![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : Xsteel Sorulari Cevaplanir |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#2 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
İlginiz ve yardımlarını< için teşekkür erim öncelikle.Bir sorum olacak benim ben bir çelik projem var tüm çizimleri aldım.Bu çizimlerin hangi akstaki parçalar olduğunu nasıl anlayacağım.Daha doğrusu daha önceden çizim paftasının sol üst köşesinde profilin hangi aksa ait olduğu yazıyordu.Şimdi yazdıramöıyorum yardım edebilrseniz sevinirm....
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Konu Yöneticisi
|
Cevap-1
Alıntı:
| |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to dmrmrt For This Useful Post: | snblrsn (15-07-2008) |
|
|
#4 (permalink) |
|
Yeni Üye
| |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to perge muh. For This Useful Post: | dmrmrt (15-07-2008) |
|
|
#7 (permalink) |
|
Konu Yöneticisi
|
Turemen nin sorusuna cevap:
Xsteelde makas çizerken yapman gerekenler şunlardır.: Öncelikle gerekli olan makro burada 11 makrosudur. Eğer versiyon 13 de çiziyorsan 11 makrosu hatalar verebilir ama 12 de bu hata olayı bulunmuyor. 11 makrosu için ctrl+f tuşuna basıp components menüsünü açıyprsun search kısmına 11 yadığın taktirde makro ortaya çıkıyor. İlj önce ana eleman sonra ikincil üçüncül vs ve eleman seçimi bittikten sonra farenin ota tuşuna basarsın makro oluşur. tabiki bu makro L ve U tipi elemanlar içindir. Detaylandıröa ile ilgili sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. Eğer isterseniz onuda anlatabilirim. İkinci sorunuz ise baseplate makrosuyla çözülebilir. Bunun için tekrar ctrl+f tuşuna basınızın gelen menüden search kısmına base anahtar kelimesini giriniz. Çeşitli şekillerde baseplate makrosu gelecektir. Örneğin sadece eksenel yüke çalışan veya moment aktaran tipte makrolar gelecektir. Bunun için uygun makroyu seçiniz. Bu makroyada işlem sıraları şöyledir. Öncelikle vetonarme kolonla çelik kolonun boşluk olmayacak şekilde üst üste bindiğinden emin olunuz. Sonra makroya tıklayınız. önce kolonu sonra kolunun betonarme ile kesişen yani çelik kolunun bitim merkez noktasını tuklayın. Böylelikle makronuz oluşur. İyi çalışmalar |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to dmrmrt For This Useful Post: | Turemen (09-08-2008) |
|
|
#8 (permalink) |
|
Katılımcı Üye
|
Eğimli çatı
hocam merhaba, tam cevaplarınız için teşekkürler.Benimde iki sorum olacaktı;bir alışveriş merkezi için çatıda aydınlatma kısmı açtık.Yalnız burada resimde görüldüğü (1)gibi hem enine hem boyuna bir eğim var ve bu aşıkları yerleştirken & detay oluştururken sorun oluşturuyor.İkincisi ise bu çelik kirişleri (2) B.A. kirişe monte etmemiz gerekiyor; bu konuda hangi makroyu önerirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Konu Yöneticisi
|
Yusam adlı üyenin cevabı
Alıntı:
Bu arada aklımdaki çözümleri özetle söyleyeyim. : 1- Aşıkların makaslarla birleştiği bölgelerin altına besleme plakası dediğimiz shin plate atımı. Fakat bunun xsteelde bir makrosu bulunmuyor. Tamamiyle elle yapılacaktır. 2- Aşıkların oturduğu kirişler anladığım kadarıyla yapma kiriş olacak yani plakalardan birleştirme şeklinde. O zaman üst başlığı %5 eğim verilerek imal edilirse aşığın altına tam oturacaktır ve bağlantı sorunu ortadan kalkacaktır. 3- Pek sağlıklı bulmadığım bir yöntem ama genede söyleyeyim. Aşıkların üst kısımlarını makas üst başlığıyla aynı hizaya getirip aşığı makasın gövde bölümüne monte etmek. Ama statik olarak sağlıklı olacağına inanmıyorum. Sen genede dosyanı gönder elimden geleni yaparım. İyi çalışmalar | |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Katılımcı Üye
|
merhaba,klasörü zipleyip rapide yükledim ve tekrar teşekkürler.
[Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|