+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 5 ve 5

Konu: Temel Çözümü

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

Temel Çözümü

Bu konuda resmi makamlardan gerekli araştırmayı önümüzdeki günlerde yapacağım fakat.Forumdaki çok değerli arkadaşlarında görüşlerini merak ediyorum.

Sorun şu.İnşaatını yapacağım binanın yanında temeli taş duvar olan eski bir yapı mevcut üç katlı.Benim yapacağım bina 6 katlı olacak ve bitişik nizam.Dolayısıyla harfiyat çalışması yaparken bitişikteki parselde bulunan 3 katlı bodrumsuz temeli taş duvardan inşaa edilen eski yapının hemen bitişiğinde 3 yada 3,5 m aşağı inmem gerekiyor.Artı bir olumsuz sorun yandaki eski binanın altında ıslah edilmemiş yeraltı sularının olduğunu tahmin ediyorum.Diğer bir olumsuz durumda.İnşaat yapılacak parselin ön cephesindeki yol ile arka cephesindeki yolun en az 6 metre kot farkı var.

Sorunu bodrum yapmadan çözmekte istemiyorum.Bina yüksekliği 18.50 olacak.6/1 oranına göre 3 m aşağı inmem gerekiyor.Bodrumsuz bu binanın pek sağlıklı olacağınıda düşünmüyorum.

Bu konuda forumdaki değerli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    11
    bodrumsuz olması mutlaka sakıncalı olacaktır.ancak 3 metre aşağı inileceğine bunu yan binaya göre ayarlayıp yani 6 katlı binanın bodrum tavanı kiriş ve tabliyesinın 3 katlı temeli taş olan yapıya dayandırılması daha ii olacaktır.bu normal.ama şimdi yeraltı su seviyesinin bu taş tmelli binanı9n altında olduğuna nasıl tahminde bulundunuz bunu bilemeyeceğim.

Paylaşımcı Üye Haluk_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    35
    Görünen o ki; mevcut binaya bitişik nizam yeni yapının hafriyatına başlamadan önce kesinlikle oraya uzman bir firmaya iksa perdesi projelendirtip, imalatını da yine uzman bir iksa firmasına yaptırmalısınız.

Sözkonusu iksa perdesi yapılacak proje çalışmasına göre belirginleşecek, muhtemelen ankrajlı perde veya ankrajlı mini kazık iksa uygulaması olacaktır. Ama, bahsettiğiniz "ıslah edilmemiş yeraltı suyu" konusu, yapılacak iksa imalatında son derece önemlidir.

Ek: Sözkonusu inşaat işine başlamadan önce, yandaki mevcut binayla ilgili hali-hazır durum tespiti yapılması ve bu binanın önceden sigorta ettirilmesi, yararlı olacaktır.

.
    Konu Haluk_ tarafından (14-01-2008 Saat 09:35 ) değiştirilmiştir.

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12
    bu tür işlerde zemin etüdü de dikkate alınmalı ve kesinlikle iksa projesi inşaata başlanmadan yapılmalı

Ahmet ÇELİKKOLLU
    İNŞAAT MÜHENDİSİ
    celikkollu@mynet.com

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

zemin etüdü olmadan bişey söylemek çok zor.. bizle irtibata geçerseniz size yardımcı olabiliriz..
    http://www.insaatforumu.com/forum/sh...ad.php?t=10300

+ Konu Cevaplama Paneli