dediğiniz gibi basit bir L döşeme denedim. elle de hesap yaptım fakat herhangi bir yük kaybı göremedim. incelemeniz için örneği gönderiyorum.
Merhabalar,
Probina'da oluşturulan bir L döşemenin kirişlere yük aktarımını kırılma çizgileri ile yapmasını isterseniz ekranda kırılma çizgileri ile aktarım doğru gibi görünse de L döşemelerde yük kirişlere eksik aktarılıyor. Bunu basit bir çerçevede bir L döşeme üzerinde deneyebilirsiniz. Karşılaştırmayı da analiz yaptırıp eksenel yük karşılaştırma raporundan görebilirsiniz.
Bu konuyu Probina ile görüşmeme rağmen henüz duruma bir çözüm getirilmedi.
dediğiniz gibi basit bir L döşeme denedim. elle de hesap yaptım fakat herhangi bir yük kaybı göremedim. incelemeniz için örneği gönderiyorum.
Sayın torunoğlu,
İlginiz ve cevabınız için teşekkürler. Gönderdiğiniz sistemde bir yük aktarım problemi oluşmuyor. Fakat kullandığınız akslar L döşemenin sınırlarını oluşturacak şekilde tasarlanmış. Sizin modelinizin aynısını aksları kolon ve kirişlerinizin tam ortalarından geçecek şekilde ve kolon boyutlarını 40x40 (kolon kiriş birleşimleri diş yapsın diye)olacak şekilde biraz değiştirdim. Bu yeni sistemi vaktiniz olursa sizde bir inceleyin, burada Eksenel yük karşılaştırma raporunu incelediğinizde Döşemeler kullanılarak ve Kirişlere dağıtıldıktan sonra bölümlerindeki toplam yükler azda olsa farklılık göstermekte.
İnceleyebilirseniz çok sevinirim,
İyi çalışmalar.
İnş.Yük.Müh. Engin YÜCE
torunoğlu (17-12-2008)
haklısınız 0,887 kN luk bi fark var. ama nasıl kaybolduğunu bulamıyorum. farkettiğim paralelkenar kırılma çizgilerinden yük aktarımı yanlış yapılıyor ama elle hesaplayınca aynı farkı vermiyor.
Sayın Torunoğlu,
İlginize teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi benim de tespit ettiğim kadarı ile yük kaybı paralel kenar şeklindeki kırılma çizgilerinden kaynaklanıyor.
Eğer vaktiniz olursa sizden bir ricam olacak. Sorular kısmına bir soru ve ekli dosyası var. Gördünüz mü bilmiyorum ama koyduğum dosyada çok basit bir sistem var. Fakat bu sistem bir şekilde yine L döşeme oluşumunda kırılma çizgileri ile yük dağılımında farklı bir şekilde problem yaratıyor. Bu acaba benden mi kaynaklanıyor (bir model hatası mı?) yoksa bu da program kaynaklı bir problem mi?
Eğer vaktiniz olursa tabi ki,
İyi çalışmalar diliyorum,
İnş.Yük.Müh. Engin YÜCE
Sayın torunoğlu,
İndirdiğiniz dosya Probina/Dosya/Projeyi Arşivle... komutu ile oluşturulmuş sıkıştırılmış bir dosya. Bu dosyayı PBData14 klasörüne kopyalayıp orada açın ya da yine PBData14 klasörü altına bir klasör açıp içine açın. Böyle görebilmeniz lazım dosyayı. Sizin gönderdiğiniz dosyayıda ben görebilmek için çok uğraşmıştım.
İyi çalışmalar diliyorum,
İnş.Yük.Müh. Engin YÜCE
sayın yüce uğraşıyorum ama açamıyorum. bi süredir cewap yazamadım sağlık nedenleriyle kusura bakmayın. ama konu açıldığından beri bu durumu anlamaya çalışıyorum, bi süre daha bunu araştırıcam bir sonuç alınca sizi bilgilendiricem. siz de bir sonuca ulaşırsanız ve bizle paylaşırsanız sewinirim...
iyi çalışmalar dilerim...
ben şöyle buldum siz bi inceleyin isterseniz...
merhabalar.ben inşaat mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.Size sormak istediğim L şeklindeki bir döşemenin elle çözümü için nasıl bir yaklaşımda bulunmalıyız.Şimdiden teşekkür ederim.
Paylaş