-
Yeni Üye
taş duvar bilgi sahipleri yardımcı olurmusunuz?
belediyede mühendis olarak çalşıyorum. taş duvar örüldü. benden proje halinde maliyet hesabını çıkarmam isteniyor. projesini çizerim ama ben gerekli standartları bilmiyorum. misal; yapılan duvarda mevcut boyutlara göre 10 traktör kullanılması yerine 15 traktör gibi bir değer bana usta tarafından bilgi olarak verilirse napcağımı bilmiyorum. böyle taş duvar hakkında bilgi sahibi değilim. standartlar varmıdır. varsa nasıl bulabilirim. not: duvar ben çalışmaya başlamadan önce yapılmış ve mühendisi yoktu. ilk işim bu olcak. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. son bir not : pazartesi ölçümleri yapmaya gidiyorum. salı veya çarşamba teslim etmem lazım.
-
-
Uzman Üye
Sn Nahit oncelikle işiniz hayırlı olsun.Umarım cok basarılı olursunuz.Tas duvarın maliyeti isteniyorsa oncelikle işçilik için yerinde olcum alarak m2 si bulunmalı.Daha sonra iş için kullanılan tasın m3 u ve kullanılan cimentoyu hesap etmeniz gerekmektedir.Tas duvar hakkında yonetmelik için TSE ye baktım orada bulamadım.Sanırım tas duvar hakkında yonetmelik bulunmamakta.
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
-
-
Yeni Üye
sn M.Kemal VARCIN ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. ben bir tebliğ buldum. yanılmıyorsam I-A grubuna bakmam lazım.emin değilim. bakarsanız sevinirim. m2 başına ytl tutarları verilmiş tabloda. duvarlarda yükseklik x uzunluk mu kriterdir?
eklemeyi unutmuşum.
http://www.ampyazilim.com.tr/docs/me...mevteb0609.htm
Konu M.Kemal VARCIN tarafından (11-08-2007 Saat 18:30 ) değiştirilmiştir.
-
-
Uzman Üye
Birim fiyatları buluruz ilk olarak metraj cıkarmanız gerekiyor.Metraj ile birim fiyatı carparak maliyetini bulursunuz.Onun için ilk olarak kullanılan tasın m3 unu kullanılan cimentonun adedini,ve yapılan işciligin ucretini ise yapılan tas duvarın m2sini olcerek hesaplayacaksınız.Bunun için duvarın uzunlugu x yuksekligini carpmanız gerekiyor.Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
-
-
Yeni Üye
1 m3 duvara ortalama 1250 Kg taş, 0,75 torba çimento, 0,60 Kg kum gider bunların fiyatlarına işciliğide ekledinmi işlem tamamdır. Saygılar
-
-
Yeni Üye
hesaplama
merhabalar
ben hesaplamada kum miktarını anlayamadım acıklayabilirmisiniz
0.60 kg yı anlayamadım
bilgi verebilirseniz sevinirim
-
-
Katılımcı Üye
*Taş duvarlarda, ilk önce duvarın toplam hacmini hesaplaman lazım (m³). Bulduğun bu değere A diyelim.
Kullanılan Kum-Çakıl Miktarı : 0,33 x A (ton)
Kullanılan Çimento Miktarı: 0,099 x A (m³)
Kullanılan Taş Miktarı: 1,20 x A (m³) (%20'lik taş zahiyatı hesaplanıyor)
-
-
Yeni Üye
17.002 bayındırlıktaki taş duvar pozu.yardımcı olur ümidiyle
-
-
Yeni Üye
arkadaşlar benım bıldığım daş duvarı hesabı metre kup olarak bılırım meter kup (m3)şu şekıl olarak hesaplanır urnek (duvarın enı duvarın derınlığı ve duvarın genışlığı ) urnek 20uzunlık 3derınlık 0,50 genışlık 20*3=60*0,50=30m3 (kup) olarak hesaplanır ıstersenız metere kup bırım fıyatıda suylerım sıze ıstersenız
-