+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 6 ve 6

Konu: Font sorunu ve grid rengi

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    1

Font sorunu ve grid rengi

türkçe fontları autocad 'e exprot etdiğim zaman türkçe karakterlerin bir kısmı farklı çıkıyor bunu düzeltmenin biryolu varmı acaba?

birde grid rengini değiştirebilirmiyim ?

yardımcı olursanız sevinirim

iyi çalışmalar

Konu Yöneticisi Raphsody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    37
    Türkçe karakterler bende düzgün çıkıyor. Arial font kullanıyorum. Autocad'de arial fontların kullanımı sınırlandırılmış olabilir? Bir bak istersen...

Drawing properties'e girersen oradaki grid düğmesi altında gridlerin bütün özelliklerini (renk, kalınlık, yazı rengi ve fontu, yazı yerleşimi...) bulacaksın...

İyi çalışmalar...
    Mühendis : Ulum-i riyaziyeden, ecsamın eşkalinden ve mesafelerin ölçülmesiyle her nev’i ebniye ve sairenin sureti tertib ve tesisi ile memur alim...

Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısına Tepki için Güzel Fikirleriniz Gerekiyor

Önerilerinizi Paylaşın

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    1
    hangi versiyonu kullanıyorsunuz?
    bir önceki versiyona kadar böyle bir sorunum yoktu ama şimdi son versiyon ve bir önceki versiyonda var. bende arial (default) fontu kullanıyorum

son versiyonunda ekran (modelling render açıkken) açık mavi, grid rengi ise koyu mavi, ben siyah ekranda çalışmayı sevdiğim için ekranı siyah yaptığımda gridler gözükmüyor onu kastetmiştim.

iyi çalışmalar
    Konu berke tarafından (13-10-2006 Saat 10:03 ) değiştirilmiştir.

Konu Yöneticisi Raphsody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    37
    Modelde çalışırken grid rengini değiştirmenin sanırım yolu yok. (Yada en azından ben bilmiyorum)

Default font Arial mi? Arial Narrow mu? Default font Arial Narrow görünüyor da... Autocad'e de attım Türkçe karakterler normal...
    Kırık V12 kullanıyorsan Amerikan versiyonu olduğundan türkçe dil desteği olmayabilir. Eğer dil desteği yoksa, yapacak pek fazla da birşey yok...
    Konu Raphsody tarafından (13-10-2006 Saat 21:17 ) değiştirilmiştir.
    Mühendis : Ulum-i riyaziyeden, ecsamın eşkalinden ve mesafelerin ölçülmesiyle her nev’i ebniye ve sairenin sureti tertib ve tesisi ile memur alim...

Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısına Tepki için Güzel Fikirleriniz Gerekiyor

Önerilerinizi Paylaşın

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Alıntı berke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    türkçe fontları autocad 'e exprot etdiğim zaman türkçe karakterlerin bir kısmı farklı çıkıyor bunu düzeltmenin biryolu varmı acaba?

birde grid rengini değiştirebilirmiyim ?

yardımcı olursanız sevinirim

iyi çalışmalar
    Merhabalar,
    Grid rengini değiştirmek için "Tools->Options->Advanced option->Model view->XS_GRID_COLOR" değerini 2 yapman yeterlidir.

İyi Çalışmalar.

Konu Yöneticisi dmrmrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12

digital_ arkadaşın dediği gibi grid rengi Tools->Options->Advanced option->Model view->XS_GRID_COLOR buradan değişir. vereceğiniz renk koduyla çözebilirsiniz. font sorunu içinde hangi fontu kullanıyoranız bunu autocadin yüklendiği bölümdeki fonts klasörünü bulun oraya kopyalayın böylelikle sorun ortadan kalkar.

+ Konu Cevaplama Paneli