Go Back   Yapısal.Net > Proje, Statik Hesap, Çizim ve Planlama Programları > Xsteel

Konu : Xsteel Sorulari Cevaplanir

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-07-2008, 19:09   #1 (permalink)
Konu Yöneticisi

dmrmrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Download/Ekleme Bilgileri
Downloads: 1
Uploads: 0

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Exclamation Xsteel Sorulari Cevaplanir

Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır xsteel kullanıcsıyım. Askerlik sebebiyle çalıştığım çelik yapı şirketinden ayrıldım. Kasım ayına kadar boşta olacağım . Bu süre zarfında xsteel ile ilgili her türlü sorunuzu cevapayabilirim. Unutmayalım bilgi paylaştıkça değerlidir.
dmrmrt isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-07-2008, 11:36   #2 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 3

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
İlginiz ve yardımlarını< için teşekkür erim öncelikle.Bir sorum olacak benim ben bir çelik projem var tüm çizimleri aldım.Bu çizimlerin hangi akstaki parçalar olduğunu nasıl anlayacağım.Daha doğrusu daha önceden çizim paftasının sol üst köşesinde profilin hangi aksa ait olduğu yazıyordu.Şimdi yazdıramöıyorum yardım edebilrseniz sevinirm....
perge muh. isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-07-2008, 14:09   #3 (permalink)
Konu Yöneticisi

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Cevap-1

Alıntı:
perge muh. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İlginiz ve yardımlarını< için teşekkür erim öncelikle.Bir sorum olacak benim ben bir çelik projem var tüm çizimleri aldım.Bu çizimlerin hangi akstaki parçalar olduğunu nasıl anlayacağım.Daha doğrusu daha önceden çizim paftasının sol üst köşesinde profilin hangi aksa ait olduğu yazıyordu.Şimdi yazdıramöıyorum yardım edebilrseniz sevinirm....
Sorunuzun yanıtı aslında basit. Bir kaç küçük ayarla yapabilirsiniz. Şöyle; hem assembly hemde single drawinglerdede geçerli olmak üzere bir ayar yapacağız. Ben size assembly de örnek vereceğim. Properirie/layout komutuna gelen menüden ulaşın buradan assembly yazısını seçin ve table layout komutuna tıklayın. Gelen menüde farklı sayfa ayarları için assembly layoutları vardır. İlk olarak sadece assembly olan sekmeyi seçiniz ve Tables butonuna tıklayın. Bir menü daha gelecek. Bu menüde sol tarafta Atayabileceğiniz sayfa özellikleri sağ taraftada atanmış safya özellikleri bulunur. a0 a1 a2 a3 sayfalarının assembly lerinin dışında yanlızca assembly olan sekmede gördüğünüz gibi grid yazısı bulunmamaktadır. Bunun için solda ki listeden grid yazısını bulun ve sağ tarafa ok ile geçirin. Şimdi bunu sayfamızda nereye ve hangi tablonun yanına geleceğini ayarlayalım. Menüde alt kısımda Current table bölümü var burada iki pozisyon ayarı yapacaksınız. Sağ kısımda ki eklemiş olduğunuz tablonun çizim alanının neresine konuşlandıralacağı soldaki pozisyon bölümü ise hangi tablonun neresine konuşlandırmak istediğinizi belirtir. Bu arada bir tik işaretini ikinci bir işaretleme yapmadan kaldıramazsınız. Bunun için öncelikle isterdiğiniz bölgeyi işaretleyim sonra eski işaretleri kaldrınız. Biz sol üst köşeleri işaretleyelim ve hemen ardında mutlaka UPDATE tuşuna basınız. apply/ok dedikten sonra tekrar arkadaki menüden UPDATE tuşuna basınız. Böylelkikle assembly için bu ayarlama oldu. Diğer sayfa boyutlarını kontrol ederseniz zaten grid kısmının default olarak attığını görürsünüz. Ok deyip menüleri kapatabilrisiniz. Yada aynı buna benzer bir şekilde kendinizin isimlendireceği bir şablonu Add tuşuna basarak ekleyebilir ve ve istediğiniz tabloyu bu şekilde ekleyebilirsiniz. Ama ben bunu assemly çizimleri için pek sağlıklı bulmuyorum fakat single drawingler için olabilir. Umarım faydalı olmuşumdur. Saygılarımla
The Following User Says Thank You to dmrmrt For This Useful Post:
snblrsn (15-07-2008)
Alt 15-07-2008, 20:56   #4 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 3

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Söylediğiniz gibi yaptım sorunum çözüldü.Çok açıklayıcı ve net yazmışsınız yardımınız için çok teşekkür edrim.
perge muh. isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
The Following User Says Thank You to perge muh. For This Useful Post:
dmrmrt (15-07-2008)
Alt 15-07-2008, 22:11   #5 (permalink)
Konu Yöneticisi

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Alıntı:
perge muh. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Söylediğiniz gibi yaptım sorunum çözüldü.Çok açıklayıcı ve net yazmışsınız yardımınız için çok teşekkür edrim.
rica ederim. Sormak istediğiniz başka şeylerde olursa rahatlıkla sorunuz. iyi çalışmalar
Alt 22-07-2008, 12:58   #6 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 0

