alicanix (06-08-2009), bonjuk (20-04-2008), halukçu (06-06-2009), kral 61 (28-05-2009),M.Kemal VARCIN(24-06-2008)
1.Resimdede görüldüğü gibi kazılan zemin üzerinde projeye bakılarak yapılan ölçümler temelin nereye oturacağı hakkında bize bilgi verir. Karşılıklı ipler çekilir gerekli ölçümler yapılır.
2.Bu aşamada ise projenin genel kalıp şekli zemine aktarılmış ve Resim 2 de de görüldüğü gibi surekli temelin sınırları belirlenmiş ve üzerinden kireçle geçilmiştir.Öğrenci arkadaşlara faydalı olabilecek bilgiler...
3.Aşama ise genelde temellerde 8-10 cm kalınlığında bu kireçlenen bölgelere beton atılır.Yapılacak temel buranın üzerine oturtulur.Bu betonu atmaktaki sebep temelin direk zeminle bağlantısını kesmektir.
Not: Alıntıdır.
Konu Erman GÜDÜ tarafından (08-10-2007 Saat 00:24 ) değiştirilmiştir.
alicanix (06-08-2009), bonjuk (20-04-2008), halukçu (06-06-2009), kral 61 (28-05-2009),M.Kemal VARCIN(24-06-2008)
çok harika bir paylaşım olmuş adeta ders niteliğinde yalnız 8 - 10 cm kalınlığında beton atılır demişsiniz betonun cinsin yazmamışsınız betonun cinsi grebetondur bilgilerinize...
paylaşım için teşekkürler...
halukçu (06-06-2009)
Zemin türleri var her zeminde bu işlem aynı şekilde yapılmaz mesela etüd sonucu toprağın kalitesiz olduğu çıkmış ise temel altına kazık gerekebilir kazık yoksa bile çürük zeminler kaldırılıp yerine sağlam zemin doldurulur ve sıkıştırılır.Daha sonra üzerine stabilize atılır.onun üzerine grobeton gelir.
halukçu (06-06-2009)
merhabalar bu forumu ilk kez kullanıyorum iyi akşamlar diliyorum 150 m2 temel düz bir arazide (radye temel) kaça mal olur ? kaç ton demir kaç m3 beton gider ve işçilik ne kadardır yardımcı olabileceklere şimdiden sevgiler ve teşekkürler
Erman konu için oncelikler tesekkur ederim.
Sn. Teramit zemin kalitesiz ise yani curuk ise neden cıkarıp yerine saglan zemin doldurup sıkıstırıyorsunuz?Mantıgı cok basit ama o curuk dediginiz zemin olusumundan beri belli bir sıkısma oranına sahipken siz saglam zemini koyup tekrar sıkıstırılması sizce aynı sıkısma oranını saglar mı?
Bence saglamaz...
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
halukçu (06-06-2009)
Sn hasanmirog verdiginiz bilgiler dogrultusunda yaklasık maliyet için kullanılan kat sayılar vardır.Bu kat sayılara gore kac m3 beton gider kac ton demir kullanırsınız buna ulasırsınız ancak işcilik fiyatı için aynı seyi soyleyemeyecegim.Cunku bulundugunuz yere gore işçilik fiyatı degişir.
kat sayılar a asagıdaki linkten ulasabilirsiniz.
http://imoizmir.org.tr/dosyalar/bilgibankasi/ElAltiBilgileri/eab-10.htm
.
Saygılarımla...
iyi Çalışmalar...
Konu M.Kemal VARCIN tarafından (24-06-2008 Saat 01:40 ) değiştirilmiştir.
slm arkadaşlar ben bir arkadaşın tavsiyesi üzerine bu siteye üye oldum site baya geniş bir cok istediğim bilgiye ulaşacağıma inanıyorum dediğim gibi site geniş ve bu yüzden istediğime tam ulaşamıyorum eğe r yardımcı olacak arkadaş varsa beni gereğinden fazla memnun eder
şimdiden teşekurler
Sayfanın üst kısmındaki arama kısmından aradığınız konuya ait anahtar kelimeleri yazarak istediğiniz konuya ulaşabilirsiniz. Daha farklı konularda yardıma ihtiyacınız varsa aradığınız konu hakkında açıklayıcı bir bilgi ile konu açarsanız, konu hakkında bilgisi olan forum üyeleri size yardımcı olacaklardır.
M.Kemal VARCIN(08-12-2008)
dikkatimi çektide temel neden derin kazılmamış?
Paylaş