-
Yeni Üye
Isı yalıtımı Hakkında Yardım??
Selam Arkadaşar ısı yalıtımı hakkında kafam çok karışık. Kayseri Sivas ve çevresinden yeni yapılan binaların bazılarında dıştan mantolama varken bazılarında yok. Sorduğumuzda duvar arasında strafor var diyorlar. Bu çevrenin kışı uzun sürdüğünden ve sıcaklık eksi25-30 dercelere düştüğünden ısı konusundan hassas davranmak istiyoruz. Bunlardan mantolamamı iyidir yoksa duvar arası straformu ? Arasındaki ısı yalıtım farkı ne kadardır? Mantolama olan binalarda aynı zamanda duvar arası straforda varmı yoksa sadece dıştan mantolamamı?
Bu konuda siz hangisini tavsiye edersiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
-
-
Yeni Üye
kimse yazmamış ben yazam dedim hoş uzun bir süre olmuş ama idare et
ısı yalıtımın yapıllırken en önemli usus yalıtımın sürekliliğidir yani ısı köprüsü oluşturulmamalıdır
sandivç duvar arasına konulan ısı yalıtım levhaları sadece duvar yüzeylerinde ısı yalıtım yapar fakat kolon kiriş ve döşemelerde ısı yalıtım yapılmış olmaz
birde dış mantolamada bina nın içerisine hiç soğuk alınmaması söz konusudur bundan dolayı dış mantolama yapılması durumunda tam bir ısı yalıtım yapılmış olur
saygılar
-
The Following User Says Thank You to namikgumus For This Useful Post: