-
Yeni Üye
teşekkürler kardeş
-
-
Yeni Üye
Base course kac mm olacak.ben türkiyede okumadım.17 yıldır amerikan army ile çalışıyorum.Türkiyede standart nedir mesela
-
-
Yeni Üye
Zeminle direk irtibatını kesmek için kireçle gösterilen yerlere dökülen beton, arasında dolgu taşları ve bunun üzerine dökülmüş grobeton aşamalarını da görsek mükemmel olur...
Yine de teşekkürler...
-
-
Katılımcı Üye
çürük zemin yerinden alınmalı.killi,kumlu silt üzerine inşa yapılmaz.tabi öyle metrelerce kalınlığındaki bi tabakayı yerinden söküp almakta akıllıca değil.sonuçta 1 metreden fazla dolgu uygun olmaz.onun çaresi kazık.
-
-
Katılımcı Üye
base course herhalde tesviye betonu.100-150 mm.orda ne kadar?
-
-
Üye
bişi sorucam;bu temel gro betonu dökülmeden önce betonun toprakla temasını kesmek için neden stabilize veya mıcır serilmemiş???.serilmesi daha doğru olmazmı??serilmememsi kötü sonuçların doğurmasına sebep olabilir.kolay gelsin
-
-
Paylaşımcı Üye
eğer ki zemin killi -siltli-organik kısacası yumuşak bi zemin değilse ve sıvılaşma yoksa yada azsa stabilize malzeme serilmesine gerek yoktur... inşaat mühedisliğinde 3E kuralı vardır ..1-emniyet 2-ekonomi 3-estetik
organik zemin olan bir yerde 50cm yüksekliğinde stabilize malzeme kullandığımız gibi kayalık sert zeminde kepçenin bile zor kazım yaptığı alanda 30 cm subasman kotundan aşağı inip 8cm lik grobeton dökülebilir...
tabiki bunlar zemin etüd raporlarına ,mimari-statik projelere bakılarak karar verilecek şeydir...
-
The Following User Says Thank You to emy_0355 For This Useful Post: