Sn Zamora dusuncenize saygı duyuyorum.Bana gore sasırtmalı yapmak daha mantıklı geliyor neden derseniz?Gerek o etriyenin kanca yapılırken en fazla egrilen kısımdaki lifin zorlanması gerek iç kısımdaki lifin zorlanması gerekte ustanın duzgun baglama yada baglamamasına gore onu kolon boyuna donatısının sadece birisinde yapmak o kısımın zayıf yada guclu olmasına sebep olabilir.Ancak bunu kolon boyunca kose donatılara dagıtmak daha mantıklı geliyor bana.
Fakat uygulamaya bakarsanız dediginiz gibi hep aynı donatı uzerinde yapılmıs ancak bunun cogunun nedeni yonetmelik degil.Neden derseniz.Kolon filizlerinin bindirme yerlerini alt kısımda yaptıgımızdan ki yonetmelikte bu orta kısımda yapılmasını soyluyor alt kısımda etriyenin sasırtmalı yapılması kolon donatılarının baglanıp kalıp içine yerlestirirken alttan gelen filizlerin bu kancalara takılması sebebiyle o sekilde yapıldıgını dusunuyorum.Uygulamada en kolayı bu oldugundan da ustalar etriyeleri sasırtmalı degil sadece bir boyuna donatı uzerine baglamakta.
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...

LinkBack URL
About LinkBacks
Alıntı

Belki bizi ikna edebilecek bir teorisyen ya da pratisyen çıkabilir bekleyelim bakalım.
Paylaş