+ Konu Cevaplama Paneli
3. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var
BirinciBirinci 1 2 3
Gösterilen sonuçlar: 21 ile 23 ve 23

Konu: Mass uygulaması

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    25

Hayır, farklı demiyor

Alıntı agulsuyu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sayın Clausewitz
    yalnız sizin yukarıda 2. durum b seçeneğinde vermiş olduğunuz mükerrere yük tekrarını günay özmen hocanın kitabında aynen bu şıkdaki gibi yaptığını gördüm. yani günay özmen hoca kitabda hem dead yüklemesini load case kısmında self weight multip. çarpanını 1 alarak yapmış hemde mass source kısmında 3. seçeneği işaretleyerek almış. yani sizin dediğinize göre zati ağırlığı mükerrer yük olarak girmiş oluyor. kitabı olanlar bi baksın benmi yanılıyorum. örnek 4 katlı betonarme yapı 2 olan ( kitapta ). versiyon 10 için olan kitap var bende sayfasıda 244 ve 251.
    Özmen/Orakdöğen/Darılmaz'in "Örneklerle SAP2000-V10" kitabındaki örnekteki (Örnek 10: 4 Katlı Betonarme Yapı-2) durum benim örneklerimdeki 2b ye değil, 4b ye denk geliyor, çünkü sayfa 238'de malzemeyi tanımlarken birim kütleyi 0 almış hoca (Dikkat: 2.Durum: "Kütle 0 değil ve üçüncü seçenek işaretli" iken 4.durum: "Kütle 0 ve üçüncü seçenek işaretli"). Binaenaleyh () program eleman hacimlerini bulup bu "0" değeriyle çarptığından modellenen elemanların kütlesi 0 oluyor. Birim ağırlık ise gerçek değerini taşıdığından (bkz. Sayfa 238) programın bu ağırlığı "g" ye bölerek hesapladığı kütle gerçek kütle değeri oluyor ve eleman kütleleri 0 olarak hesaplandığından mükerrer kütle olmuyor, kahvenizi içip gülümseyerek işinize devam edebiliyorsunuz.

Aydın

2. The Following 3 Users Say Thank You to Clausewitz For This Useful Post:

#dr.no# (12-11-2009), cios106 (13-11-2009), musssa (18-06-2009)

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    1
    Clausewitz`e basarili yardimlarindan oturu tesekkur ederim

Benimde kisa bir sorum olacak.

Ekteki dosya 14.1.0 versiyonuyla yapilmis 3 katli betonarme binadir.
    Birim kutle 2.5 t/m^3 olarak tanimlanmis
    Mass ikinci secenek secilmis ve DEAD 1
    DOSEME+DUVAR YUKLERI 1
    LIVE 0,3
    tanimlanmistir.

Fakat analiz raporlarindan alinan sonuca gore kat kutlesi 93,45 (sadece kolon ve kisirlerin kat kutlesi) gorunmektedir. (jpeg ekte)

Modal analizde 1 modda 0,47 gibi bir rakam yakalamam gerekirken belki de bu yuzden yuksek cikiyor.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    Eklenmiş Dosya
    • Dosya tipi: rar 12345.rar (148.5 KB (Kilobyte), 1x kez indirilmiştir)

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    25

14 ten daha eski bir sürümle çalıştığımdan dosyanızı inceleyemiyorum, bununla beraber eklediğiniz resme göre 93.45 olan, kat kütlesi değil kat ağırlığı. Kat kütlesi 9.53 ton görünüyor. İkinci seçeneği işaretlediğiniz ve kütle hesabında kullanılacak yüklere DEAD i de dahil ettiğinize göre, uygulamanız doğru görünüyor. Dosyayı görmeden söyleyebileceklerim bu kadar. Siteye bir süredir girmediğimden sorunuzu da sizsorduktan iki ay kadar sonra görebildim, şimdiye kadar çözmüşsünüzdür meseleyi zaten herhalde.

+ Konu Cevaplama Paneli