![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : Petek kiriş |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#11 (permalink) | ||
|
Onursal Üye
|
Verilen kat sayı gerilme/emniyet oranı degildir, bizim klasik olan moment / mukavemet momenti oranıdır!
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
İnşaat Mühendisi
|
Alıntı:
Selamlar | |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
acaba elinde petek kirişlerle alakalı kaynak olan arkadaşlarımız var mı eğer var ise bizlerle paylaşabilirler mi?
Ben petek kirişleri gövde ve başlıklarını ayrı ayrı shell eleman olarak tanımlayarak çözüyorum. Ancak dosya boyutları fazalsıyla büyümekte ve işlem yükü çok ağır. basit bir çerçeve çözümünü petek kirişlerle yapmak istiyorsak sap200 programına shell eleman olarak tanımlanan her bir kiriş programa binlerce nokta ve eleman tanımlaması girmek ile mümkün olabiliyor. Bu analiz dakikalarca sürebiliyor ve programla modelleme sırasında hata yapma şansınız çok yüksek. Aslında Staad pro gibi programlar daha basit modellemelerle bu işi yapabiliyor ancak gerçeğe yakın sonuçlar vermediklerini düşünüyorum özellikle sap2000 programından alınan analiz sonuçları ile karşılaştırıldıklarında bu fark bariz olarak görülebilmekte. arkadaşlar özellikle petek kirişler konusunda elinizde yabancı standartlar mevcutsa ve paylaşırsanız çok memnun olurum. Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
acaba elinde petek kirişlerle alakalı kaynak olan arkadaşlarımız var mı eğer var ise bizlerle paylaşabilirler mi?
Ben petek kirişleri gövde ve başlıklarını ayrı ayrı shell eleman olarak tanımlayarak çözüyorum. Ancak dosya boyutları fazalsıyla büyümekte ve işlem yükü çok ağır. basit bir çerçeve çözümünü petek kirişlerle yapmak istiyorsak sap200 programına shell eleman olarak tanımlanan her bir kiriş programa binlerce nokta ve eleman tanımlaması girmek ile mümkün olabiliyor. Bu analiz dakikalarca sürebiliyor ve programla modelleme sırasında hata yapma şansınız çok yüksek. Aslında Staad pro gibi programlar daha basit modellemelerle bu işi yapabiliyor ancak gerçeğe yakın sonuçlar vermediklerini düşünüyorum özellikle sap2000 programından alınan analiz sonuçları ile karşılaştırıldıklarında bu fark bariz olarak görülebilmekte. arkadaşlar özellikle petek kirişler konusunda elinizde yabancı standartlar mevcutsa ve paylaşırsanız çok memnun olurum. Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
sap 2000 içindeki kesit üret sekmesinde istediğimiz kesitleri dizayn edebiliriz... fakat malzame karakterlerini programa çok iyi bi şekilde yansıtmamız gerekir. yoksa her şey havada kalır. Salih bey ' e katılıyorum.
evet petek kiriş özellikle son günlerde bayağ gündemde olan bir dizayn elemanı. yalnız petek kirişin performans açısında ne gibi bir özelliğe sahip olduğu tartışılır. çelik için ; 3 farklı gövde kesitine sahip elemanlar alırsak, normal I profil(dolu kesit) belli bi açıklıkta, petek kiriş olarak yine aynı ebatlarda , birde farklı gövde kesitli petek kiriş alıp bunların performans analizini karşılaştırsak çok güzel bir çalişma olacağına inanıyorum... |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
Sap 2000 için NPI petek kiriş değerleri
Excel formatında hazırladım.Sap 2000 için NPI petek kiriş değerleridir.Dosyayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
[Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] şifre : jameyka |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|