Hayır ilgi az değil bence.
Lisans düzeyinde performans analizi anlatılmadığı için bir çok kişi bu konuyu bilmiyor yada yetersiz düzeyde biliyor.
Bu nedenle izlemede kalıyorlar.
Bunlardan biri de ben olduğumu ve konuyu takip ettiğimi belirtmek isterim.
Konuyu takip ediyoruz.
Kolaylıklar dilerim.
Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa; düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”
Ben de cevap yazan diğer meslektaşlarıma katılıyorum. Konu hakkındaki bilgilerimiz yüzeysel olduğu için izlemekteyiz. Ayrıca bu konu ile ilgili uygulamayı daha sonra derleyip toplu olarak formda yayınlarsanız daha faydalı ilur diye düşünüyorum. Çalışmalarınızın devam etmesi dileğiyle... Teşekkürler.
K1 kirişinin sol mesnetinin plastik mafsal davranışı idealize (pekleşmesiz) edilmiş hali. Bununda nerede kullanacağından ilerde bahsedeceğim (tabi çözümü Sap2000'de veya Etabs'ta yaparsak sanırım yapabileceğiz, bu konuda forumda yardımcı olacak arkadaşlar var galiba).
Eklerde Örnek kirişin (Sol mesnet) verilen donatı düzenine göre her iki (yön)durumdaki plastik mafsal davranışını tanımlamamızda kullanılan moment ve eğrilik ilişkileri verilmiştir.
[Yalnızca üyeler linkleri görebilir. ][Yalnızca üyeler linkleri görebilir. ][Yalnızca üyeler linkleri görebilir. ]
Kontrolü kendi elimizde tutarak, neler olduğunu anlayarak devam etmiyorsak uyarın arkadaşlar.
Kolonlardaki ilişkiye geçmeden önce şu sık kullandığımız ilerde bahsedeceğim konusuna açıklık getirmek istiyorum. Öncelikle bu parametrelerin(yönetmelikte bahsedildiği üzere) hepsini önceden belirlememizin sebebi çözümü SAP2000'de veya Etabs'ta yapacaksak ilgili programım default değerlerini (ki çoğu zaman problemimizin gerçek davranışını yansıtmayabilir) kullanmamak esas amacımız , (yani kontrolü kendi elimizde tutup ve neler olduğunu anlayarak gitmek).
[Yalnızca üyeler linkleri görebilir. ][Yalnızca üyeler linkleri görebilir. ]
Konu sermer tarafından (15-02-2008 Saat 22:11 ) değiştirilmiştir.
algorist (18-03-2008), alone00 (13-04-2008), beşiktaşlı (04-04-2008)
Konuyu izlemekteyiz yapı mühendisinin dediği gibi konu ile ilgili bilgimiz yüzeysel olduğu için katılım yok. Ayrıca çalışma bittikten sonra özet hazırlanırsa çok güzel olur.
dostum konuyu sabırla takip ediyoruz, gerçekten kapsamlı bir bilgimiz yok, hatta sap2000le eş zamanlı gidilse daha mükemmel olurdu.
malzeme bilgi girişini göstermemişsin, o bölümde neleri gireceğiz? kafama takıldı çünkü elemanların plastik moment kapasitelerini zaten ayrıca excel de bulmuşsun, ozaman material bölümünde ayrıca bir donatı tanımlaması yaptın mı ? bu kısım kafamı karıştırdı açıkçası
Konu torunoğlu tarafından (20-02-2008 Saat 22:08 ) değiştirilmiştir.
Dostum tam ne demek istediğini anlayamadım ama anladığım kadarıyla cevaplayayım.
Başta biz mevcut bir yapıyı ele alıyoruz yani yeniden tasarlamıyoruz, bu yüzden Sap veya Etabsta material bölümünde (ki asıl neden bu şartlarda yani C16 ve S220 çelikleri kullandığımızda ve kesitler malum herhangi bi tasarımda hiçbir şekilde elimizdeki mevcut donatıları elde edemiyeceğimiz için) hiçbir şekilde donatı tanımlamadık tanımlamıcazda (programın default değerleri kullanmayacağız).Bu yüzden betonarme kesitlerin her iki ucundaki moment-eğrilik ilişkilerini SAP veya Etabsa' kendimiz tek tek kendimiz gireceğiz(Bu da Push-over analizinin neden uzun sürdüğü konusuna açıklık getiriyor forumda tartışılmıştı).
Yalnız burada sıkıntı kolonların ilişkilerinin girilmesinde, Xtract programı gerekiyo bunun için şu an bu programı bekliyorum, bu yüzden ve diğer işler dolayısıyla paylaşıma ara vermiş bulunmaktayım en kısa zamanda devam edeceğiz. Bu arada yorum ve soruları tartışabiliriz.
Konu sermer tarafından (21-02-2008 Saat 13:07 ) değiştirilmiştir.
algorist (18-03-2008)
Paylaş