Ahmet Pervane (20-06-2009), gözdetrkr (08-08-2008), herd (17-09-2008), highcivil (02-06-2008), kral_kobra (14-05-2008), newar61 (01-07-2008), okbiem71 (11-04-2008), simarrs (01-09-2008)
Betonarme Duvar ve Kalıp Düzeni
Betonarme Duvarlarda Çiroz Görevi Yapan Donatılar
Bodrum Perde Duvarlarda İzolasyon
Dış Duvarları Perdeli Yapı Katı
Köşede L Betonarme Duvar
Köşeli Perde
Köşeli Perdede Donatı
Kritik Perde Yüksekliğinde Yoğun Donatılar
Perde Duvarda Donatı İşçiliği
Perde Duvarlarda Boşluk ve Çevresindeki Donatı
Perde Hazır Kalıp
Perde Uç Bölgleri ve Donatı Düzeni
Perde ve Kolon Donatı
Perdeye Mesnetli Merdiven Donatı
Uç Bölgeli Perde Donatıları
![]()
Konu Volkan Donbaloğlu tarafından (04-03-2008 Saat 14:37 ) değiştirilmiştir.
Ahmet Pervane (20-06-2009), gözdetrkr (08-08-2008), herd (17-09-2008), highcivil (02-06-2008), kral_kobra (14-05-2008), newar61 (01-07-2008), okbiem71 (11-04-2008), simarrs (01-09-2008)
köşeli perde resmide 1. kat döşemesi kirişlere yüklenmeden doğrudan perde kolonuna bağlanmış bunun matığınıda anlayamadım.gördüğüm kadarıyla döşeme de şu hal için pek geçerli bir kalınlıkta gözükmüyor.
asmolen döşeme olduğu için kirişler gözükmez. bu nedenle kirişler yatık (gizli) yani asmolen kalınlığı kadar. döşemeyi taşıyan kirişler var normalde..
betonarme duvarlarda çiroz görevi yapan donatılar
tam olarak ciroz nedir ben onu anlayamadim aydinlatirsaniz sevinirim
Çiroz donatısı Perde boyuna donatılarının beton dökülürken de yerinde kalmalarını sağlayan ayrıca burkulmaya karşı da koruyan donatıdır.Perde genişliğine göre kesilen S şeklinde,m2 ye 4 adet şaşırtmalı olarak konulur.
bende bise soracaktım binanın temelinde en dısa örülen bi perde var tüm binayı kapsıyo subasmandan önce acaba o perdenin özel bi ismi varmı çoook önemli
Yanılmıyorsam perdelerde hazır çesanlar kullanılıyor.
Bunlardan en yaygın olanları hangileri? (Ölçü olarak)
Bir de R ve Q olarak geçiyor.
Bu çesanlardan hangisi döşemede hangisi perdede kullanılıyor?
Ölçülerini inşaat mühendisleri odasının dağıtmış olduğu ajandalardan rahatlıkla bulabilirsin...
R Döşeme Alt Çelik Hasırı
TR Döşeme Üst Çelik Hasırı
Q Perde Çelik Hasırlarının kısa adlarıdır.
....
çirozlar ayrıca kolon ve perde kalıbı takviyesinde de kullanılır ve 6lık yada 8lik demir çiroz kelebeklerinden(kimisi çiroz kilidi der) geçirilip çiroz sıkma makinesiyle de sıkılır ve takviye yapılır...ikulu Nickli Üyeden Alıntı
saygılar
Tünel kalıpla uğraşan arkadaşlar için bu hasır demirlerin karıştırılmaması çok önemlidir.
Birden çok tip hasır çeliğin mevcut olduğu şantiyelerde 1 cm lik numuneler kesmeniz ve bunları cebinizde taşımanız faydalı olacaktır.
(İşçilere çaktırmayın)
Saygılarımla.
Paylaş