![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : Perdeyi shell yerine frame ile modelleme |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#2 (permalink) |
|
Uzman Üye
|
Bence bu yaptığınız daha doğru ama ille çubuk olsun derseniz kat kirişiniz rijit kiriş olmalı.
(Resim pek okunmuyor.)
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Üye
|
1)Kat kirişiniz rijit olmalı derken neye göre rijit olmalı (perde yerine koyacağım kolona göremi), bi de o elemanı kolon olarak mı tanımlayacagım.
2)Sap 2000 de sonsuz rijit eleman tanımlanabiliyormu , eğer tanımlanıyorsa bu kirişlere atayabilirmiyim. 3)Bu kirişleri perdenin hem altına hem üstüne koyacağım , doğrumu? Cevabınız için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Paylaşımcı Üye
|
bu problemi iki şekilde çözebilirsin.
1_perdelere oturan kirişleri en az 100 kat daha rijit olan fiktif elemanlar oluşturup ona oturta bilirsin 2_rijit cosnstrains kullanarak istedigin sonuca ulaşabilirsin pek çok mühendis 2. şıkkı tercih ediyor daha kolay ve hızlı Konu SUKOCEK tarafından (02-01-2009 Saat 23:02 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Deneyimli Üye
|
tiftik eleman değil, fiktif eleman .gerçekte olmayan ama hesap idealizesi nedeniyle özelliklerini bizim belirleyip koyduğumuz özel lemanlara fiktif eleman diyebiliriz...
Ahmet ÇELİKKOLLU İNŞAAT MÜHENDİSİ [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] 05384391312 ESKİŞEHİR... |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Özel Üye
|
[Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]
tiftik eleman çok güldüm
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Paylaşımcı Üye
|
sayın kutlu darılmazın sitesine girin,orada fiktif elemanlı örnekten güzel birtane var(sap 2000)dosyası veya sap 2000 havuzuna girin oradada body constraints le hazırlanmış bazı güzel örnekler var
iyice incelemenizi öneririm. aslında ben bu fikif elemanlara baglı Türk standartlarına uygun mod hesaplama programları yazdım ama ismi aklıma gelmiyor bazen. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to SUKOCEK For This Useful Post: | manet (02-01-2009) |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|