![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : etriye yönü |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#11 (permalink) | |||
|
İnşaat Mühendisi
|
Alıntı:
O bağlantıda etriyenin kolon boyuna donatılarını dıştan saran bölüm güçlü halkadır. Çünkü kopmadıkça zarar gelmez o zincirin en zayıf halkası sadece yön değil birleşimde bir nevi etriye süreksizliğinin oluştuğu kanca bölümüdür. Hangi yöne çevrilirse çevrilsin her hal ü karda yine en zayıf halkadır. Burada zayıf iplikçiklerden güçlü bir urgan çıkar mı diye düşünerek karar vermek gerekiyor. Sadece yönü düşünmek yetmeyebilir . Ancak şunları da göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Yükleri katsayılarla büyüttüğümüzü düşünürsek ve malzemenin çelikte 1,15 betonda da 1,5 emniyet katsayısı kadar dayanımının düşürülerek hesaba katıldığı göz önünde bulundurursak , şantiyede işçilik, santralda ve şantiyede beton dayanımı, fabrikada ve şantiye çelik dayanımı sağlandığı taktirde bu şartlar yeterlidir. Yoksa emniyetin sonu yoktur. Bunlardan hangisi eksik olursa şantiyede insan ve can güvenliği korunamaz. Dediğim gibi sanki bana yönetmelikteki daha uygun gözüküyor. Selamlar
Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa; düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.” Konu zamora tarafından (02-12-2008 Saat 00:17 ) değiştirilmiştir. | |||
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Uzman Üye
![]()
|
Sn Zamora dusuncenize saygı duyuyorum.Bana gore sasırtmalı yapmak daha mantıklı geliyor neden derseniz?Gerek o etriyenin kanca yapılırken en fazla egrilen kısımdaki lifin zorlanması gerek iç kısımdaki lifin zorlanması gerekte ustanın duzgun baglama yada baglamamasına gore onu kolon boyuna donatısının sadece birisinde yapmak o kısımın zayıf yada guclu olmasına sebep olabilir.Ancak bunu kolon boyunca kose donatılara dagıtmak daha mantıklı geliyor bana.
Fakat uygulamaya bakarsanız dediginiz gibi hep aynı donatı uzerinde yapılmıs ancak bunun cogunun nedeni yonetmelik degil.Neden derseniz.Kolon filizlerinin bindirme yerlerini alt kısımda yaptıgımızdan ki yonetmelikte bu orta kısımda yapılmasını soyluyor alt kısımda etriyenin sasırtmalı yapılması kolon donatılarının baglanıp kalıp içine yerlestirirken alttan gelen filizlerin bu kancalara takılması sebebiyle o sekilde yapıldıgını dusunuyorum.Uygulamada en kolayı bu oldugundan da ustalar etriyeleri sasırtmalı degil sadece bir boyuna donatı uzerine baglamakta. Saygılarımla... İyi Çalışmalar...
Tesekkur etmek için "tesekkur et" butonunu kullanalım.Forumda mesaj kirliligi olusturmayalım daha kullanılır bir forum için butonu kullanalım... Yapı Mühendisliği, kesin olarak belirlenemeyen yükler etkisinde, özellikleri ancak tahmin edilebilen malzemeler kullanılarak, sadece yaklaşık olarak analiz edilebilen gerçek yapılar yapma sanatıdır. Edward L. Wilson ![]()
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to M.Kemal VARCIN For This Useful Post: | Ç.ÇALIK (02-12-2008) |
|
|
#14 (permalink) | |
|
İnşaat Mühendisi
|
Alıntı:
Bu da kancaların dağılımının daha mantıklı olabileceğini düşündürüyor. Ama dedim ya mantığım hala klasik yöntemden yana. Ama ısrarcı değilim. Belki bizi ikna edebilecek bir teorisyen ya da pratisyen çıkabilir bekleyelim bakalım.Selamlar
Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa; düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.” Konu zamora tarafından (02-12-2008 Saat 23:38 ) değiştirilmiştir. | |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|