![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : Metraj Ölçüsü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) | ||
|
Yeni Üye
|
Merhaba Arkadaşlar; Metraj Ölçüsü Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz Bütün İş Kalemleri İle ilgili görüşlerinizi bekliyorum. Örneğin Parke Metrajı ölçümünde süpürgelik Düşülürmü? Neye Göre kaç cm gibi. Bu Konunun Metraj hazırlayan arkadaşlara faydalı olacağını düşüyorum. Paylaşımınız için Teşekkürler........ Konu bendiler tarafından (30-06-2008 Saat 19:18 ) değiştirilmiştir. | ||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Üye
|
Dikkat edilmesi gerekenler
Bendiler öncelikle proje ve yerinde yapılan imalat ölçülerine dikkat edeceksin, minhaları gözden kaçırmayacaksın. Ama sen öyle bir soru sormuşsunki binbir türlü imalatın metrajı var hepsinde dikkat edilmesi gerekenler farklıdır. Bu parke metrajı üzerinde anlatayım ben.
1- Eğer ahşap parke ise odanın döşeme kaplama alanı (odanın eni*boyu) sana parke metrajını verir. Ahşap parkede süpürgelik; metretül olarak ayriyeten hesaplanır. bunun hesabıda 2*(Oda eni+boyu) - odada bulunan kapı genişlikleri (minhaların) 2- Eğer laminat parke ise : Laminat parke için bildiğim kadarıyla idare pozlarında hazır olarak yok. Bunun için analiz hazırlayacaksın. Bunun içinde ahşap parke analizinden yararlanabilirsin. Burada analizi yaparken; eğer süpürgeliğin yapılmasınıda analize eklersen ayriyeten süpürgelik metrajı yapmassın.Yani süpürgelik alanınıda normal metraja eklersin ( süpürgeliğin eklenmesi= Süpürgelik uzunluğu* süpürgelik yüksekliği). Eğer süpürgeliği analize eklemessen o zaman laminat süpürgelik içinde ayriyeten analiz yapman gerekir. bunun içinde ahşap süpürgelik analizinden faydalanabilirsin. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to sonadam For This Useful Post: | bendiler (14-04-2009) |
|
|
#3 (permalink) |
|
Yeni Üye
| |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to cemal6005 For This Useful Post: | bendiler (14-04-2009) |
|
|
#4 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
[Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] bilgileriniz için teşekkürler;
bir de alçı ile ilgili ölçüm şekli hakkında bilgi verirseniz çok iyi olur... |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|