raphsody şu simetrik makasla ilgili söylediklerin gerçekten enteresan modelini görmek isterdim
hala aynı problem devam ediyormu?
Mühendis : Ulum-i riyaziyeden, ecsamın eşkalinden ve mesafelerin ölçülmesiyle her nev’i ebniye ve sairenin sureti tertib ve tesisi ile memur alim...
Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısına Tepki için Güzel Fikirleriniz Gerekiyor
![]()
Önerilerinizi Paylaşın
![]()
raphsody şu simetrik makasla ilgili söylediklerin gerçekten enteresan modelini görmek isterdim
hala aynı problem devam ediyormu?
Elimde değil şu an o model... Ama, bitirme ödevi olarak bir arkadaşıma hazırlatmışlardı... 4 değişik programda aynı model 3 boyutlu çerçeve sistemi analiz ettirmişlerdi, hepsi farklı farklı sonuş vermişti... Yükler aynı, kesitler aynı, şartlar aynı, sonuçların hepsi farklı...
Mühendis : Ulum-i riyaziyeden, ecsamın eşkalinden ve mesafelerin ölçülmesiyle her nev’i ebniye ve sairenin sureti tertib ve tesisi ile memur alim...
![]()
Önerilerinizi Paylaşın
![]()
anladım bu tip yaşadığımız sorunları ve tespit ettiğimiz kusurları paylaşmamız çok önemli diye düşünüyorum
Sap2000'in yapımcıları bile programlarının doğru kullanılsa bile %100 doğru sonuçlar vereceğini iddaa etmiyorlar.Zaten mühendislik burada başlar. Bilgisayardan bağımsız olarak çıkan verileri mühendis kendisi aşağı yukarı yorumlayabilmeli.
Burada şu konuya özellikle değinmek istiyorum. Sap2000'in doğru sonuçları verebilmesi çok büyük bir oranda kullanıcının modelini ne ölçüde gerçekçi modelleyebildiğine bağlıdır. Modeli iyi modellemek ise sağlam mühendislik temeli ve tecrübe ister...
İYİ GUNLER BEN İTU DE YUKSEK LİSANS YAPIYORUM ODEV OLARAK BİR BİNANIN GUCLENDİRMESİNİ YAPIYORUZ.SAP2000 DE MEVCUT YAPIYI GİRDİĞİMDE DOSEME YUKLERİNİ HESAPLAYIP KİRİŞLERE YAYILI YÜK OLARAK GİRDİM.BİRDE DOSEME OLAN YERLERE SHELLS ATAYIP BOYUTUNU GİRDİM VE AREA LOODS KISMINDAN UNİFORM YÜK GİRDİM. AMA SONUCLARI KARSILASTIRDIGIMDA KESİT ZORLARINDA YARI YARIYA FARK VAR.SHELL E UNİFORM LOODS GİRERKEN BETON KALINLIGI OLAN 0,2m İLE BETON BİRİM AGIRLIGI OLAN 25 KN/M3 Ü ÇARPIP 5 KN/M2 GİRDİM YAPTIGIM BİR YANLISLIK MI VAR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM SİMDİDEN TESEKKURLER......
Zaten milimetrik olarak aynı sonuç elde edilmez ama yarı yarıya fark, yük aktarımını yanlış yaptığınızı gösteriyor.
![]()
Önerilerinizi Paylaşın
![]()
döşemelere shell atadığın zaman ve buna yükleme yaptığında define-load cases bölümündeki dead(G) yüklemesini 1 yerine 0 al.yani döşemenin kendi ağırlığını analiz aşamasında bir daha almasın.belki bu yüzden bu sonucu almış olabilirsin.birde döşemeleri meshlere bölmen kirişlerdeki etkileri gerçeğe yaklaştıracaktır.saygılar
Arkadaşlar dediğiniz gibi bazı sorunlar çıkıyor ama çoğunluğun dediği gibi sap2000 artık herkesce kabul edilmiş bir program. Tabi cracklenmiş olan sürümlerine hiç birşey demiyorum sorun vermesi gayet normal.Hele 10 versiyonu crackli çok sorun veriyormuş.
Bu programı kullanan kişinin birkere mühendislik bilgisi ve tecrübesi çok önemli...eğer çıkan sonuçları yorumlayamıyorsak ozaman paket programların sadece hamballığını yapmış oluruz...sizce öyle değil mi?
Paylaş