+ Konu Cevaplama Paneli
3. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var
BirinciBirinci 1 2 3 4 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 21 ile 30 ve 36

Konu: Betonarme Perde Duvarlar

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    66

Alıntı volkan5224 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bodrum katta betonarme duvar neden kullanılır
    en önemli sebebi bence toprak itkisini tuğla duvar taşımadığı için.dikkat edersen biryere bodrum perdesi yapılıyorsa genelde perde etrafları toprakla doldurulur.
    iyi çalışmalar...

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    ayrıca alt yüzeyi çok geniş bir alan kapladığından dolayı ölü ve hareketli yükleri daha geniş bir alana yaymaya yaramak olabilir mi?

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    1
    BENİM BİR SORUM VAR.15 KATLI BİR BİNANIN TAŞIYICI SİSTEMİNİ 25/175 VE 30/210 ŞEKLİNDE PERDE DUVARLARLA ÇÖZDÜM. KOLON 4 ADET VAR. İDE DE ÇÖZDÜM VE HATA VERMEDİ . PERDELER DÜŞEY YÜKÜ TAŞIMAK İÇİN YETERLİMİ SİZCE. ÇÜNKİ 25/175 BİR PERDENİN İÇİNDE 18 ADET Q14veQ12 lik demir var. 25/175 LİK BİR KOLONA ATILMASI GEREKEN DEMİR İSE MİN 30 ADET Q14.BU NOKTAYA TAKILDIM. BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM..

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    87

BA Perdeler

sn. Emelemirden alıntı ''BENİM BİR SORUM VAR.15 KATLI BİR BİNANIN TAŞIYICI SİSTEMİNİ 25/175 VE 30/210 ŞEKLİNDE PERDE DUVARLARLA ÇÖZDÜM. KOLON 4 ADET VAR. İDE DE ÇÖZDÜM VE HATA VERMEDİ .

Perdelerde ayrıca başlık kolonları bulunmaktadır.projenize dikkat ederseniz perde başlık kolonlarında haylı yoğun donatı göreceksiniz.perde ve kolonlarla ilgili olarak süneklik açısından R katsayısının seçiminde bir bağlantı bulunmaktadır. yani sadece kolonlarla çerçeve oluşturan yapılarda R=8 alınmaktadır. Eğer sistemde bir adet perde dahi olsa R=7 alınmalıdır. Bunun anlamı sadece kololonlarla yatay deplasmanlar daha fazla yapabileceği için enerji yutulması daha fazla olacaktır.Perdeler yatay deplasmanları önlendiğinden yapı daha rijit hale gelmektedir. Ancak perdelerin simetrik olarak konulmasının önemi malumdur.Perdeler için TDY. de belirtilen minumum donatı koşullarını sağlayıp sağlamadığını kontrol edin ve koşulları sağlıyorsa sorun yoktur. Bu açıklamalarım umarım işinize yaramıştır.
    selamlarımı sunar başarılar dilerim.
    Konu Ahmet Pervane tarafından (20-06-2009 Saat 16:16 ) değiştirilmiştir.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    1
    sn AHMET PERVANE.. YAPTIĞINIZ AÇIKLAMA İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. İNANIN İÇİM RAHATLADI..

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    merhaba ben makine mühendisliği 4. sınıftayım mimari projesi elimde olan bir okulun kalorifer tesisatını yapıyorum. Bodrumda perde duvar kullanılmış ve benim perde duvarın ısı geçiş katsayısına ihtiyacım var. İnternetten tekinik katolog edinemedim. Eğer bu teknik özellikleri biliyorsanız yada katalog edineceğim bir yönlendirmede bulunursanız sevinirm. İyi çalışmalar...

V.İ.P ÜYE
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    69
    Alıntı SerkanÇelik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çiroz donatısı Perde boyuna donatılarının beton dökülürken de yerinde kalmalarını sağlayan ayrıca burkulmaya karşı da koruyan donatıdır.Perde genişliğine göre kesilen S şeklinde,m2 ye 4 adet şaşırtmalı olarak konulur.

Bilgilerinizi DY Madde 3.6.3.2 ve Madde 3.2.8 e göre yeniden gözden geçirin. Adet ve şekil tarifi eksik olduğunu göreceksiniz.

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    20
    arkadaşlar bir perde de boşluk bırakılıdığı zaman boşluk etrafındaki donatı düzeni nasıl olmalı yarımcı olursanız çok sevinirim

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    1
    ya bu resimleri nasıl alırız

Yönetici Yard. Volkan Donbaloğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    477
    Thanked 1.349 Times in 535 Posts

Üzerine sağ tıklayıp kaydet diyerek bilgisayarınıza alabilirsiniz. Tarayıcınıza göre isimlendirme değişebilir. Resmi farklı kaydet derseniz olur.

+ Konu Cevaplama Paneli