Merhabalar...
Çimento nakliyesi taşıma mesafesine göre bedel hangi formülle belirlenir?..
İyi çalışmalar..
Taşıma mesafesi ; taşıma yolu üzerinden (ortalama olarak) ölçülen her cins kaplamalı yolda ;
1-) M<10 km’ye kadar olan taşımalar.
Pos. No. ; 07.005 F=0.00017*K*√M TL/ton
2-) M>10 km’den büyük olan taşımalar
Pos. No. ; 07.006 F=K*(0.0007*M+0.01) TL/ton
Burada; M=Taşıma yolunun toplam uzunluğu olup birinci formülde metre; ikinci formülde kilometre olarak alınır.
K= Bayındırlık Bakanlığınca yayınlanan yayın cetvelinde yazılı motorlu araç için katsayıdır.
(* Fakat şimdi bir önceki mesajını okudum. Arkadaşım hazır beton fiyatının içerisine nakliyeler dahildir zaten. Hazır beton için ayriyeten nakliyenin verilmediğini biliyorum ben.)
(*Örneğin tuğla duvar örülmesinde veya sıva yapılmasında : bunların analizinden yararlanılarak kullanılan çimento miktarı,kum çakıl miktarı bulunur ve bu miktardanda çimento ve kum-çakıl nakliyesi hesaplanır....AMA hazır beton için herhangi bir nakliye hesaplanmaz.)
AMAAA : Sen eğer taşerona "B-16.581/1" pozundan ödeme yaparsan, adama nakliyelerini güzelce ödeyeceksin. Yok kardeşim ben nakliye ödemek istemiyorum diyorsan "B-16.581/1-ÖZEL" diye bir yeni fiyat oluşturacaksın. bunu olustururkende önceki pozun analizlerinden faydalanırsın.Bu yeni özel pozu oluşturduktan sonra pozun tanım kısmınada nakliyeler için ayrıca bedel ödenmez(Tüm nakliyeler dahildir) dersin ve konu kapanır.
BU ARADA KOLAY GELSİN SANA ( TAŞERONLA BAYA BİR KAVGA EDERSİN)) )
Konu sonadam tarafından (03-12-2008 Saat 20:28 ) değiştirilmiştir.
Paylaş