+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 6 ve 6

Konu: SAP 2000 de RADYE - KAZIK YAY TANIMLAMA

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    21

SAP 2000 de RADYE - KAZIK YAY TANIMLAMA

Arkadaşlar 2 sorum olacak :

1) SAP 2000 de radye temel altına kazık yerleştirdiğimizde yayları SADECE kazığa mı tanımlıyoruz yoksa kazıkla beraber radye altına da yay tanımlamasıda yapıyomuyuz ?

2) Radye temele herhangi bir mesnetleme yapıyomuyuz ?

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12
    YAYLARI KAZIK KENARLARINA TANIMLAYABİLİRSİN BELİRLİ ARALIKLARLA AMA TABİİ SANA YATAY MODÜL GEREKLİ ZEMİN ETÜDÜNÜ YATAY E MODÜLÜNÜN DE TESPİTİNİ YAPTIR

AHMET ÇELİKKOLLU
    İNŞAAT MÜHENDİSİ
    celikkollu@mynet.com
    ESKİŞEHİR

3. The Following User Says Thank You to CELİKKOLLU For This Useful Post:

mrfix (25-05-2009)

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    17
    sap2000de kazıklı temel hesabı için başvurulan yöntemlerin çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum. bu benim kişisel düşüncem. radye temel için mesnetleme yapabilirsin fakat yatay yönde ötelenmeyi ve 3 yönünde dönme serbestliklerini kaldırman gerekiyor

5. The Following User Says Thank You to jeffreyy For This Useful Post:

mrfix (25-05-2009)

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    66
    ben olsam kazıklarla beraber radyenin zemine oturduğu kısımlara da yay tanımlardım. neticede kazıplar radyenin taban alanının her yerinde yok belirli aralıklarla var.
    mesnetlemeye gelince sap 2000 de sistemin stabil çıkması için sistemin en az 3 serbestliğinin tutulu olması lazım.( günay özmen hocanın kitabinda war) radyedeki tüm düğümleri seçip restraint kısmında u1, u2 ve r3 kutularını tıklarsan sistemin sadece düşey etkiler ve r1, r2 dönmeleri altında analiz edilir.

7. The Following 2 Users Say Thank You to torunoğlu For This Useful Post:

highcivil (10-06-2009), mrfix (25-05-2009)

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    29
    Alıntı torunoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben olsam kazıklarla beraber radyenin zemine oturduğu kısımlara da yay tanımlardım. neticede kazıplar radyenin taban alanının her yerinde yok belirli aralıklarla var.
    mesnetlemeye gelince sap 2000 de sistemin stabil çıkması için sistemin en az 3 serbestliğinin tutulu olması lazım.( günay özmen hocanın kitabinda war) radyedeki tüm düğümleri seçip restraint kısmında u1, u2 ve r3 kutularını tıklarsan sistemin sadece düşey etkiler ve r1, r2 dönmeleri altında analiz edilir.

aynen katılıyorum torunoğlu SAP2000 den STA4CAD tede convert edince sizin dediğiniz gibi yapıyor. TEŞEKKÜR EDERİM

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

Arkadaşlar kazık mevzusu çok uzun ve çok değişik uygulama şekilleri var. Çakma kazıklar var yerinde döküm kazıklar var. Kazıklar uç taşımalı veya sürtünmeli çalışıyor olabilir...Veyahut herikisi aynı anda olabilir. Ona göre modellenmesi de değişken olacaktır. Ayrıca kazıklı radye temellerde radyenin zeminle olan etkileşimi ihmal edilir ve yapının tüm yükü kazıklarla zemine aktarılır...

+ Konu Cevaplama Paneli