o çukura gireceklerin dikkatine!Pantolon paçalarınızın yırtılmamasına dikkat ederek o çukura girin!
o çukura gireceklerin dikkatine!Pantolon paçalarınızın yırtılmamasına dikkat ederek o çukura girin!
teşekkürler
1 ay sonra bende çölün ortasında temel çukurunda olucam
yazık bana
Kirişli radye beton dökerken kiriş haricindeki ortada kalan bölümlere grobeton dökülüyor mu yoksa direkt demir bağlanıp beton mu dökülüyor
selam
Plak radye temelerde,pilyesiz çözüm yönteminde alt açıklık ortasındaki donatının yönetmelikçe zorunluluğu varmıdır?tşk
kirişsiz radye hakkında daha detaylı bilgisi olan varmı ?
Kirişsiz radyedde yapılan işlem şudur.Evela kazı yapılır ondan sonra grobeton dökülür grobetondan sonra radye kalıbı kurulur, üzerine varsa projesinde membran serilir ,demir donatılar döşenir topraklama hattı varsa o döşenir ,tesisatlar döşenir ve beton dökülür işlemler projesine göre bundan ibaret...
Bu konu ile ilgili bir sorum olacak:
Bazı temeller kirişli bazıları kirişsiz bunun sebebi nedir?
Arkadaşlar. Elimdeki 15 katlı bir proje var. temeli 120 cm yüksekliğin de kirişsiz radye olarak tasarladım ve programda o şekilde çözdüm. Donatılar alt üst donatı şeklinde ayarladım program hata vermedi ama benim kafama takılan bir şey var. 60 cm yüksekliğindede alt üst donatı, 120 cm yüksekliğindede aynı şekilde. Sanki 3 kat attırmam gerekli gibi düşündüm. Bu konuda bilgisi olan beni aydınlatırsa sevinirim.
bana inşaat temelleri ve çeşitleri ile ilgili yeni resim ler veya video lar lazım bulabilirseniz çok sevinirim
HAYATİ Bİ MESELE BU
Paylaş