+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 6 ve 6

Konu: sap2000 de döşeme çözülmesi

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    20

sap2000 de döşeme çözülmesi

11m*5m bir döşemem var ve sap2000 de döşeme olarak(slab) modelledim. Döşemedeki maximum moment değerini bulabiliyorum. Ama betonun yeterli olduğunu ve demir miktarını nasıl belirleyebilirim.

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    20
    bu konuda bilgisi olan kimse yokmu?

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Arkadasim bunu basit betonarme formulleriyle yapabilirsin ama bi baska olayda safe nin yeni versiyonunda bunu yapabilirsin ama buda tabi bizim turk yonetmeligine gore boyutlama yapmiyo safe kullanabilirsen boyle mesala bizde pilye olayi orda yok butun donatilar duz atiliyor bide excelde yapilmis programlar var ben bi projede gordum tunel kalip cozmusler tabi sap90 da ordan gerilmeleri alip ara excel programlari ve bi turk prof un hazirladigi bi program kullanmislardi ama ben programin ismini unuttum piyasada bi arasti tunel kalip filan cozenlere bide fason projecilere bak kolay gelsin

iei
    iei isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Alıntı halimtoptac Nickli Üyeden Alıntı
    11m*5m bir döşemem var ve sap2000 de döşeme olarak(slab) modelledim. Döşemedeki maximum moment değerini bulabiliyorum. Ama betonun yeterli olduğunu ve demir miktarını nasıl belirleyebilirim.
    Öncelikle, hassasiyet için döşemeni uygun göreceğin yeterli sayıya bölmelisin(mesh). Bulduğun en elverişsiz momentlere göre klasik betonarme hesabını yapabilirsin artık. Moment değerlerinin birim genişlik için olduğunu unutmamalısın.

Uzman Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    129
    Döşeme plaklarının hesap esasları kirişler ile aynıdır.
    Döşeme plakları için basit donatılı dikdörtgen kesitli kirişler için kullanılan donatı formülleriyle (b=1 m) donatı hesabı yapmalısın.Eğer eğilme momenti büyük ve çift donatıya gidilmesini gerektiriyorsa, çift donatıya gitmeyip plak kalınlığını artırman daha uygun olur.
    Ayrıca kesmeye görede tahkik yapmalısın.Yine sağlanmazsa plak kalınlığı artırılmalı.
    Hesaplar basit olduğundan programla bulmaya gerek yok.Önemli olan doğru yüklerle doğru kesit tesirlerini bulmak.

Konu Yöneticisi Raphsody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    37

Betonarme'de SAP2000'le niye uğraşıyorsun ki??? İdeStatik, Probina vs. vs. bissürü program var gerilme değerleriyle birlikte döşeme analizi yapan. Artı bu programlar döşemenin detay ve donatı açılım çizimlerini de veriyor (Mesnet donatıları dahil)

SAP2000'de (çizimleri yapman mümkün değil) diğer analizleri yapmak istiyorsan bütün döşemeni belirli kalınlıktaki kirişlere bölüp, üzerlerine yayılı yüklerini etkitip, (her yönde) moment sıfır noktalarından itibaren farklı parçalara bölüp donatı alanlarını tek tek seçtireceksin(bunu yaparken gerilme alanlarını dikkate almayı da unutmayacaksın). Ardından bulduğun donatı alanlarını ve kiriş tabla kalınlıklarını excel'e atıp, oturup birde birsürü çizim yapacaksın.

Bu dikdörtgen döşemeler için... L döşeme ise 10 ayrı yerde daha moment sıfır noktası çıkıyor. Artı L döşemenin iç köşesinde kesme donatısı tanımlaman gerekli. O da ayrı bir eziyet...

Seçim senin... İyi çalışmalar...

7. The Following User Says Thank You to Raphsody For This Useful Post:

falconado (23-09-2008)

+ Konu Cevaplama Paneli