![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : Etabs Ta Section Cut |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) | ||
|
Katılımcı Üye
|
Etabs Ta Section Cut
Bir perdede section cut özelliği nasıl kullanılır ? -Yani yatayda mı çizilir düşeyde mi? Tam kestiremiyorum. -Buradan Moment mi okunur F değerleri mi ? -Basit bir perde modelleyip section cut özelliğinin nasıl kullanıldığını gösterebilir misiniz ? Ya da örnekteki dosyadaki perdedekesme kuvveti ve moment değerleri nedir. Kavrayamadım. [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] * Ayrıca perdeleri frame eleman olarak tanımlasam oradan bu değerleri okumam daha kolay olmaz mı ya da yanılma payım ne kadardır ? İyi çalışmalar | ||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Onursal Üye
|
ben etabsta perdelerde hiç section cut kullanmadım perdelere pier yada spandrel ataması yaparak
iç kuvvet toplamlarını elde edebilirsiniz modelinizde perde elemanları frame yada shell olarak tanımlamak yapınızın geometrisine bağlı olan bir durum bu konuda probina yazılım grubunun bir makalesi var onu okusanız sanırım yararlı olacaktır ftp://ftpr.prota.com.tr/pbdownload/t...Teknikleri.pdf Konu H.Kumral tarafından (25-06-2009 Saat 19:39 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|