+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 3 ve 3

Konu: radye temel analizi

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    66

radye temel analizi

arkadaşlar ekte gönderdiğim proje de radye temel analizinde zem emniyet gerilmesi kurtarmıyor. ben bi hata mı yapıyorum anlayamıyorum. aynı proje ide de kurtarıyor.( arkadaşıma çözdürdüm) probina da radye temelleri bitürlü kurtartamıyorum. nededi nedir??? bide yatay yüklemeler hesaba katılsın kısmını işaretlemeyince deprem yüklerini almıyor. yatay yükleri hesaba katmadan analiz yapmak nekadar doğru olur???

http://rapidshare.com/files/24083030...sokak.rar.html

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12
    Deprem yüklemelerini katarak hesap yapılmalı.Zemin grubuna göre deprem anında gerilmeleri yüzde elli artırabilirsin.D grubu hariç).Analiz sonunda birkaç noktada max gerilme aşılabilir buda problem değill.Tek bir noktada bile gerilme aşılsa programlar hata olarak veriyor ancak mühendislik görüşünle ve efektif gerilme aşılmamak şartı ile yeniden dagılım ile bunu aşabilirsin

Ahmet ÇELİKKOLLU
    İnşaat Mühendisi
    celikkollu@mynet.cm
    ESKİŞEHİR

3. The Following User Says Thank You to CELİKKOLLU For This Useful Post:

torunoğlu (07-06-2009)

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    10

Alıntı CELİKKOLLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Deprem yüklemelerini katarak hesap yapılmalı.Zemin grubuna göre deprem anında gerilmeleri yüzde elli artırabilirsin.D grubu hariç).Analiz sonunda birkaç noktada max gerilme aşılabilir buda problem değill.Tek bir noktada bile gerilme aşılsa programlar hata olarak veriyor ancak mühendislik görüşünle ve efektif gerilme aşılmamak şartı ile yeniden dagılım ile bunu aşabilirsin

Ahmet ÇELİKKOLLU
    İnşaat Mühendisi
    celikkollu@mynet.cm
    ESKİŞEHİR
    odada vize yaptığımız zaman D grubu zeminde çözülmüş radye temeller geliyor.rapor kısmı 1-2 sayfa geldiği için tam olarak bu arttırımı yapıp yapmadığını kontrol edemiyoruz.Buraya örnek bir temel raporu koyabilirmisiniz.Ve temel hesaplarında nerelere dikkat etmek gerekir.
    teşekkürler

+ Konu Cevaplama Paneli