+ Konu Cevaplama Paneli
6. Sayfa - Toplam 11 Sayfa var
BirinciBirinci ... 4 5 6 7 8 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 51 ile 60 ve 106

Konu: Xsteel Sorulari Cevaplanir

Konu Yöneticisi dmrmrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12

Alıntı Turemen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar saygılar
    makaslari olustururken kullandigimiz twin profili makro kullanarak asiga nasil baglayabiliriz.
    İlgili makrolari secince birinci eleman olarak sadece profillerden birini secebiliyoruz ?
    Bu konu aslında biraz sıkınıtılı ama yapılamaz değil tabiki. Kullanacağınız makorada hangisi olursa olsun twin profilerden birini komut gereği seçmen yeterli. Ama burada bulon adetlerine dikkat etmek gerekir çünkü makro kendisini ilk seçilen primary elemana göre yönlendiri. Yani ikinci profili makroda komut sisteminde gözükmez ama makrodan etkilenir. Yani makroyu oluşturduktan sonra bulon ayarlarından bulonunu yüzeye düzğün oturacak şekilde boşluk ve açıklık ayarlarınıiyi yapmalısın.

2. The Following User Says Thank You to dmrmrt For This Useful Post:

Turemen (21-11-2008)

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12
    Alıntı KomX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam ne güzel anlatıyorsunuz.... bide bu xsteel i nasıl ögrenebileceğimin yolunuda söyleseniz cok sevineceğim. kursa gitme sansım yok ama cünki sivasta kurs yok. Xsteeel v13 yuklu pc de ama bir türlü öğrenemedim bunada bi yol gösterirmisiniz... tesekkürler
    İlk önce çok teşekkür ederim. Elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyorum. Xsteel iyi öğrenmek için aslında çeliği iyibilemk veya en azından istekli olmak gerekir . Çünkü işin mantığını ve teorisini bilemeden programıkullanmaya çalışmak sadece operatörlük olur ki bunu hiç istemeyiz. İşin gerekli teorik bilgilerini aldıktan önce xsteel aslında ilk aşamada zor gelecekitir. sadece bu program diğerprogram ve eğitim konularında kendiniz geliştirebilmek için ilk ingilizcenizin olması gerekir. Bu çok önemli. Sonra forumumuzda verilen yabancı dilde xsteel notları var v10 için. Bunlardan faydalanabilirsiniz. Birkaçarkadaşımız başlangıç seviyesi olarak türkçe notlar yayınlamıştır. Onlarla en azından bir giriş seviyesi yapabilirsiniz. Ve en önemli olarak help dosyasını gerekli anlarda en iyişekilde okuyabilmek. Aslında aradığınız bütün soruların cevaplarını orada bulabilirsiniz. Ama şahsi fikrim ingilizce şart. Bilmiyorsanız başaramazsınız değil ama çok fazla zorlukla karşılaşabilirsiniz. Birde yurdumuzda kullanılan çelik yapı mantığıyla yurt dışındaki çelik yapı mantığı biraz farklı. Bu yüzden hemen yurdumuzdaki eski sistem çok parçalı kaynaklı yapılar için xsteeli kullanmak başlangıç seviyesi biri için gene şahsi fikrim olarak çok yanlış bir seçim olur. Umarım yardımcı olabilmişimdir. siz bir başlangıç yapın ve kurcalayın eminim çok seveceksinizdir. Takıldığınız yerleri bana ve arkadaşlarımarahatlıkla sorabilirsiniz. Saygılar...

4. The Following User Says Thank You to dmrmrt For This Useful Post:

bykoc (25-03-2009)

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Merhabalar,
    Sizlere daha önce karşılaştığım bir sorunu anlatacağım.Sizlerin bu konudaki deneyimlerinden faydalanmak istiyorum.V. 13.0 ve v. 14.0 da bu sorunu yaşadım.

