+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 5 ve 5

Konu: Kolon

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

Kolon

KOLON

Kolonlar, kat mesafesinde dik yükseklikte dikdörtgen veya daire şeklindeki kalıplar halinde hazırlanır ve yatay kiriş kalıplarıyla birleştirilir.
    Yapıda bina yüklerini taşımak amacıyla yapılan elamana kolon denir.Dikey durumda çalışan sistemdir.
    Kolonu meydana getirmek için kalıp yapılır.Kalıbın içine de çelik donatısı yerleştirilir.
    Kolon elemanına verilecek şekle göre kalıbı hazırlanır.Kolon kalıbı etrafına da kuşaklar yapılır.
    Kolon elemanı içindeki ve üstündeki yapı elemanı içine çelik donatısı konur ve bağlanır.Kolon boyunca uzanan çelik donatısı uçları da kancalı olur ve dik yüksekliği de kat mesafesinden fazla olur.
    Kolon kalıplarına da yukarıdan aşağıya doğru harç dökülür.Kolon kalıbı şeklini alarak sertleşir.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    teşekkürler.resimler olsa dah güzel olurdu ama sağlık olsun

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    arkadaşlar güzel bilgileriniz için teşekkürler fakat daha detaylı bi şekilde kolonu anlatan bilgileriniz varsa cok iyi olur şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    arkadaşlar benim bir sorum olacak kolon kirişe göre küçükse (geniş) nasıl olacak ben bazı binalarda görüyorum ve gözüme hiç iç acıcı gelmiyor sizcede bir sakıncası yokmu.

Uzman Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    318
    Thanked 1.206 Times in 435 Posts

Alıntı MUSTAFAFRT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar benim bir sorum olacak kolon kirişe göre küçükse (geniş) nasıl olacak ben bazı binalarda görüyorum ve gözüme hiç iç acıcı gelmiyor sizcede bir sakıncası yokmu.
    Kolon genişliginin kiriş genişligine oranı deprem yonetmeliginde mevcuttur.Sizin gormus oldugunuz Asmolen dosemelerde mevcuttur.

Ayrıca daha once acmıs oldugum bir konuda kalıp ve donatı hakkında bilgiler mevcuttur.Ve bu konuyla ilgili karsılastıgınız problemleri sıkıntıları ve arıntıları bu konu baslıgı altında paylasalım.Asagıdaki linkten konuya ulasabilirsiniz.

http://www.insaatforumu.com/forum/showthread.php?t=8135

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...
    Konu M.Kemal VARCIN tarafından (22-06-2008 Saat 01:45 ) değiştirilmiştir.

+ Konu Cevaplama Paneli