Go Back   Yapısal.Net > Proje, Statik Hesap, Çizim ve Planlama Programları > Sap2000

Konu : Petek kiriş

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17-10-2006, 19:34   #11 (permalink)
Onursal Üye

boza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Download/Ekleme Bilgileri
Downloads: 0
Uploads: 0

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder boza - MSN üzeri Mesaj gönder

Verilen kat sayı gerilme/emniyet oranı degildir, bizim klasik olan moment / mukavemet momenti oranıdır!

BOZA
civil engineer

[Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]

**** RELOADED TEAM ****
boza isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-10-2006, 22:26   #12 (permalink)
İnşaat Mühendisi

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Alıntı:
Raphsody Nickli Üyeden Alıntı
Hayır bütün değerleri...

Her iki yönde atalet momentleri, kesme alanları, burulma sabitleri, burulma çapları vs vs... Hepsi... Bütün kesitler için ampirik formüllerle bulunmuş (ve bazı kirişler akıtılarak doğrulanmış) değerler mevcut.

Elimde bilgisayar formatında bu bilgiler yok... (sadece çıktı olarak var)

Bir boşluk bulduğum en yakın zamanda hepsini Excelde yazıp sitede yayınlayacağım...
O tabloyu yazmak zahmetli olabilir. Taratma imkanınız yok mu ? Aslında ben bir zamanlar petek kiriş tablosunu fotokopi çekmiştim. O zaman çok dikkat etmemişim. Çok detaylı okunmuyor. Yalnız dediğinizin doğru olduğuna inanıyorum. Sap ta Sadece kesit alanı ya da mukavemet momenti ile hesap yapılırken detaylı çözüm sonuçları alınamıyor.Ben yine de tabloyu bekliyorum

Selamlar
zamora isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-12-2006, 16:08   #13 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
acaba elinde petek kirişlerle alakalı kaynak olan arkadaşlarımız var mı eğer var ise bizlerle paylaşabilirler mi?

Ben petek kirişleri gövde ve başlıklarını ayrı ayrı shell eleman olarak tanımlayarak çözüyorum. Ancak dosya boyutları fazalsıyla büyümekte ve işlem yükü çok ağır. basit bir çerçeve çözümünü petek kirişlerle yapmak istiyorsak sap200 programına shell eleman olarak tanımlanan her bir kiriş programa binlerce nokta ve eleman tanımlaması girmek ile mümkün olabiliyor. Bu analiz dakikalarca sürebiliyor ve programla modelleme sırasında hata yapma şansınız çok yüksek. Aslında Staad pro gibi programlar daha basit modellemelerle bu işi yapabiliyor ancak gerçeğe yakın sonuçlar vermediklerini düşünüyorum özellikle sap2000 programından alınan analiz sonuçları ile karşılaştırıldıklarında bu fark bariz olarak görülebilmekte.

arkadaşlar özellikle petek kirişler konusunda elinizde yabancı standartlar mevcutsa ve paylaşırsanız çok memnun olurum. Saygılarımla
mitril isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-12-2006, 16:08   #14 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
acaba elinde petek kirişlerle alakalı kaynak olan arkadaşlarımız var mı eğer var ise bizlerle paylaşabilirler mi?

Ben petek kirişleri gövde ve başlıklarını ayrı ayrı shell eleman olarak tanımlayarak çözüyorum. Ancak dosya boyutları fazalsıyla büyümekte ve işlem yükü çok ağır. basit bir çerçeve çözümünü petek kirişlerle yapmak istiyorsak sap200 programına shell eleman olarak tanımlanan her bir kiriş programa binlerce nokta ve eleman tanımlaması girmek ile mümkün olabiliyor. Bu analiz dakikalarca sürebiliyor ve programla modelleme sırasında hata yapma şansınız çok yüksek. Aslında Staad pro gibi programlar daha basit modellemelerle bu işi yapabiliyor ancak gerçeğe yakın sonuçlar vermediklerini düşünüyorum özellikle sap2000 programından alınan analiz sonuçları ile karşılaştırıldıklarında bu fark bariz olarak görülebilmekte.

arkadaşlar özellikle petek kirişler konusunda elinizde yabancı standartlar mevcutsa ve paylaşırsanız çok memnun olurum. Saygılarımla
mitril isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-12-2006, 16:57   #15 (permalink)
Onursal Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
bi makalede şunu okumuştum petek kirişlerde stabilite ile ilgili bazı bilinmezlerin olduğu yazıyordu
sanırım basit kirş gibi çalışan uygulamalar haricinde biraz dikkatli olmak lazım gibi geliyor bana
H.Kumral isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 21:05   #16 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
ben sd sectiondan yapıyoru. bu peteklerin imalatının yapıldığı bir yerde çalışıyorum ve çok ivedi hesap yapıp fiyat vermem gerekebiliyor. mukavemet değerlerinide elimdeki petek kirişlere ait tablolara göre ayarlıyorum. elimde bulunan npı kesitleri değiştirmeden yüksekliğini arttırıyorum yani
eleventino isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-02-2007, 09:56   #17 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
sap 2000 içindeki kesit üret sekmesinde istediğimiz kesitleri dizayn edebiliriz... fakat malzame karakterlerini programa çok iyi bi şekilde yansıtmamız gerekir. yoksa her şey havada kalır. Salih bey ' e katılıyorum.
evet petek kiriş özellikle son günlerde bayağ gündemde olan bir dizayn elemanı. yalnız petek kirişin performans açısında ne gibi bir özelliğe sahip olduğu tartışılır.
çelik için ; 3 farklı gövde kesitine sahip elemanlar alırsak, normal I profil(dolu kesit) belli bi açıklıkta, petek kiriş olarak yine aynı ebatlarda , birde farklı gövde kesitli petek kiriş alıp bunların performans analizini karşılaştırsak çok güzel bir çalişma olacağına inanıyorum...
baharay isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-02-2007, 23:33   #18 (permalink)
Özel Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Bir adet örnek yapabilir misiniz?
angela isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-02-2007, 09:26   #19 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder jameyka - MSN üzeri Mesaj gönder
Sap 2000 için NPI petek kiriş değerleri

Excel formatında hazırladım.Sap 2000 için NPI petek kiriş değerleridir.Dosyayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

[Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]
şifre : jameyka
jameyka isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-02-2007, 12:07   #20 (permalink)
Onursal Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
jameyka kesitlerin mukavemet özelliklerini nasıl hesapladın bizlerle paylaşabilirmisin
H.Kumral isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil