-
Onursal Üye
ustame gönderdiğin linkte bir problem var sanırım kayıt etmek istiyor
www.speedyshare.com buraya yüklersen memnun olurum
-
-
Üye
-
-
Onursal Üye
dökümanı indirdim şimdi bana nereye bakmam gerektiğinide söylersen çok iyi olur
-
-
Üye
29. sayfa ile 33. sayfa arasındaki kolon boyutlandırmasıla ilgili kısıma bakarsak ;
-moment büyütme carpanının belirlenmesi diyor. etabs bu carpanı belirledikten sonra büyütülmesi gereken momentleri büyütüyor mu?
" Programdaki kabuller belirli bir eleman için yeterli değilse, kullanıcı ds ve dns değerlerini dışardan belirleyebilir." diyor makalede biz bu carpana hangi menüden bakıyoruz? ve nasıl değiştiriyoruz?
- 18. sayfada"Kiriş/kolon eğilme kapasite oranları sadece sismik yük kombinezonlarının hesaba katıldığı Özel Moment Karşılayıcı çerçeveler için bildirilir." demekle neyi kastetmiş? . yani sadece deprem durumunda mı kiriş / kolon eğilem hesabı yapıyor. düşey yükler altındaki kombinasyonda kiriş/kolon birleşim hesabı yapmıyor nedeni nedir? gerekli görmüyor mu?
-makalede joint shear capacity ratio anlatan konu başlığına rastlamadım. bunu hangi bölümde anlatıyor?
- 33.-44. sayfada betonun kayma kapasitesinin belirlenmesi demiş bunu hangi menüden bakıyoruz?ilginize teşekkür ederim kolay gelsin...
-
-
Onursal Üye
çarpanlarla arttırılmış moment demek istediği aslında bizim yönetmelikten farklı birşey değil bu manualde aci 318-99 a göre hesabı anlatıyor yani o katsayıları program seismic yüklemeler için kendisi dikkate alıyor, elbette bu durum tekrarlı yükler için söz konusu neden derseniz süneklik beklentimizden dolayı,
aslında aci318-99 daki seismic koşullar bizim tdy2007 den çokta farklı değiller bildiğim kadarı ile ama tam olarak konuya hakim olmak istiyorsanız aci 318-05m sürümünü okumanızı ve bizim yönetmelikle mukayese etmenizi öneririm
http://www.4shared.com/file/17241216...8m-05.html?s=1
-
-
Üye
peki döşemeleri etabsda mı çözüyosunuz yoksa safe atıp orda mı çözüyosunuz?
-
-
Onursal Üye
açıkçası alengirli bişey değilse ellede çözebilirsin ama safe te çözüm daha şık ve kolay olacaktır senin için özellikle temel çözümün
-
-
Üye
ilginizden dolayı teşekkür ederim. benim açımdan çok faydalı oldu kolay gelsin...
-
-
Onursal Üye
rica ederim sizede kolay gelsin
-