+ Konu Cevaplama Paneli
2. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var
BirinciBirinci 1 2 3 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 11 ile 20 ve 23

Konu: Automatic Nesting Nasıl Yapılır?

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    2

Alıntı dmrmrt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi günler. Sorunuza cevap yazmak biraz uzun oldu. Uzun uzun yazacağıma bir video çekeyim dedim ileriye dönükte güzel olabilir aşağıdaki linkte plate nestingin nasıl yapılacağını analatan bir video hazırladım . Mikrofonda biraz sorun olduğu için sessiz olarak kaydettim ama gayet açıklayıcı oldu. Bu videoyu izleyin sorunuz olursa oradan devam ederiz ok?

Video dosyası
    http://rapidshare.com/files/14588615...deosu.rar.html
    Ellerinize sağlık, hemen indiriyorum, tatbik edip sizi haberdar edeceğim.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    2
    Merhaba Sayın dmrmrt, anlatım için tekrar teşekkür ederim, gayet güzel olmuş, uyguladık ve sonuca ulaştık, yanlız bir sorunla karşılaştık, bununla ilgili 1, konu harici 1 olmak üzere 2 soru sormak istiyorum.

1.Soru:
    Program proje üzerindeki parçaları 7 plaka üzerine yerleştirdi, halbuki 6 plaka üzerine yerleştirebilirdi 5. plakada %33 boş alan varken ve bu %33 ün içine rahat sığabilecek parçaları 6. plakaya yerleştirdi, yaptığımız örneği incelemek isterseniz mesajıma eklenti olarak ekledim, 5 ve 6. plakalara bakın. Dosya boyutu 60KB.

2.Soru:
    Bir projeden 10 parçayı Plate Nesting yapmak istiyoruz, parçaları seçip "Create NC Files" komutunu uyguladığımız zaman 8 parçayı yaratıyor 2 parçanın *.nc1 dosyasını yaratmıyor, Örneğin: 4. ve 7. parçaları, sebebi ne olabilir?
    Eklenmiş Dosya

3. The Following User Says Thank You to s.celik For This Useful Post:

Yahya (10-10-2008)

Konu Yöneticisi dmrmrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12
    1-İnanın bunun tam nedenini anlayamadım fakat göstermiş olduğum videoda ben sizinkisi gibi değişik parçaları bir plakaya yaydırma komutunu gösterdim. Ama örneğin aynı tip şekilleri sadece 1 palakaya yayabilirsiniz. Nesting yapmadan önce nest options da single part nest control kısmında plakaya nasıl yayılacağını belirten bir ksım var burayı değiştirerek her tip şekil için ayrı ayrı tasklar oluşturabilrisiniz ama bu sefer uzun sürecektir. Bu program versiyonundan da kaynaklanabilir v14 de de bir denerseniz belki frklı bir sonuç elde edebilirsiniz

2- uygulamamda ben böyle bir sorunla karşılaşmadım ama şöylede bir deneyibilirsiniz.Nci file alamadan önce plate filter özelliğini aktif ederek bütün plateleri seçiniz birede böyle nci file almayı deneyiniz belki o zaman doğru çalışabilir.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12
    1-İnanın bunun tam nedenini anlayamadım fakat göstermiş olduğum videoda ben sizinkisi gibi değişik parçaları bir plakaya yaydırma komutunu gösterdim. Ama örneğin aynı tip şekilleri sadece 1 palakaya yayabilirsiniz. Nesting yapmadan önce nest options da single part nest control kısmında plakaya nasıl yayılacağını belirten bir ksım var burayı değiştirerek her tip şekil için ayrı ayrı tasklar oluşturabilrisiniz ama bu sefer uzun sürecektir. Bu program versiyonundan da kaynaklanabilir v14 de de bir denerseniz belki frklı bir sonuç elde edebilirsiniz

2- uygulamamda ben böyle bir sorunla karşılaşmadım ama şöylede bir deneyibilirsiniz.Nci file alamadan önce plate filter özelliğini aktif ederek bütün plateleri seçiniz birede böyle nci file almayı deneyiniz belki o zaman doğru çalışabilir.

6. The Following User Says Thank You to dmrmrt For This Useful Post:

s.celik (19-09-2008)

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    2
    Merhaba, son sorduğum 2 soru çözüldü, her 2 sorunda aynı sebepten kaynaklanıyormuş: Farklı Parça Kalınlıkları. Çok yardımcı oldunuz, tekrar teşekkür ederim.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12
    Rica ederim yardım edebildiysem ne mutlu bana. güzel çözüm olmuş bu arada dikkat etmemişim. iyi bilgi oldu benim içinde

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Sektörün önde gelen çelik firmalararından birinde çalışıyorum. Piyasadaki bazı nesting programlarını da kullanıyoruz. Ama Xsteel'deki plate nesting hemen hemen en iyisi. Biz kullanıyoruz. Memnunuz da. Burada dikkat etmeniz gereken konu şu. Piyasadaki bir sürü CNC makina dxf formatı okur. Xsteel'in ürettiği kotlar DSTV'dir. Yani çizim değil tamamiyle text dosyasıdır. Buna dikkat etmeniz gerekir.

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    33
    Alıntı gara Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sektörün önde gelen çelik firmalararından birinde çalışıyorum. Piyasadaki bazı nesting programlarını da kullanıyoruz. Ama Xsteel'deki plate nesting hemen hemen en iyisi. Biz kullanıyoruz. Memnunuz da. Burada dikkat etmeniz gereken konu şu. Piyasadaki bir sürü CNC makina dxf formatı okur. Xsteel'in ürettiği kotlar DSTV'dir. Yani çizim değil tamamiyle text dosyasıdır. Buna dikkat etmeniz gerekir.

İstenirse çizimde üretiyor....

11. The Following User Says Thank You to Miralay For This Useful Post:

ery (10-12-2008)

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12
    evet miralay beyin dediği gibi istenirse çizimde üretiliyor

ery
    ery isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    1

yayında yapımda emeği geçen herkese teşekkür ederim
    birkaç sorum olacak.
    elimde sac acınımı dwg veya dxf çizimler var. bunları belirlediğim ebattaki plakalara en iyi şekilde
    yerleşim yapmak istiyorum .
    nasıl yapabilirim

+ Konu Cevaplama Paneli