vallahi pas payı iyi güzelde donatı baya bi korozyona uğramış, stajdayken keşke söyleseydinde fırçayla temizleselerdi donatıyı...
arkadaşlar genelde karşımıza çıkan kavramlardan biriside paspayı kavramıdır.bunun nasıl bırakıldığına ilişkin bir resim koydum.Görülmeye değer inşaat muhendisliği öğrencilerinin bakmasında yarar var ...demirlere takılan yıldız şeklindeki (resimdede görülmekte )bunlar sayesinde paspayı ayarlanıyor.stajda görmüştüm ve resminide çektim paspayının görevine gelince kenetlenmeyi ve aderansı sağlıyor.Ayrıca donatıyı paslanmalardan koruyor.![]()
vallahi pas payı iyi güzelde donatı baya bi korozyona uğramış, stajdayken keşke söyleseydinde fırçayla temizleselerdi donatıyı...
Yanlıs yorumlamıyorsam sanırım o su basman için yapılmıs parapet(&kucuk perde).Eger oyleyse keske ciroz kullanılsaydı.
"Bellİ Oranda Paslilik BaĞlanmayi Dahada GÜÇlendİrİyor" bu sadece nervürsüz demirlerde geçerli bişey ama artık kalmadı onlarda ki yinede paslı demir çürük olduktan sonra bağlanmayı güçlendirse neye yarar ..![]()
)) ilginç
size çok ilginç gelmiş arkadaşlar ama herşeye tam bilgi sahibi olmadan
fikrisabitle gitmeyin.Benim diyeceklerimin çoğu çelikçi inşaat müh.den bilgiler artı biraz tecrübe.
Demir fabrikadan çıkarken zaten üzerinde ince bir yağ tabakası var şantiyeye demir yıkıldığında zaten göreceksiniz ki o tabaka 3-4 gün sonra gidiyor ve hafiften pas tutmaya başlıyor;esasında ona pas demek de pek doğru değil ya.Tabi açık hava da aylarca kalmış,paslanmış demirden bahsetmiyoruz yanlış anlaşılmasın.Sonra demiri yatırmadan üstünü süpürebilirsen iyi.Ha süpürtemezsen de zaten demirci atarken o zaten kendi düşer çoğu.Yani haklılık payı var arkadaşın
betonarmede devrimmmmm...paslı demir![]()
filatelist (05-11-2008)
Paylaş