuma indirir. Kolonda patlamayı engeller. Tabi uygun şekilde yapılırsa. Hnagi amaçla yapıldığı belli olmayan kolonlar ise tam bir saçmalık. Konu koprulu tarafından (30-06-2007 Saat 01:38 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|