Konu Kapatılmıştır
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan
1 2 3 SonuncuSonuncu
1 den 10´e kadar. Toplam 23 Sayfa bulundu

Konu: Moment-Eğrilik İlişkisinin Tanımlanması

Uzman Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    129

Moment-Eğrilik İlişkisinin Tanımlanması

Statik itme analizinde kullanılmak üzere, her bir elemanın kesit,malzeme ve donatı özelliklerine göre moment-eğrilik ilişkisinin hesap programına tanıtılması gerekiyor.

Bu işlem SAP2000 de nasıl yapılıyor ?

Ekte moment-eğrilik ilişkini hesaplayan program var.Burdan elde ettiğimiz grafiği SAP2000 e nasıl aktaracağız?
    Eklenmiş Dosya

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    13
    Define> Hinge Properties

Sap2000-ETABS Ekibi sermer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    23
    Define> Hinge Properties cevabı çok açıklayıcı olmuş Y.Müh arkadaşım ben sadece şunu eklemek isterim sap 2000'e moment-eğrilik ilişkisinin değerleri girilirken bu değerlerin oranları girilmektedir yani ilk olarak örneğin akma momenti değeri ölçeği 1 kabul edilip diğer değerler bu değere oranlanarak yazılır biraz fazla karışık oldu ama kopma momenti/akma momenti ve diğerleri gibi Kutlu darılmazın bir slaytı vardı ama zamanım oluras verecem

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    23

Kutlu Darılmaz dökümanı

Anlatımımız biraz karışık oldu ama hocanın dökümanı umarım işinize yarar

http://rapidshare.com/files/45563821...NASIL.pdf.html

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    23
    Bu arada SAP 2000'le Push-over analizi yapmak isteyen arkadaşlar için söyleyeceğim önemli birşey daha .Eğer elinizdeki program orjinal ve nonlineer paketi varsa gerçek çözüm yapabilirsiniz.Aksi takdirde program crack ve nonlineer olsa bile çözüm yaptıramaszınız. Crack'lerde 100 düğüm sayısı aşılabiliyor (diğer analizlerde) fakat push-over analizinde hesaptaki adım sayısı çok fazla olduğundan çözüm yapamazsınız!!!!!!!!!!!!!!

Özel Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    96
    yok canım çok ta rahat yapılıyor

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    23
    Sen öyle zannetmeye devam et brader. Herhangi bir yapıyı 0,5 m'ye kadar it bakayıp adım sayısı yeterli geliyormu itebiliyormu.Benim direk master tezimin konusuydu bu arada çok kez denedim

İnşaat Mühendisi
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    156
    Sanırım V11 yapmıyor ama 9 yapabilir
    Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa; düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    23
    Bu konuya daha açıklık getirmek istedim.
    Crack olan hiçbir SAP2000 versiyonu (tabii taşıyıcı sistemin eleman sayısı büyük olmak şartıyla ve baştaki tepe yerdeğiştirme hedefi küçük olmamak şartıyla) istediğiniz gerçek push-over sonucunu vermiyor hatta çözüm bitiminde yeterli adıma ulaşılamadığı için uyarı veriyor.(Deneyin göreceksiniz).Bunu nerden söylüyorum aynı çerçeveyi SeismoStruct veya ZeusNL gibi programlarda çözdüğümde çıkan sonuçla SAP'ın sonucu hiç alakasız çıkıyor.

Elinde orjinal ve nonlineer Sap2000 olan arkadaş varsa bunu denemesini ve teyit etmesini önemle rica ederim saygılar. (Bu arada dilekçe gibi oldu)

Özel Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    169

Alıntı sermer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konuya daha açıklık getirmek istedim.
    Crack olan hiçbir SAP2000 versiyonu (tabii taşıyıcı sistemin eleman sayısı büyük olmak şartıyla ve baştaki tepe yerdeğiştirme hedefi küçük olmamak şartıyla) istediğiniz gerçek push-over sonucunu vermiyor hatta çözüm bitiminde yeterli adıma ulaşılamadığı için uyarı veriyor.(Deneyin göreceksiniz).Bunu nerden söylüyorum aynı çerçeveyi SeismoStruct veya ZeusNL gibi programlarda çözdüğümde çıkan sonuçla SAP'ın sonucu hiç alakasız çıkıyor.

Elinde orjinal ve nonlineer Sap2000 olan arkadaş varsa bunu denemesini ve teyit etmesini önemle rica ederim saygılar. (Bu arada dilekçe gibi oldu)
    arkadaşımız haklı. nonlineer çözüm için lisansı olmayan v8,v9,v10 hepsinde çözümler yapmaya çalıştım ve analizin tüm stepleri tamamlayamadığını veya farklı problemler verdiğini gördüm. ancak aynı çözümü lisanslı program ile sorunsuz çözebildim. crack sürümlerde her ne kadar çözümü tamamlayamasam da sonuçta bazı grafikleri elde edebildim. ama çözüm yarıda kaldığı için olağandışı sonuçlar olduğunu gördüm.

ayrıca etabs nonlineer konusunda sorun çıkarmamakla birlikte daha kolay çözüm alınabiliyor.

Konu Kapatılmıştır