Mesela bir makas çizdik.Biliiyorsunuz ki bu makas ölçülerini düzenlememiz gerekiyor.Düzenleme işimiz bittikten sonra diğer makasları clon'ladığımızda bir kaç makas hariç çoğu makasta ölçüler clon'lanmıyor.Ölçüleri tekrar kullanmak için copy yada link drawing olarak ölçüsüz drawing içine ilk başta düzelttiğimiz drawingi yada diğer clon'ladığımız drawingleri çağırınca aynı sorun onlardada yaşanıyor yani ölçüsüz şekilde geliyor.Acaba bu drawinlerin neden ölçüsüz geldiği konusunda fikri olan var mı?

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12
    Alıntı digital_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar,
    Sizlere daha önce karşılaştığım bir sorunu anlatacağım.Sizlerin bu konudaki deneyimlerinden faydalanmak istiyorum.V. 13.0 ve v. 14.0 da bu sorunu yaşadım.

Mesela bir makas çizdik.Biliiyorsunuz ki bu makas ölçülerini düzenlememiz gerekiyor.Düzenleme işimiz bittikten sonra diğer makasları clon'ladığımızda bir kaç makas hariç çoğu makasta ölçüler clon'lanmıyor.Ölçüleri tekrar kullanmak için copy yada link drawing olarak ölçüsüz drawing içine ilk başta düzelttiğimiz drawingi yada diğer clon'ladığımız drawingleri çağırınca aynı sorun onlardada yaşanıyor yani ölçüsüz şekilde geliyor.Acaba bu drawinlerin neden ölçüsüz geldiği konusunda fikri olan var mı?

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
    İlginç bir sorun genellikle v12 ile ölçülendirme yaptığım için böyle bi sorun yaşamamıştım. Belki her çizilen kesit için kendi default ayarını yapıyordur o yüzden başa sarıyordur. Ben buna benzer bir şeyi şöyle çözüyordum. Örneğin assembly çizimlerinde ölçülerin parçadan çok uzaklaşmasını ve uzun çizgilerle gösterilmesini istemiyorum. Bu yüzden gerekli ayarlamaları assembly drawing properties den yapıyorum ve bu ayarlara bir isim vererek save as şeklinde şablon olarak kaydediyorum ve dialog penceresini kapatmıyorum. Düzenlemek ve aynısını olmasını istediğim çizimleri drwaing listten seçip assembly pencersinde biraz önce hazırladığım şablonu önce load sekmesinden yükleyip sonra modify tuşuna basıp aktarıyorum. Artık şeçtiğim parçaların hepsi aynı tip ölçülendirme tipini almış oldu. Umarım yardımcı olmuşumdur.

7. The Following User Says Thank You to dmrmrt For This Useful Post:

makman9 (17-01-2010)

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Alıntı dmrmrt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlginç bir sorun genellikle v12 ile ölçülendirme yaptığım için böyle bi sorun yaşamamıştım. Belki her çizilen kesit için kendi default ayarını yapıyordur o yüzden başa sarıyordur. Ben buna benzer bir şeyi şöyle çözüyordum. Örneğin assembly çizimlerinde ölçülerin parçadan çok uzaklaşmasını ve uzun çizgilerle gösterilmesini istemiyorum. Bu yüzden gerekli ayarlamaları assembly drawing properties den yapıyorum ve bu ayarlara bir isim vererek save as şeklinde şablon olarak kaydediyorum ve dialog penceresini kapatmıyorum. Düzenlemek ve aynısını olmasını istediğim çizimleri drwaing listten seçip assembly pencersinde biraz önce hazırladığım şablonu önce load sekmesinden yükleyip sonra modify tuşuna basıp aktarıyorum. Artık şeçtiğim parçaların hepsi aynı tip ölçülendirme tipini almış oldu. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Teşekkür ederim ilginize fakat sorunuma tam çözüm olmadı.Sorun assembly yada dimension ayarlarıyla alakalı değil.Clon'lanan drawingde hiç bir ölçünün olmaması yada çoğu ölçünün olmaması.Bu, benzer parçaların bulunduğu büyük modellerde epey sorun yaratıyor.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    TEKLA STRUCTURES 14.0 yeni kurdum anacak programı açamıyorum ağ ile beraber çalışması falan gerekiyor diyorlar fakat benim bu lonu hakkında hiç bilgim yok
    yıl içi projem bu çelik yapılar hakkında yetiştirmem lazım bana bu konu hakkında bir bilgi verirsiniz sevinirim
    tekla 14
    karşıma gelen ekranda şu yazılı
    give tehe address of your tekla structures license server
    contact your system adminisrator if you are unsure of which server adress to use

