+ Konu Cevaplama Paneli
2. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var
BirinciBirinci 1 2 3 4 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 11 ile 20 ve 33

Konu: Petek kiriş

Onursal Üye boza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    37

Verilen kat sayı gerilme/emniyet oranı degildir, bizim klasik olan moment / mukavemet momenti oranıdır!
    Saygılarımla.

BOZA
    civil engineer

www.dilmermuhendislik.com

**** RELOADED TEAM ****

İnşaat Mühendisi
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    156
    Alıntı Raphsody Nickli Üyeden Alıntı
    Hayır bütün değerleri...

Her iki yönde atalet momentleri, kesme alanları, burulma sabitleri, burulma çapları vs vs... Hepsi... Bütün kesitler için ampirik formüllerle bulunmuş (ve bazı kirişler akıtılarak doğrulanmış) değerler mevcut.

Elimde bilgisayar formatında bu bilgiler yok... (sadece çıktı olarak var)

Bir boşluk bulduğum en yakın zamanda hepsini Excelde yazıp sitede yayınlayacağım...
    O tabloyu yazmak zahmetli olabilir. Taratma imkanınız yok mu ? Aslında ben bir zamanlar petek kiriş tablosunu fotokopi çekmiştim. O zaman çok dikkat etmemişim. Çok detaylı okunmuyor. Yalnız dediğinizin doğru olduğuna inanıyorum. Sap ta Sadece kesit alanı ya da mukavemet momenti ile hesap yapılırken detaylı çözüm sonuçları alınamıyor.Ben yine de tabloyu bekliyorum

Selamlar

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    acaba elinde petek kirişlerle alakalı kaynak olan arkadaşlarımız var mı eğer var ise bizlerle paylaşabilirler mi?

Ben petek kirişleri gövde ve başlıklarını ayrı ayrı shell eleman olarak tanımlayarak çözüyorum. Ancak dosya boyutları fazalsıyla büyümekte ve işlem yükü çok ağır. basit bir çerçeve çözümünü petek kirişlerle yapmak istiyorsak sap200 programına shell eleman olarak tanımlanan her bir kiriş programa binlerce nokta ve eleman tanımlaması girmek ile mümkün olabiliyor. Bu analiz dakikalarca sürebiliyor ve programla modelleme sırasında hata yapma şansınız çok yüksek. Aslında Staad pro gibi programlar daha basit modellemelerle bu işi yapabiliyor ancak gerçeğe yakın sonuçlar vermediklerini düşünüyorum özellikle sap2000 programından alınan analiz sonuçları ile karşılaştırıldıklarında bu fark bariz olarak görülebilmekte.

arkadaşlar özellikle petek kirişler konusunda elinizde yabancı standartlar mevcutsa ve paylaşırsanız çok memnun olurum. Saygılarımla

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    acaba elinde petek kirişlerle alakalı kaynak olan arkadaşlarımız var mı eğer var ise bizlerle paylaşabilirler mi?

Ben petek kirişleri gövde ve başlıklarını ayrı ayrı shell eleman olarak tanımlayarak çözüyorum. Ancak dosya boyutları fazalsıyla büyümekte ve işlem yükü çok ağır. basit bir çerçeve çözümünü petek kirişlerle yapmak istiyorsak sap200 programına shell eleman olarak tanımlanan her bir kiriş programa binlerce nokta ve eleman tanımlaması girmek ile mümkün olabiliyor. Bu analiz dakikalarca sürebiliyor ve programla modelleme sırasında hata yapma şansınız çok yüksek. Aslında Staad pro gibi programlar daha basit modellemelerle bu işi yapabiliyor ancak gerçeğe yakın sonuçlar vermediklerini düşünüyorum özellikle sap2000 programından alınan analiz sonuçları ile karşılaştırıldıklarında bu fark bariz olarak görülebilmekte.

arkadaşlar özellikle petek kirişler konusunda elinizde yabancı standartlar mevcutsa ve paylaşırsanız çok memnun olurum. Saygılarımla

Onursal Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    67
    bi makalede şunu okumuştum petek kirişlerde stabilite ile ilgili bazı bilinmezlerin olduğu yazıyordu
    sanırım basit kirş gibi çalışan uygulamalar haricinde biraz dikkatli olmak lazım gibi geliyor bana

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    3
    ben sd sectiondan yapıyoru. bu peteklerin imalatının yapıldığı bir yerde çalışıyorum ve çok ivedi hesap yapıp fiyat vermem gerekebiliyor. mukavemet değerlerinide elimdeki petek kirişlere ait tablolara göre ayarlıyorum. elimde bulunan npı kesitleri değiştirmeden yüksekliğini arttırıyorum yani

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    sap 2000 içindeki kesit üret sekmesinde istediğimiz kesitleri dizayn edebiliriz... fakat malzame karakterlerini programa çok iyi bi şekilde yansıtmamız gerekir. yoksa her şey havada kalır. Salih bey ' e katılıyorum.
    evet petek kiriş özellikle son günlerde bayağ gündemde olan bir dizayn elemanı. yalnız petek kirişin performans açısında ne gibi bir özelliğe sahip olduğu tartışılır.
    çelik için ; 3 farklı gövde kesitine sahip elemanlar alırsak, normal I profil(dolu kesit) belli bi açıklıkta, petek kiriş olarak yine aynı ebatlarda , birde farklı gövde kesitli petek kiriş alıp bunların performans analizini karşılaştırsak çok güzel bir çalişma olacağına inanıyorum...

Özel Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    96
    Bir adet örnek yapabilir misiniz?

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

Sap 2000 için NPI petek kiriş değerleri

Excel formatında hazırladım.Sap 2000 için NPI petek kiriş değerleridir.Dosyayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

http://www.dosyaekle.com/do2.php?x=S...i_PETEKLER.rar
    şifre : jameyka

Onursal Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    67

jameyka kesitlerin mukavemet özelliklerini nasıl hesapladın bizlerle paylaşabilirmisin

+ Konu Cevaplama Paneli