![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : Radye Temel Uygulaması |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) | |||
|
Yönetici Yard.
![]()
|
Tesviyesi yapılmış (kısmen düzlenmiş zemine) grobeton dökülür. Grobeton düşük dayanımdadır, mukavemetin önemi yoktur. Amaç düz bir yüzey elde etmek zemin ile temelin irtibatını keserek, su veya diğer zararlılardan betonarmeyi korumaktır. Bu uygulamada 10cm grobeton döküldü. Grobetonun ardından yapılacaksa izolasyon yapılır; ![]() İzolasyonda süreklilik esastır. Bütim esaslı membran yakılarak uygulanır. Köşe kısımlar kıvrılarak o kesimlerde oluşabilecek muhtemel sıkıntılar engellenir. ![]() İzolasyon ardından direk donatıları eklerseniz, izolasyon malzemesini yırtarsınız ve yaptığınızın hiçbir anlamı kalmaz. Bu sebeble belli bir seviyede koruma şağı dökülür. Bu uygulamada 7cm dökülmüştür. ![]() Bunların ardından projeye göre donatıların yerleştirilmesi yapılır. Kolonun orta bölgeden eklenmesinin daha avantajl olması nedeniyle bu uygulamada kolon filizleri yüksek bırakıldı. Donatıların ardından galvanizle topraklama yapıldı. Topraklama hakkında değerli üyemiz zamora nın mesajını almak isterim; Alıntı:
![]() Donatıların yerleştirilmesinin ardından beton dökümü yapılıyor ve kolon kalıpları hazırlanıyor. ![]() Kolon donatıları dışarıda hazırlanıp filizlerden bağlanıyor. ![]() Temelimiz hazır. Umarım faydam olmuştur.
kullanalım.Konu açmadan önce sitemizin "Arama" özelliğini kullanalım. Konu açarken içeriği açıklayan başlık yazalım. Yardım,help, gibi başlıklarla konu açmayalım. Konu Volkan Donbaloğlu tarafından (28-10-2008 Saat 02:06 ) değiştirilmiştir. | |||
|
|
|
| The Following 18 Users Say Thank You to Volkan Donbaloğlu For This Useful Post: | algorist (22-03-2008), baybocan (07-09-2008), CAHİTB (23-03-2008), egemenak (07-04-2008), ekrembey (04-05-2009), ESBAR (03-06-2008), herd (17-09-2008), htemiz (14-08-2008), KARGAMARTI (07-04-2008), kaymul (16-03-2008), MiD_NiGhT (08-04-2008), muh_sum88 (26-06-2008), rüzgar_06 (10-06-2009), serdar_perwer (03-04-2008), SerMimar (09-04-2008), seyko84 (03-07-2009), Y.Yıldırım (15-03-2008), zamora (07-09-2008) |
|
|
#3 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
Grobetonun her hangi bir taşıma görevi yoktur. Sadece Asıl taşıyıcı olan betonu zarallı etkilerden korumak ve düzgün bir perdah elde etmektir. Grobeton dökmeden de temel betonunu dökebilirsin ancak zemin içinde nitrat ağırlıklı su varsa bu betona çok kötü zarar verir ve beton ayrışarak taşama gücünü kaybeder. Grobeton üzerine izolasyon yapılması da ayrıca bir çözüm yolu ve sistemin nem ve olumsuz dış ortam etkilerinden korunması sağlar...
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yönetici Yard.
![]()
|
Meslek hayatınızda başarılar dilerim ama ne konuda yardım istediğinizi tam olarak yazar mısınız.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
İnşaat Mühendisi
|
Mustafa Kemal Varçın isimli kardeşimizin mesajlarına bakarsanız bu konuda yaptığı anlatımlardan yararlanabilirsiniz.
Ayrıca "PROJE TAMAM DA UYGULAMADA NELERE DİKKAT EDİLECEK" Tarzında bir başlığı olacak idi onu da inceleyiniz
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
İki kotlu radye temel izolasyonu
Merhaba
Öncelikle Radye temelle ilgili verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim.Ancak bir 10 puanlık uzmanlık sorusu sormak isterim . Santiye sefi olarak çalıştıgım sirkette bir sonraki projede villalar iki kota oturacak. Benim takıldıgım nokta ise izolasyon kısmı. Tek kota oturan radye temelde önce grobeton atılacağını peşinden izolasyonu yaptıgımızı yazmışsınız. Ancak kendi isimde iki kot arasında kalan ve perde betonla gececegimiz yerde dikine bir grobeton uygulaması yapamayacagımız icin ne sekilde izolasyon malzemesi ile zemin iliskisini kesebiliriz? Normalde straforla izolasyon malzemesi yapmak gibi biraz uyduruk uygulamalar oldugunu gördüm baska yerlerde. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Simdiden tesekkurler. Saygılarımla.. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|