+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 4 ve 4

Konu: Prefabrik sanayi yapılarında makas

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    85

Prefabrik sanayi yapılarında makas

Arkadaşlar prefabrik sanayi yapılarında makası sap2000'e nasıl tanıtıyoruz yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    ben eraslan 100metrekare celik kondisyon ev yaptırmayı düşünüyorum bana fiat yönünden yardımcı olurmusunuz

3. The Following User Says Thank You to eraslan For This Useful Post:

mt5432116 (11-06-2009)

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    25
    Alıntı mt5432116 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar prefabrik sanayi yapılarında makası sap2000'e nasıl tanıtıyoruz yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....
    Prefabrik makaslar (ya da celik kirislerin degisken kesitli kisimlari) SAP 2000'de Define-Frame Sections ile tanimlanan I kesitlerle nonprismatic section olusturarak tanimlanir. Ornegin modellenen makasin mesnette yuksekligi 40 cm, mahyada 150 cm ise, olusturulan (isimleri kafadan atiyorum) M040 ve M150 isimli I kesitler, M040 tan baslayip M150 de biten bir degisken kesit olusturacak sekilde MAKAS adli bir kesit olarak birlestirilir. Olusturulan bu kesit, mesnetten mahyaya kadar gidecek sekilde olusturulan bir cubuga atanir, boylece makasin yarisi olusmus olur, kalan yarisi da ayni yolla yapilir. Makasi tek parcada, once buyuyup sonra kuculen bir kesitle olusturmak da mumkundur. Tercih kullaniciya aittir.
    Eger makasa oturan asiklar da modelleniyorsa her asigin makasa oturdugu noktadaki yukseklikte ara I kesitler de olusturulup yeterli sayida degisken kesitle tum makas modellenir. Ornegin M040 tan M060 a kadar MAKAS01, M060 tan M080 e kadar MAKAS02 vb.

Alıntı eraslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben eraslan 100metrekare celik kondisyon ev yaptırmayı düşünüyorum bana fiat yönünden yardımcı olurmusunuz
    Siz sorunuzu burada degil de Teklif Al/Ver bolumunde sormalisiniz. Cevap alabilmek icin fiyatlandirilmasini istediginiz evin alanindan baska ozelliklerini de belirtseniz iyi olur. Bir de celik kondisyon degil de celik konstruksiyon diye yazarsaniz buradaki muhendis arkadaslara derdinizi daha kolay anlatirsiniz.

Aydin

5. The Following User Says Thank You to Clausewitz For This Useful Post:

mt5432116 (11-06-2009)

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    85

Teşekkürler Clausewitz çok işime yaradı.

+ Konu Cevaplama Paneli