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Merhaba Ustat
Xsteel de makas dizayn ederken düğüm noktası levhalarını nasil cizecegiz bununla ilgili makro kullanabiliyormuyuz ? Betonarme kolon üzerine oturan bu makasin kolon makas birlesimini
nasil yapabiliriz ? Simdiden tesekkurler
Turemen isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-07-2008, 11:03   #7 (permalink)
Konu Yöneticisi

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Turemen nin sorusuna cevap:

Xsteelde makas çizerken yapman gerekenler şunlardır.: Öncelikle gerekli olan makro burada 11 makrosudur. Eğer versiyon 13 de çiziyorsan 11 makrosu hatalar verebilir ama 12 de bu hata olayı bulunmuyor. 11 makrosu için ctrl+f tuşuna basıp components menüsünü açıyprsun search kısmına 11 yadığın taktirde makro ortaya çıkıyor. İlj önce ana eleman sonra ikincil üçüncül vs ve eleman seçimi bittikten sonra farenin ota tuşuna basarsın makro oluşur. tabiki bu makro L ve U tipi elemanlar içindir. Detaylandıröa ile ilgili sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. Eğer isterseniz onuda anlatabilirim.
İkinci sorunuz ise baseplate makrosuyla çözülebilir. Bunun için tekrar ctrl+f tuşuna basınızın gelen menüden search kısmına base anahtar kelimesini giriniz. Çeşitli şekillerde baseplate makrosu gelecektir. Örneğin sadece eksenel yüke çalışan veya moment aktaran tipte makrolar gelecektir. Bunun için uygun makroyu seçiniz. Bu makroyada işlem sıraları şöyledir. Öncelikle vetonarme kolonla çelik kolonun boşluk olmayacak şekilde üst üste bindiğinden emin olunuz. Sonra makroya tıklayınız. önce kolonu sonra kolunun betonarme ile kesişen yani çelik kolunun bitim merkez noktasını tuklayın. Böylelikle makronuz oluşur. İyi çalışmalar
The Following User Says Thank You to dmrmrt For This Useful Post:
Turemen (09-08-2008)
Alt 08-08-2008, 10:02   #8 (permalink)
Katılımcı Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 2

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Eğimli çatı

hocam merhaba, tam cevaplarınız için teşekkürler.Benimde iki sorum olacaktı;bir alışveriş merkezi için çatıda aydınlatma kısmı açtık.Yalnız burada resimde görüldüğü (1)gibi hem enine hem boyuna bir eğim var ve bu aşıkları yerleştirken & detay oluştururken sorun oluşturuyor.İkincisi ise bu çelik kirişleri (2) B.A. kirişe monte etmemiz gerekiyor; bu konuda hangi makroyu önerirsiniz.
Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg makas.jpg (81,6 KB (Kilobyte), 113x kez indirilmiştir)
yusam isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-08-2008, 11:55   #9 (permalink)
Konu Yöneticisi

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Yusam adlı üyenin cevabı

Alıntı:
yusam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hocam merhaba, tam cevaplarınız için teşekkürler.Benimde iki sorum olacaktı;bir alışveriş merkezi için çatıda aydınlatma kısmı açtık.Yalnız burada resimde görüldüğü (1)gibi hem enine hem boyuna bir eğim var ve bu aşıkları yerleştirken & detay oluştururken sorun oluşturuyor.İkincisi ise bu çelik kirişleri (2) B.A. kirişe monte etmemiz gerekiyor; bu konuda hangi makroyu önerirsiniz.
İyi günler. Öncelikle güzel bi soru bu. Bu durumlarda yapılması gereken farklı çözümler var tabi. Aklımda bir kaç çözüm var ama öncelikle senden eğer bir mahsuru yoksa xsteel dosyasını isteyecektim. Bunun üzerince çeşitli varyasyonlar yapıp sorunu cevaplayabilirim. Link dosyasını özel mesaj şeklinde atabilirsin.
Bu arada aklımdaki çözümleri özetle söyleyeyim. :
1- Aşıkların makaslarla birleştiği bölgelerin altına besleme plakası dediğimiz shin plate atımı. Fakat bunun xsteelde bir makrosu bulunmuyor. Tamamiyle elle yapılacaktır.
2- Aşıkların oturduğu kirişler anladığım kadarıyla yapma kiriş olacak yani plakalardan birleştirme şeklinde. O zaman üst başlığı %5 eğim verilerek imal edilirse aşığın altına tam oturacaktır ve bağlantı sorunu ortadan kalkacaktır.
3- Pek sağlıklı bulmadığım bir yöntem ama genede söyleyeyim. Aşıkların üst kısımlarını makas üst başlığıyla aynı hizaya getirip aşığı makasın gövde bölümüne monte etmek. Ama statik olarak sağlıklı olacağına inanmıyorum.

Sen genede dosyanı gönder elimden geleni yaparım. İyi çalışmalar
Alt 09-08-2008, 10:19   #10 (permalink)
Katılımcı Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 2

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
merhaba,klasörü zipleyip rapide yükledim ve tekrar teşekkürler.
[Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]
yusam isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

« Xsteel Notları | - »
Seçenekler
Stil