![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : Shell eleman birlesiminde moment serbestisi |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) | ||
|
Yeni Üye
|
Shell eleman birlesiminde moment serbestisi
Binam basit dikdortgen bir pompa istasyonu ve yeraltinda. Taban tuvar birlesimi monolitik. Momentleri goruyorum. Buraya kadar hersey tamam. Ancak tavan dosemesi prefabrik ve sadece kesme ve kendi agirliqini aktarmasi gerekiyor, moment degil. Line object tanimlarken kulladigimiz moment release: pinned gibi bir durum area objelere uygulanamiyor mu? Bunu bir turlu basaramadim. Yardimlarinizi bekliyorum | ||
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Sap2000-ETABS Ekibi
|
Tabiki uygulanıyor Shell section data / Stiffness Μodification Factors istediğin kesit tesirinin aktarılmamasını 0 yazarak sağlayabilisin yani rijitliğiyle oynayarak
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
Evet faith, cati prefabrik betonarme doseme. En yukaridaki mesh noktalarini kullanarak kisa yonde uygun ebatta beton 'pinned frame' elemanlar attim. Boylece 'top free' duvarlari modellemis oldum. Frame elemanlardaki eksenel kuvveti de prefabrik dosemenin duvarda oturacagi konsol yuvanin (L seklinde dusunun) hesabinda kullandim. Sanirim pratik bir cozumdu ve proje zaten bagimsiz denetim sirketinden olur aldi. Yardimlariniza tesekkurler. Saygilar.
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|