![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : Xsteel Sorulari Cevaplanir |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#21 (permalink) | ||
|
Paylaşımcı Üye
|
oncelikle yardimlariniz icin tesekkur ederim, ben ogrenme amacli bir cati modellemeye calisiyorum carinin makasi double u profillerden olusuyor, cati makasinin kolona birlestigi yerde hangi makroyu kullanmaliyim.birde makasta birlesim noktalalarinin cogu alt profil 2u dikme 2u ve cift yonlu diyagoneller 2u dan olusuyor bu durumu makrolarla cozmek mumkunmu? | ||
|
|
|
|
|
#22 (permalink) | |
|
Deneyimli Üye
|
Alıntı:
[Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] ![]() Eğer sol üstten ilk iki sekmeyide kaparsanız çizimler daha hızlı alınabilir. Tabi bu genel bir ayar. Daha karmaşık çizimler için bu ayarlarla oynamanız gerekebilir. | |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Miralay For This Useful Post: | H.Kumral (25-08-2008) |
|
|
#23 (permalink) |
|
Onursal Üye
|
tekla da mesela merdiven çizerken basamak saclarını ( bükülmüş sac ) nasıl oluşturuyorsunuz
ben basamak genişliği kadar kalınlığı olan plate elamanı poligon olarak tanımlayarak bu konuya çözüm getirmeye çalışıyorum ama buda çizimlerde karışıklığa neden oluyor sizlerin nasıl yaptığınızı okumak isterim |
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yeni Üye
| |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Canerrr For This Useful Post: | dmrmrt (03-09-2008) |
|
|
#27 (permalink) |
|
Konu Yöneticisi
|
Sanırım teknik içizim için en kesit almaya çalışıyorsunuz. Bu komut tam manasıyla bunun için değildir fakat bu komutla oluşturduğunuz yeni görünüşte boş bir yere çift tıklayın yani view properties i açın bu menüde Visibilty kısmı olacak aşağıya doğru. Buradaki up ve down kısmında default olarak 2000 sayısını göreceksiniz. Bunun anlamı kesit adığınız noktadan 2000 mm ilerisini ve gerisini görünüşe ekle demektir. Buradan bu ayarlamayı yaparak en kesit alabilirsiniz. Ama ufak bir ip uçu yereyim bunun yerine aynı özelliği sadece xsteeelin kendi çizim bölümünde de yapabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Onursal Üye
|
tekla da mesela merdiven çizerken basamak saclarını ( bükülmüş sac ) nasıl oluşturuyorsunuz
ben basamak genişliği kadar kalınlığı olan plate elamanı poligon olarak tanımlayarak bu konuya çözüm getirmeye çalışıyorum ama buda çizimlerde karışıklığa neden oluyor sizlerin nasıl yaptığınızı okumak isterim |
|
|
|
|
|
#29 (permalink) | |
|
Deneyimli Üye
|
Alıntı:
| |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Miralay For This Useful Post: | H.Kumral (06-09-2008) |
|
|
#30 (permalink) | |
|
Konu Yöneticisi
|
Merdiven basamağı çizimi
Alıntı:
| |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to dmrmrt For This Useful Post: | H.Kumral (06-09-2008) |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|