işin kısacası server adress
    diye bir şey istiyor neler yapmam gerek

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12
    Alıntı gullebele Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TEKLA STRUCTURES 14.0 yeni kurdum anacak programı açamıyorum ağ ile beraber çalışması falan gerekiyor diyorlar fakat benim bu lonu hakkında hiç bilgim yok
    yıl içi projem bu çelik yapılar hakkında yetiştirmem lazım bana bu konu hakkında bir bilgi verirsiniz sevinirim
    tekla 14
    karşıma gelen ekranda şu yazılı
    give tehe address of your tekla structures license server
    contact your system adminisrator if you are unsure of which server adress to use

işin kısacası server adress
    diye bir şey istiyor neler yapmam gerek

Özel mesajınıza bakınız.

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    3
    Alıntı dmrmrt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konu aslında biraz sıkınıtılı ama yapılamaz değil tabiki. Kullanacağınız makorada hangisi olursa olsun twin profilerden birini komut gereği seçmen yeterli. Ama burada bulon adetlerine dikkat etmek gerekir çünkü makro kendisini ilk seçilen primary elemana göre yönlendiri. Yani ikinci profili makroda komut sisteminde gözükmez ama makrodan etkilenir. Yani makroyu oluşturduktan sonra bulon ayarlarından bulonunu yüzeye düzğün oturacak şekilde boşluk ve açıklık ayarlarınıiyi yapmalısın.
    bende aynı sorunu yaşıyordum ve twin profiller yerine birleşim plakasını seçerek makroyu uyguladıgımda sorun çözüldü. Biraz Türk işi olsada işe yaradı

Benim birde sorum olacaktı, gergi çubuklarını klavuzlu, somun ve rondelalı şekilde modelleyebiliyormuyuz. Kısaca xsteelde gergi nasıl tanımlanır. Şimdiden tesekkurler

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    33
    Arkadaşlar dmrmrt arkadaşımız vatani görevini yapmakta olduğu için bu konu başlığında birkaç deneyimli arkadaş sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

Xsteel'de gergiler 3 türlü tanımlanabilir.

1. Makro kullanarak. Sag Rod makrosu size gergi tanımlamanıza yardımcı olur. Bu makroyla oluşturduğunuz gergiler imalat resminde profilin isminin yanında yazan rakam paso boyu olarak alınır. Bu değerle makro içerisinde oynayabiliyorsunuz.
    2. Elle çizmek. Biraz zahmetli olsada en temiz yol budur.
    3. Custom component oluşturmak. Bunu uzun uzaya anlatamam ama temel mantık olarak bir bağlantıyı elle oluşturup, ona bazı parametrik değerler atayarak kendi özel makronuzu yapabilirsiniz. ileri seviye kullanıcılar içindir.

Sana tavsiyem eğer çatın çok eğri büğrü değilse, makroyu kullan. Kullanımı basittir. Yanlız aşıkların aynı düzlemde olmak zorunda.

İyi çalışmalar...

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

arkadaslar hepınıze kolay gelsın bılgısını paylasan arkadaslardanda allah razı olsun ben aranıza yenı katılıyorum.yeterlı orandada xstell bılgım ve tecrubem var ben cızgısel modellerımı xstellde katı modele donusturuyorum bu sebeble resım olusdururken layer ayarlamalarında sorun oluyor daha dogrusu ayarlayamadım bılen varsa yardımcı olursa sevınırım sımdıden tesekkurler..

+ Konu Cevaplama Paneli