![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : Betonarme Perde Duvarlar |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#23 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
BENİM BİR SORUM VAR.15 KATLI BİR BİNANIN TAŞIYICI SİSTEMİNİ 25/175 VE 30/210 ŞEKLİNDE PERDE DUVARLARLA ÇÖZDÜM. KOLON 4 ADET VAR. İDE DE ÇÖZDÜM VE HATA VERMEDİ . PERDELER DÜŞEY YÜKÜ TAŞIMAK İÇİN YETERLİMİ SİZCE. ÇÜNKİ 25/175 BİR PERDENİN İÇİNDE 18 ADET Q14veQ12 lik demir var. 25/175 LİK BİR KOLONA ATILMASI GEREKEN DEMİR İSE MİN 30 ADET Q14.BU NOKTAYA TAKILDIM. BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM..
|
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Paylaşımcı Üye
|
BA Perdeler
sn. Emelemirden alıntı ''BENİM BİR SORUM VAR.15 KATLI BİR BİNANIN TAŞIYICI SİSTEMİNİ 25/175 VE 30/210 ŞEKLİNDE PERDE DUVARLARLA ÇÖZDÜM. KOLON 4 ADET VAR. İDE DE ÇÖZDÜM VE HATA VERMEDİ .
Perdelerde ayrıca başlık kolonları bulunmaktadır.projenize dikkat ederseniz perde başlık kolonlarında haylı yoğun donatı göreceksiniz.perde ve kolonlarla ilgili olarak süneklik açısından R katsayısının seçiminde bir bağlantı bulunmaktadır. yani sadece kolonlarla çerçeve oluşturan yapılarda R=8 alınmaktadır. Eğer sistemde bir adet perde dahi olsa R=7 alınmalıdır. Bunun anlamı sadece kololonlarla yatay deplasmanlar daha fazla yapabileceği için enerji yutulması daha fazla olacaktır.Perdeler yatay deplasmanları önlendiğinden yapı daha rijit hale gelmektedir. Ancak perdelerin simetrik olarak konulmasının önemi malumdur.Perdeler için TDY. de belirtilen minumum donatı koşullarını sağlayıp sağlamadığını kontrol edin ve koşulları sağlıyorsa sorun yoktur. Bu açıklamalarım umarım işinize yaramıştır. selamlarımı sunar başarılar dilerim. Konu Ahmet Pervane tarafından (20-06-2009 Saat 15:16 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
merhaba ben makine mühendisliği 4. sınıftayım mimari projesi elimde olan bir okulun kalorifer tesisatını yapıyorum. Bodrumda perde duvar kullanılmış ve benim perde duvarın ısı geçiş katsayısına ihtiyacım var. İnternetten tekinik katolog edinemedim. Eğer bu teknik özellikleri biliyorsanız yada katalog edineceğim bir yönlendirmede bulunursanız sevinirm. İyi çalışmalar...
|
|
|
|
|
|
#27 (permalink) | |
|
Deneyimli Üye
|
Alıntı:
Bilgilerinizi DY Madde 3.6.3.2 ve Madde 3.2.8 e göre yeniden gözden geçirin. Adet ve şekil tarifi eksik olduğunu göreceksiniz. | |
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Yönetici Yard.
![]()
|
Üzerine sağ tıklayıp kaydet diyerek bilgisayarınıza alabilirsiniz. Tarayıcınıza göre isimlendirme değişebilir. Resmi farklı kaydet derseniz olur.
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|