+ Konu Cevaplama Paneli
2. Sayfa - Toplam 11 Sayfa var
BirinciBirinci 1 2 3 4 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 11 ile 20 ve 102

Konu: Xsteel Sorulari Cevaplanir

Konu Yöneticisi dmrmrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12

Alıntı yusam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba,klasörü zipleyip rapide yükledim ve tekrar teşekkürler.
    http://rapidshare.com/files/13599173...latma.rar.html

Söylemek istediğim bazı önemli konular var.

Analiz olarak nasıl bir çözümleme yapıldığını bilemediğim için tasarımsal olarak bir çözümleme yapmaya çalıştım. Yapı ilk önce asimetrik bir şekilde olduğu için biraz zorlamalar var. Analiz çözümleme yaparken bence aşık makas aralıkları 8 mt gibi bir uzunluk olmamalı. Çünkü bu mesafe ekonomik çözümlemede aşıklarımızı fazla zorlar ve kesitlerin büyük çıkmasına sebep olur. Makroları yapamanın sebepleri ise şöyle. Öncelikle eğim verdiğin bölümde makarlar eğim çizgine değmeden gidiyordu bunun yüzünden aşıklarınla makaslarında çakışma oluşuyordu. ve aşıklarınızı makasa dik olacak şekide çalıştırmadığınız için 11 ve 93 makroları çalışmıyordu. Tavsiyem ilk önce çalışma sistemini tekrar bir irdelemenizdir. Yolladığım dosyada örnek aşık şekilleri ve bağlantıları mevcuttur. Ama bunlar kesinlikle ön tasarımdır. Analizden elde edilen kuvvetler doğrultusunda tahkikleri yapıp son tasarımı elde etmeniz gerekir. Makasların betonarme kirişe bağlantı noktalarında kiriş ankraj yerlerin delinip epoksi malzeme ile ankrajların dikkatlice yerleştirilmesi gerekir.Örnek dosyada 40 makrosu (haunch) patlatılıp bulon makrosuyla betonarme kirişle bağlantısı yapıldı. Fakat bulonlar hatalı gözükebilir bunun şu aşamada bir öenmi yok çünkü önemli olan makastaki plaka deliklerinin ve b.a. kirişin delik yerlerinin belirtilmesidir. Bu bulonlar yerine ankraj çubukları gelecek şekilde tahkiki yapılıp detaylandırılması yapılmalıdır. Betonarme kiriş makas bağlantısı için cast plate makrosu kullanılabilir. fakat moment oluşacağı varsayılırsa bunu haunch makrosuna çevirmek daha mantıklı geliyor. Tabi bunlar ön tasarımsal konular. Yani analiz dosyanızda mesnetlenme şekillerini görmeden herhangi bir şey söyleyeme. Bu arada dosyanızda aks düzenlemesi olmadığı için anlamak bayağı zor oldu. Ve tavsiyem mutlaka elemanları doğru isimlendiriniz. Lokal ve glaobal koordinat sistemlerini iyi irdeleyerek çizimlerinizde biraz daha pratiklik kazanabilrisiniz.

Örnek dosya:
    http://rapidshare.com/files/13633798...ATMA2.rar.html

Onursal Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    67

Ts 14 Project Setup

daha önce 13 versiyonda projeni adı sanı gibi özellikleri properties altındaki sekmede yazabiliyorduk
    v14 helpinde bunun file sekmesi altında ''project setup'' başlığı altında yer aldığı yazmış ama malesef böyle bir kısma rastlamadım
    acaba bu özelliğe ulaşmanın başka bir yolu varmı?

teşekkür...

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    33
    Alıntı H.Kumral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha önce 13 versiyonda projeni adı sanı gibi özellikleri properties altındaki sekmede yazabiliyorduk
    v14 helpinde bunun file sekmesi altında ''project setup'' başlığı altında yer aldığı yazmış ama malesef böyle bir kısma rastlamadım
    acaba bu özelliğe ulaşmanın başka bir yolu varmı?

teşekkür...
    Bende farketmiştim ve bir bug olduğunu düşünerek teklaya mail attım. Cevap gelmedi Başka yolu varmıdır bilemiyorum...

Onursal Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    67

makro pencereleri

ekrana sığmayan makro pencerelerini nasıl ayarlıyorsunuz?

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    33
    ekrana sığmayan makro pencerelerini nasıl ayarlıyorsunuz?
    Ekran çözünürlüğünü artırarak bu sorunu çözebilirsiniz. Aslında geniş ekranlar Tekla'da çalışmak için güzel oluyor. Sırf bu nedenle 22" mönitör aldım

Onursal Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    67
    önerini dikkate alacağım Miralay 22'' olayını düşünmüyor değilim

Konu Yöneticisi dmrmrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12
    Ya inanın bende yeni farkettim. Bütün modlarda çalıştırmama rağmen hiçbir şekilde project properties kısmını bulamadım. Çizim alma kısmında bayağı bir işe yarıyordu. Tekla dan bir cevap geldi mi sizlere ?

Onursal Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    67
    bende yeni bir haber yok bu arada 14 sürümü sanırım 13 den daha iyi sayılmaz
    neden derseniz benim çizim ve pafta düzenleme konforum hiçte artmadı
    aynı sıkıntılar devam ediyor hatta yenileri var
    mesela;
    - part etiketlerinin konumunu bir türlü ayarlayamadılar alakasız yerlere koyuyor hala
    - pafta içi düzenleme hala çok zayıf hatta eskisinden kötü üst üste bindirerek düzenleme yapıyor program
    - kaynakların büyüklük textleri hala bazen yok oluyor ve sıkıntı çıkarıyor dwg yapıyosunuz birde bakıyosunuz çizimde kaynak büyüklükleri çıkmamış

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    33
    bende yeni bir haber yok bu arada 14 sürümü sanırım 13 den daha iyi sayılmaz
    neden derseniz benim çizim ve pafta düzenleme konforum hiçte artmadı
    aynı sıkıntılar devam ediyor hatta yenileri var
    mesela;
    - part etiketlerinin konumunu bir türlü ayarlayamadılar alakasız yerlere koyuyor hala
    - pafta içi düzenleme hala çok zayıf hatta eskisinden kötü üst üste bindirerek düzenleme yapıyor program
    - kaynakların büyüklük textleri hala bazen yok oluyor ve sıkıntı çıkarıyor dwg yapıyosunuz birde bakıyosunuz çizimde kaynak büyüklükleri çıkmamış

Protection kısmında yapılacak ince ayarlarla bu sorunlar aşılıyor. Bu arada bazı arkadaşlar çizimlerin hazırlanmasının çok uzun sürdüğünden falan bahsetmişler. Yine projection ayarlarından ilk iki kolon tıklama kutusunu boş bırakırlarsa çizimler daha hızlı hazırlanır...

Onursal Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    67

Miralay zahmet olmazsa protection ayarları kısmının ekran resmini eklermisin
    daha iyi anlaşılır konu

bu arada sanırım 14.1 çıkmış yalnış görmediysem haksızmıyım?

+ Konu Cevaplama Paneli