+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 1 2 3 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 22

Konu: SAP 2000'de versiyon uyuşmazlığı

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

Question SAP 2000'de versiyon uyuşmazlığı

Bence SAP'in en büyük problemlerinden birisi; versiyonlardan birinde yaptığın projeyi diğer (yeni veya eski) versiyonlarda çalıştırmaması. Crack kullandığımdan dolayı böyle bir sorun çıkaracağını sanmıyorum. Mesela; V.8 de yapılmış bir projeyi V.9 da kabul etmediği gibi V.9 da yapılanı da V.8'de kabul etmiyor.Bu da tahmin edebileceğiniz gibi ciddi sorunlara yol açabiliyor.
    Bunun bir çözümü var mı? Eğer yoksa böyle bi programda böyle bir açık beni düşündürüyor açıkçası.

Onursal Üye boza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    37
    Alt veriyon üst versiyonu okumaz, üst versiyondan ise alt versiyona "export" edeblirsiniz! Export ederken birimlere dikkat edin, v10 da yaptığınız dosyayı diyelim ki "kgf-m" de v8 'e export ettiniz. V8 de projeyi import etmeden önce biriminizi "kgf-m" ayarlayın, böylece problemsiz bir transfer yapmış olursunuz.

Saygılarımla
    Saygılarımla.

BOZA
    civil engineer

[Yalnızca üyeler linkleri görebilir. ]

**** RELOADED TEAM ****

Forum Yöneticisi İsmail SeKBaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    55
    bu sap a has birşey değil zaten autocad idecad vb alt versiyonlar üst versiyonda yapılan projeyi açmaz. üst versiyonlar açması lazım yada farklı kaydederken altta kaydedeceğin versiyonu sorar mesela autocad 2006 da bi proje kaydedip bunu 2004 te açmay istiyorsan kaydetme penceresinde altt dosya türü olarak autocad2004.dwg yi seçersin. sap 2000 dede oyle olması lazım.

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    3
    Alıntı İsmail SEKBAN Nickli Üyeden Alıntı
    . üst versiyonlar açması lazım yada farklı kaydederken altta kaydedeceğin versiyonu sorar mesela autocad 2006 da bi proje kaydedip bunu 2004 te açmay istiyorsan kaydetme penceresinde altt dosya türü olarak autocad2004.dwg yi seçersin. sap 2000 dede oyle olması lazım.
    Hayır malesef sap2000 de save as seçeneklerinde sadece sdb files bulunur. alt versiyonda save imkanı yoktur.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    37
    Arkadaşlar mesajımı iyi okumamışsınız sanırım alt versiyonlar için "export" yapmalısınız!!! Bunu yaparsanız sizin anlayacağınız tabirde Sap90 için bile veri dosyası oluşturmuş olursunuz.

Saygılar.
    Saygılarımla.

BOZA
    civil engineer

**** RELOADED TEAM ****

Deneyimli Üye mkbiksi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

Angry

Alıntı boza Nickli Üyeden Alıntı
    Alt veriyon üst versiyonu okumaz, üst versiyondan ise alt versiyona "export" edeblirsiniz! Export ederken birimlere dikkat edin, v10 da yaptığınız dosyayı diyelim ki "kgf-m" de v8 'e export ettiniz. V8 de projeyi import etmeden önce biriminizi "kgf-m" ayarlayın, böylece problemsiz bir transfer yapmış olursunuz.

Saygılarımla

BU İŞ BİRİMLERLE BİTMEZ BENCE BEN BİTİRME ÖDEVİNDE PERDE TASARLARKEN V8 KULLANDIM BUNU V9 A ATARKEN BİR ÇOK BİLGİ YOK OLDU YANI KAT HİZALERINA AQUAL TANIMLAMIŞTIM V9 BUNU OKUMADI YANI GÖRMEDİ GİBİ...

KISACA GÖZÜNÜ CEBİMİZE DİKEN KLASİK TÜCCAR GELENEĞİ YENİ DEN BİZDEN YENİ PROGRAM İÇİN PARA KOPARMAYA ÇABASI BENCE

SAYGILARIMLA
    Konu mkbiksi tarafından (27-05-2006 Saat 07:46 ) değiştirilmiştir.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    37
    Üstadım ben bugune kadar boyle bir sorunla karsilasmadim, sorun cikaracak noktalari dogru kestirmek lazim gerci herkesin modelinden modeline farkliliklar her zaman olabilir!

Saygılar
    Saygılarımla.

BOZA
    civil engineer

**** RELOADED TEAM ****

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    3
    Versiyonun farklı olduğu çalışmalarda veri kaybı benimde başıma geldi(lisanslı programda)

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    alt versiyonda yapılmıs bi projeyi üst versiyonda acmak icin import etmek gerekir benim bildigim. Sonrada zaten dosya baya bi eski sürümde yapılmıssa Sap önce Tranlatorü calıstırıp bir üst modele yükselte yükselte dönüştürür.

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Benim bütün arkadaşlara bir sorum var sapın eski versiyonlarında olmayan ne var da hepiniz yeni versiyonlarla çalışmaya ve eski modellerinizi yeni versiyona import etme ihtiyacı duyuyorsunuz? Bunu gerçekten merak ediyorum. yani hepinizin 100MB dan büyük ve 10.000 lerce solidden oluşan modelleriniz var ve analiz süresini kısaltmak için sapV10 un alternatif denklem çözücüsünü test etmeyi falan mı düşünüyorsunuz.

+ Konu Cevaplama Paneli