+ Konu Cevaplama Paneli
Sayfa 3 Toplam 14 Sayfadan
BirinciBirinci 1 2 3 4 5 13 ... SonuncuSonuncu
21 den 30´e kadar. Toplam 132 Sayfa bulundu

Konu: Xsteel Notları

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

devam...

MAKARA YAPAN ARKADAŞLARA ÇOK TEŞEKKÜRLER...
    AMA TOPLAM 12 MİLYARA DÜKKAN YAPMAYA ÇALIŞSAYDINIZ VE BU SİzİN İÇİN ÇOOK ÖNEMLİ OLSAYDI SİZDE BENİM GİBİ YAPARDINIZ...
    DÜN GECE ÇOOK UĞRAŞTIM VE PROJEYİ YAPISAL OLARAK YAPABİLDİM
    ANCAK BAĞLANTI ELEMANLARININ NASIL OLACAĞINI.
    ÇATI YÜKÜNÜN NASIL KONACAĞI .
    RÜZGAR YÜKÜ VE ANALİZ İ NASIL YAPACAĞIM HAKKINDA FİKRİM YOK ...
    UĞRAŞTIM AMA BULAMADIM..
    BU BÖLÜMLER HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİRMİSİN?
    kadircetinkayami@hotmail.com

V.İ.P ÜYE
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    69
    Çelki yapı hesaplarını xsteel den yapmıyoruz. Xsteel versiyon ondan itibaren tekla structure diye çıktı. İçinde staat pro diye bir hesap programı var. Üstelik bu program ABD de mühendisler tarafından en çok tercih edilen yazılım. Fakat ülkemizde Sap2000 ve Excel modülleri ve bu programlar üzerinde yazdığın ufaktekfek yazılımlarla gerçekleşiyor hesap.

Sana tavsiyem YOK ün sitesine gir ve kayıt ol. Orada artık bazı tezlerin pdf lerini indirebiliyorsun. Sitede sap2000 ile çelik bir yapının statik hesabı ve el ile birlişim noktalarının tahkikinin yapıldığı bir örnek var. (örnek işine yarar ama tez olma niteliğinde de değil)

Yaşamın zorluklarının farkındayız hepimiz. Ama ne olur elindeki parandan da olma. Yapacağın hata seni zora sokabilir.

Xsteel birleşim noktası yapar. Bir takım makrolar var. Ben onları da anlatacağım fakat. Düğüm noktası oluşturmanın esası, hesap ve konstrüktif kuralların bilinmesidir.

Hiçbir şey yapmayı bilemiyorsan, benzer büyüklükte bir proje bul (hesapları ve çizimeleri yapılmış) bunu kendi dükkanında uygula.
    Konu elmali123 tarafından (15-01-2008 Saat 22:18 ) değiştirilmiştir.

V.İ.P ÜYE
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    69
    notları burada yayınlamama kararı aldım. ilk baştaki yoğun ilgiyi daha sonra göremediğim için böyle bir karar aldım.
    Konu elmali123 tarafından (20-01-2008 Saat 11:40 ) değiştirilmiştir.

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    4
    kardeş peki nerde yayınlayacaksın. ben sürekli takip ediyorum. rica adiyorum en azından benim email yolla. ayrıca başka bir yerde yayınlıyorsan. bi bilgi verirsen sevinirim???

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    27

Üzüntümü belirtmek istedim

Yapmış olduğun çalışmaları büyük bir beğeni ile izliyorum ve son yapmış olduğun çalışma dahil her eklentini yaptığında hepsini inceledim.Ve bu şekilde yapmış olduğun anlatımını çok beğendim.
    Foruma girdiğimde de acaba yeni bir eklenti var mı diye hemen ilk sayfaya bakıyorum.
    Bu nedenle yapmış olduğun açıklamaya üzülenler içerisinde yer almaktayım.
    Bundan sonra ki çalışmalarını yapacağın yeri bildirmeni, verebileceğimiz destek var ise onu da bildirmeni rica ederim.
    mail adresim yhy72@hotmail.com.
    Haberleşebilmek dileğiyle.
    Saygılar,iyi çlaışmalar.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    3
    arkadaşlar link kalkmısmı ben goremedım

V.İ.P ÜYE
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    69
    Tüm mail atan ve beni destekleyen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Xsteel notlarını hazırlarken amacım öncelikle eksik ve yanlış bildiğim şeylerin farkına varmaktı.

Bu nedenle notlarla ilgili diğer arkadaşlardan yorumlar, yanlış ve eksik yerlerde müdehale bekledim. Fakat böyle bir yardım görmedim.

Ayrıca çalışma bittikten sonra konu ile ilgili ilk Türkçe döküman olacaktı. (Serkan ERGENE arkadaşımızın hazırladığı cd sonrası)

Gelen maillerden sonra notlara yeniden devam etme kararı aldım. Yeniden söylüyorum, program müdavimlerinden notları inceleyip yeni eklentiler ve anlatılması gereken benim unuttuğum konularda yardım bekleyerek. Neticede benim değil formun notları olsun.

Bir yapının tasarlanması ile ilgili olarak sona yaklaştım. UCS ve View komutlarını anlattım, Copy, Move, Select Filter, Yarcımcı çizgiler, Autocadden ve diğer programlardan çizim alış verişi, part point özellikleri, projeyi sunum seçeneklerini anlatıp birinci konuyu bitirip,birkaç tane örnek tasarımı adım adım anlatacağım. İkinci bölüm ise; düğüm noktası ve makrolar. Üçüncü bölüm ise; drawingler, autocadde düzeltmeler ....

İlk paylaşımı birinci bölüm bittikten sonra yapacağım. Buda bir hafta kadar vaktimi alır. Birinci bölüm tahminen atmış sayfayı biraz geçecek.

Allah yardıcım olsun.
    Konu elmali123 tarafından (22-01-2008 Saat 08:58 ) değiştirilmiştir.

8. The Following 4 Users Say Thank You to elmali123 For This Useful Post:

hakkierkan (27-12-2008), kutsal (16-02-2009), mpi38 (06-03-2009), resto (13-11-2008)

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    4
    çok tekkeu ederim kardeşim inşallah ii olacak sana büyük kolay gelsin

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    3
    Teşekkür butonuna basarak teşekkür etmek duygularımı anlatmak açısıdan biraz sayıf olur kanaatindeyim. Notlarını burada tekrar yayınlama kararı aldığın için sana sonsuz teşekkür ederim. Elbette bizlerin de bildiği bir konu var ise sana yardımcı olmaktan son derece mutlu oluruz.

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    3

notları göremiyorum ben nerede acaba bana bi yardımcı olabilirmisiniz??????????????????????? sayın elmalı123 bey bi yardımcı olabilirmisiniz???

+ Konu Cevaplama Paneli