![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : bir duvarın taşıyıcı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) | ||
|
Yeni Üye
|
bir duvarın taşıyıcı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?
evimizde ufak bir tadilat yapmak istiyoruz. bunun için mutfakla balkonu ayıran duvarı yıkıp iki bölümü birleştirmek istiyoruz fakat site yöneticisi aradaki duvarın taşıyıcı olduğunu iddia ediyor. dairenin ilgili bölümünün statik projesini aldım ama bu duvarın taşıyıcı olup olmadığını anlamak için bu projeye bakmak yeterli midir? nasıl bir yol izlemek gerekir yardımcı olursanız sevinirim. eğer projeden anlaşılırsa, bu konuya iliştirsem hemen bakıp bakıp anlayacak biri var mıdır öğrenmek istiyorum. teşekkürler. | ||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
var. gönder bakalım. kolay kaldıki matkapla bi delik del zaten kendini belli eder.birde şu var tabi binada statik hesap yapılırken taşıyıcı olmayan duvarlarda hesaba katıldığı için özellikle yanal etkilerde(depremde )sıkıntı yaratır.depremde binanın davranış şekli kesinlikle değişir.küçük bir duvar ise ve deprem bölgesi değilse sakınca yaratmaz ama özellikle 1. deprem bölgesi ve uzun bir duvar ise sıkıntı olur.yerine göre bölme duvarlar belli bir periyoda kadar perde davranışı gösterir.bunu unutmayalım....
saygılarımla...ytü/1999 |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
hocam ne duvarı ya eğer tuğla duvarsa nasıl bi taşıyıcılığı varmış merak ettim . biz hesapları yaparken tuğladuvarları taşıyıcı olmayan eleman olarak kabul ederiz neyi taşıyor bu duvar kendini taşısın yeter. Tamam deprem yükleri etkisi altında değişik davranışları vardır ama bu teferruata girer bence bişi taşımıyordur o . ama perde duvar falan sa ozaman iş değişir.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
| |