arkadaslar birde bu 12 versiyonunun help d
osyası varmı varsa yollayabilirmisiniz.
demo ya da full sürüm Xsteel istiyorum.Yardım edin.Özellikle full sürüm olursa sevinirim.
arkadaslar birde bu 12 versiyonunun help d
osyası varmı varsa yollayabilirmisiniz.
Yeni adıyla Tekla Structures 12 de Dışarıdan programlanabilme özelliği (SAP2000 de de V11 ile geldi) ilk kez kullanıcılara sunuldu. Bence bu özellik Xsteel kullanımında devrim açacak bir özellik. Software development kit satın almadan, çok ileri düzey programlama bilmeden çok pratik uygulamalar, hatta kendi bağlantı makrolarınızı yapabilirsiniz. Ben daha önce Robot Millenium , AutoCAD ile dışardan Excel, word gibi programlarla entegre çalışan programlar yazmıştım. Bu bence CAD yazılımlarının yakın gelecekte kendilerini en çok geliştirmeleri gereken konu. XSteel de bu çok yeni sadece model elemanlarının bir kısmını programlayabiliyorsunuz, makrolara ve çizimlere erişim henüz mümkün değil.
18 Nisan itibariyle Tekla Structures v 13 çıktı. Yenilikleri anlatan broşürü burdan indirebilirsiniz:
Herkese iyi çalışmalar
dışarıdan proglamlanma konusunda bizleri biraz daha aydınlatırsanız memnun oluruz elinizde ilgili programlara ait örnek vs. varsa çok iyi olur
Dışarıdan programa müdahil olabileceksek, artık paket programlara (özellikle statik analiz yapanlara) ve bu programların yaptığı projelere nasıl güvenebileceğiz?
Bence çok fazla müdahale edilebilir olmamalı statik analiz programları....
Mühendis : Ulum-i riyaziyeden, ecsamın eşkalinden ve mesafelerin ölçülmesiyle her nev’i ebniye ve sairenin sureti tertib ve tesisi ile memur alim...
Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısına Tepki için Güzel Fikirleriniz Gerekiyor
![]()
Önerilerinizi Paylaşın
![]()
Dışardan programlama ancak programların izin verdiği özelliklerine mudahale edebilme ve daha çok otomasyon şeklinde çalışacaktır. Örnek olarak çoğu kişinin bildiği AutoCAD de LISP programlama özelliği verilebilir. LISP programları AutoCAD in zaten varolan komutlarını kullanarak rutin ve kendini tekrar eden işlerinizi tek komutla çalıştırmak için kullanılır genelde
(http://www.dailyautocad.com/autolisp/customization-methods-in-autocad/ )
Xsteel veya SAP2000 de yazdığınız makro vs. gibi dışardan müdahale etme bu programların yanlış çalışmasını ya da yanlış sonuçlar vermesine neden olmaz. Güvenilirlik meselesi SAP için değil bu programlar için geçerlidir. Gerçi siz zaten projelerin güvenirliliğini sorgulamışsınız. Ama şunu da garanti edebilirim ki, düzgün olarak programlanan ve sürekli kendini tekrar eden bi işte eğer kod doğru çalışıyosa, bir insanın (özellikle kendini tekrar eden hammaliye işlerde dikkatinin dağılması vs. gibi nedenlerle) hata yapma olasılığı bence daha fazla. Ben altımda çalışan kişilerin işlerinden daha çok güzeniyorum bazı durumlarda yazdığım programlara.
Örnek vermek gerekirse, SAP2000de 3D bir viyadük modelledik ve her kolona etki eden yükleri modelden okuyup kolon tasarımında kullanan bi Excel programımız var. Bu program kullanılmayıp her seferinde 20 tane kolonun her biri için SAPdan yükleri okuyup elle kolon tasarımı programına girip, seçilen şartnameye göre moment arttırımı yapacak, sonuçları tekrar alıp elle word e aktaracak vs.. bi işi çalışan gerekli araçları verdiğinizde her sıradan mühendis adım adım anlatırsanız yapabilir. Fakat kesin 20 kolonda toplam 20-30 yük kombinasyonu için bir hata yapacaktır. Biz inşaat müh. özellikle yabancı şartnamelerle çalışırken çok şanslı olduğumuza inanıyorum. Adım adım ne koşulda ne yapacağımız açıkca sayfalarca yazılmış. Bunları biraraya getirirsek, müh. sadece yorum yapmasını ve sonuçları değerlendirmesini sağlayan bu tür otomasyon programları geliştirebiliriz.
Bir Probina bu konuda kötü örneklerden biridir. Yukarıda bahsettiğim gibi programın değişkenlerini kullanmasını, sonuçlarını yorumlamayı bilmeyen biri çok yanlış tasarımlar yapabilir, herşey otomatik olarak yapılmaktadır. Hiç bir zaman "one-click design" düğmesi yapılamaz, yapılsa bile dediğiniz tarda bir güvenirlilik sorunu ortaya çıkacaktır. Burda amaç müh. in dikkatini bozan gereksiz zamanını alan hammaliye kısmından kurtulmasını sağlamaktır.
mbasa ilgili programların bahsi geçen konuya ait manual leri varsa paylaşabilirmisiniz
özel amaçlı yazılımlar konusunda dediklerinize kesinlikle katılıyorum
Konu H.Kumral tarafından (10-06-2007 Saat 14:59 ) değiştirilmiştir.
Aşağıda XSteel 12 için C# da yazdığım küçük bir demo programı var, Xsteel'de boş bir model açıkken bu programı kullanarak çok basit örneklerle neler yapılabileceğini görebilirsiniz. Bu dışardan programlamaya bir örnek, benzer kodlar kullanarak tools-macros un altında Xsteelin içinde çalışan programlar da hazırlanabiliyor.
http://rapidshare.com/files/36448062...eneme.rar.html
Burda da konuyla ilgili bazı dokumanlar var:
http://rapidshare.com/files/36448456...TDocs.rar.html
Mühendis : Ulum-i riyaziyeden, ecsamın eşkalinden ve mesafelerin ölçülmesiyle her nev’i ebniye ve sairenin sureti tertib ve tesisi ile memur alim...
Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısına Tepki için Güzel Fikirleriniz Gerekiyor
![]()
Önerilerinizi Paylaşın
![]()
Programın nasıl kullanılacağını anlatmayı unutmuşum: XSteelde boş bir model açın, ve tam ekran pencere modundan çıkın. Yani XSteel model penceresi (3D view açıkken örneğin) ve programı aynı ekranda görebilecek gibi ayarlayın. Programdaki butonlara bastıkça, XSteel modelinde otomarik olarak bazı işlenlerin yapıldığını göreceksiniz.
Herkese kolay gelsin.
Paylaş