+ Konu Cevaplama Paneli
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan
1 2 SonuncuSonuncu
1 den 10´e kadar. Toplam 12 Sayfa bulundu

Konu: "çiroz detayları"

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

"çiroz detayları"

Konu Mühendis tarafından (05-02-2007 Saat 11:07 ) değiştirilmiştir.

Onursal Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    67
    dosyalarınızın görüntülenmesinde sorun var linklerinizi gözden geçirirmisiniz

3. The Following User Says Thank You to H.Kumral For This Useful Post:

m.karakaya (15-05-2008)

Yönetici Mühendis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    4
    Üye resimlerinin düzeltilmesi hususunda uyarılmıştır. Lütfen mesaj yazmayınız.

Linkler düzeltilmiştir.
    Konu Mühendis tarafından (05-02-2007 Saat 11:08 ) değiştirilmiştir.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    Lütfen forum kurallarını okuyunuz.
    Soracağınız soruyu önce forumda arayınız.
    Bulamadığınız takdirde forumda sorunuz.
    Teşekkür etmek için lütfen botununu kullanınız.
    Türkçe karakterler kullanmaya özen gösteriniz.
    Büyük harflerle konu açmayınız.
    Açtığınız konular da lütfen kaynak belirtiniz.
    Forumda Mp3. Crack vb. dosyalar paylaşmak yasaktır.
    [[[ Mühendis ]]]

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    1
    olması gereken demişsiniz ama burada çirozlar yönetmeliğin dediği gibi boyuna donatıları değil öncelikle enine donatıları sarmaktadır.ayrıca hiçbirinde bağlama teli bulunmamakta sonuçta beton dökülürken pompa etkisi ile büyük bir kısmı dökülmektedir.
    3.2.8.2 – Özel deprem etriyeleri boyuna donatıyı dıştan kavrayacak ve kancaları aynı boyuna donatı etrafında kapanacaktır. Özel deprem çirozlarının çapı ve aralığı, etriyelerin çap ve aralığı ile aynı olacaktır. Çirozlar, her iki uçlarında mutlaka boyuna donatıları saracaktır. Etriyeler ve çirozlar beton dökülürken oynamayacak biçimde sıkıca bağlanacaktır.

madde açıktır.etriyeleri saracak dememektedir.

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    8
    Alıntı mrkorhasan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çirozlar, her iki uçlarında mutlaka boyuna donatıları saracaktır. Etriyeler ve çirozlar beton dökülürken oynamayacak biçimde sıkıca bağlanacaktır.
    sana hak veriyorum dün bir inşaata kolon teslim almak için gittim demirci arkadasım cirozları baglamıs ama hep göz yanıltmaca 1 2tane baglamıs 1 kac tane baglamamıs birisini bir yokladım elime geldi bence etriyeleri çirozzları bakarak deil elimizle yoklayarak kontrol etmeliyiz...
    Konu Volkan Donbaloğlu tarafından (19-01-2008 Saat 22:13 ) değiştirilmiştir.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    daha öğrenciyim ama staj yaparken görüyorum ki çirozlar göz yanıltmaca olarak bağlanıyor tamer manav arkadaşımızın dediği gibi.kontrol etmek gerekiyor.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    ilk linkde problem var

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

Alıntı mrkorhasan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olması gereken demişsiniz ama burada çirozlar yönetmeliğin dediği gibi boyuna donatıları değil öncelikle enine donatıları sarmaktadır.ayrıca hiçbirinde bağlama teli bulunmamakta sonuçta beton dökülürken pompa etkisi ile büyük bir kısmı dökülmektedir.
    3.2.8.2 – Özel deprem etriyeleri boyuna donatıyı dıştan kavrayacak ve kancaları aynı boyuna donatı etrafında kapanacaktır. Özel deprem çirozlarının çapı ve aralığı, etriyelerin çap ve aralığı ile aynı olacaktır. Çirozlar, her iki uçlarında mutlaka boyuna donatıları saracaktır. Etriyeler ve çirozlar beton dökülürken oynamayacak biçimde sıkıca bağlanacaktır.

madde açıktır.etriyeleri saracak dememektedir.
    resme dikkat edlirse bu çirozları bağlamaya gerek yoktur çünkü çirozlar edriye makinasında tek taraflı kıvrılıp çaprazlama gelicek şekilde hem edriyeyi hemde boyuna donatıyı kavrar diğer tarafı anahtarla kolonlarda (yerinde) kıvrılmıştır
    beton dökümü esnasında kesinlikle oynama yapmaz tecrübeyle sabittir..........(sadece tek tarafı kıvrık çirozun kolon demirine takılıp diğer tarafı tel ile bağlanan edriyeyi beton dökülürken gördünüzmü ben çook gördüm döküm esnasında yerinde kaç tanesi duruyor dersiniz???)

sadece dikine donatılara takılırsa edriye boşta kalacaktır bunu iyi düşünüp öyle cevap vermeniz gerekir idi........

o maddeleri yazanlarda sonuç insanlardır ve değişebilir saygılar.....

Kadİr Atlı

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    66
    Alıntı codex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    resme dikkat edlirse bu çirozları bağlamaya gerek yoktur çünkü çirozlar edriye makinasında tek taraflı kıvrılıp çaprazlama gelicek şekilde hem edriyeyi hemde boyuna donatıyı kavrar diğer tarafı anahtarla kolonlarda (yerinde) kıvrılmıştır
    beton dökümü esnasında kesinlikle oynama yapmaz tecrübeyle sabittir..........(sadece tek tarafı kıvrık çirozun kolon demirine takılıp diğer tarafı tel ile bağlanan edriyeyi beton dökülürken gördünüzmü ben çook gördüm döküm esnasında yerinde kaç tanesi duruyor dersiniz???)

sadece dikine donatılara takılırsa edriye boşta kalacaktır bunu iyi düşünüp öyle cevap vermeniz gerekir idi........

o maddeleri yazanlarda sonuç insanlardır ve değişebilir saygılar.....

Kadİr Atlı
    hocam hiç kendini yorma ben aylardır yazıp duruyorum bu konu hakkında, ben diyorum ben dinliyorum.okadar teorik vede uygulamalı açıklamasını yaptım devamlı eleştiri aldım.(bazı arkadaşlar sağolsun destek oldular.)mühendisler sabit fikirlerinden kurtulmalı bence...

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

olması gereken çiroz detayları

Konu Volkan Donbaloğlu tarafından (19-01-2008 Saat 22:20 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlar birleştirilmiştir.

+ Konu Cevaplama Paneli