![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : bulon boyu? |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) | ||
|
Yeni Üye
|
bulon boyu?
Biri 50mm diğeri 60mm iki ayrı plakayı birbirine makro kullanmadan bulonlamaya çalışıyorum.Fakat 6914 standardında en fazla M36 bulonla dahi boyu kurtarmıyor.Ne yapmalıyım. Bir diğer sorum da tıpkı yukarıda anlattığım gibi kendi çizdiğimiz birbirine bitişik plakaları birleşetirmek için hazır bir makro var mı?Teşekkür ederim. | ||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Üye
| |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to aztaak78 For This Useful Post: | sarptas (29-12-2008) |
|
|
#3 (permalink) |
|
Konu Yöneticisi
|
tij bulon kullanabilirsin. (Piyasada çakma diye geçer) İki tarafı da somunlu dişli tij malzeme... (boyunu kendin belirliyorsun) Fakat bunu xsteelde modellemeyi, sadece kullanacağın çapa ve toleransa sahip bir çubukla part cut yaparak modelleyebilirsin...
Mühendis : Ulum-i riyaziyeden, ecsamın eşkalinden ve mesafelerin ölçülmesiyle her nev’i ebniye ve sairenin sureti tertib ve tesisi ile memur alim... Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısına Tepki için Güzel Fikirleriniz Gerekiyor [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Raphsody For This Useful Post: | sarptas (29-12-2008) |
|
|
#4 (permalink) |
|
Deneyimli Üye
| |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Miralay For This Useful Post: | sarptas (29-12-2008) |
|
|
#6 (permalink) |
|
Deneyimli Üye
|
Modeling menüsü 14 versiyonunda eklendi. Zaten modeling altında değilmiş. Yanlış hatırlamışım. 14 versiyonunda detailing menüsü altında Bolts--- Bolt Catalog. 13 ve eski versiyonlarda ise File menüsü altında catalog. Oradan ulaşabilirisin.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
Teşşekür ederim boy meselesini yapabildim.
Fakat makro kullanmayıp kendim birleşim detaylandırdığım zaman bilhassa bulon atarken sıkıntı yaşıyorum. Ben bir kısaca nasıl yaptığımı tarif edeyim. Yanlışım var mı? Şuan haç kolonu haç kolona alın plakalı bağlamaya çalışıyorum.Kolonları modelledim birleşim noktasına iki ayrı plaka yaptım.Plakaların herbirini kendi kolonlarına kaynakladım.Bulonları ise sol menüde ki "creat bolt" tan yaptım tarif ettiğiniz gibi boyunuda ayarladım fakat bu bolunlar grup olarak cıkıyor ve haliyle benim istediğim array planına uygun olmuyor.Bende genelde "select single bolt" tan bütün grubu değilde tek tek her bulonu siliyorum bir tane kalana kadar.Sonra bunu istediğim yerleşim planına uygun kopyalıyorum.Fakat bu da bir oluyor bir olmuyor. Ya da bir tanesi için yapsam dahi diğerlerine koplayarken kaymalar oluyor.Nerede yanlış yapıyorum. yada haç kolonları alın plakalı birleşrtimek için makro yokmu?(V12 kullanıyorum) |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Deneyimli Üye
| |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Miralay For This Useful Post: | sarptas (01-01-2009) |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|