+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 9 ve 9

Konu: Orion'da Dairesel Forma Sahip Aks Tanımlanması

Konu Yöneticisi Y.Yıldırım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    628

Orion'da Dairesel Forma Sahip Aks Tanımlanması

Dairesel Forma Sahip Aks Oluşturulması

Dairesel forma sahip aksları oluşturmak için, CAD programlarında kırıklı çizgilerle, istediğiniz hassasiyette oluşturduğunuz yay çizimini, DXF olarak kaydediniz. Bu çizimi referans çizim şeklinde Orion'a aktararak modelinizin istediğiniz bir yerine taşıyınız. Bu çizim üzerinden aksları çizerek birleştiriniz. Yay şeklinde aksları çizmek için referans çizim kullanmak şart değildir. Aynı aksları Orion'un aks elemanını kullanarak da çizebilirsiniz. Bunun için aksların başlangıç ve bitiş koordinatları kullanılabilir.

Dairesel forma sahip aksların üzerinde yer alan kirişlerin donatı hesabına tek parça halinde getirilebilmesi için, bu akslar birleştirilmelidir. Birleştirme işleminin yapılabilmesi için:

1. Aksların aynı yön koduna sahip olması,

2.Aksların aralarındaki açının 40 dereceden az olması

gereklidir.

Kolay gelsin ....

2. The Following User Says Thank You to Y.Yıldırım For This Useful Post:

Volkan Donbaloğlu (18-03-2008)

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    23
    bu açıklama yetersiz zaten probinanın kendi sitesindede var .Lütfen paylaşabileceğinizbir pbdata örneği ile konuya daha fazla açıklık getiriniz.(ya kusura bakmayın ben anlatılan çözümü denedim ama probinada aks birleştirmesi ve üzerinde kiriş tanımlamasını yapamadım).Sayın arkadaşım ilginize şimdiden teşekkür eder ,yukarıdada dediğim gibi bir örnek paylaşmanızı umarım.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    628
    Alıntı mühendis1973 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu açıklama yetersiz zaten probinanın kendi sitesindede var .Lütfen paylaşabileceğinizbir pbdata örneği ile konuya daha fazla açıklık getiriniz.(ya kusura bakmayın ben anlatılan çözümü denedim ama probinada aks birleştirmesi ve üzerinde kiriş tanımlamasını yapamadım).Sayın arkadaşım ilginize şimdiden teşekkür eder ,yukarıdada dediğim gibi bir örnek paylaşmanızı umarım.
    en geç iki gün içerisinde bir örnek veya detaylı anlatım eklemeye çalışcam şu an elimde acele bir proje var tüm vaktimi ona tanzim etmiş durumdayım .
    İlgilenen olamdığını düşünmemeniz için bu küçük cevabı vermek istedim...

Kolay gelsin...

5. The Following User Says Thank You to Y.Yıldırım For This Useful Post:

mühendis1973 (21-03-2008)

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    628
    Öncelikle kullandığınız versiyonu ve modülü(modülün ilgisi olduğunu sanmıyorum ama olsun ) paylaşır iseniz sevinirim.
    sadece gösterme amaçlı dairesel forma sahip aks tanımladım aşağıda görüldüğü gibi işlem adımlarını birlikte yapar isek daha faydalı bir yardım olacağını düşünüyorum;

Dxf olarak dairesel bir form oluşturdum aksları tanımlarken referans almak için ardından resimde gördüğünüz gibi aksları tanımladım ,aksları tanımlarken yön kodlarına dikkat etmelisiniz aynı olmalılar.

tek tek tüm aksları tanımladıktan sonraki işlem adımı için ekteki minik videoyu incelerseniz daha faydalı olacaktır size, başlangıç aksını seçip sağ tıklayıp aks birleştir diyoruz ve ikinci aksı tıklıyoruz bu işleme dairesel formumuz tamamlanana kadar devam ediyoruz.
    İşlemi yapmaya çalıştığınızda takıldığınız yerleri yazarsanız daha da detaya inmeye çalışırım...

Dairsel formlu kirişler için konu altından cevap vericem yalnız sonlu elemanlar ile analiz yapabiliyor olmanız yani modülünüzün pro olması gerekiyor ...
    Eklenmiş Dosya
    Konu Y.Yıldırım tarafından (22-03-2008 Saat 13:33 ) değiştirilmiştir.

7. The Following User Says Thank You to Y.Yıldırım For This Useful Post:

torunoğlu (05-04-2008)

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    66
    referans çizimi istediğimiz yere nasıl taşıyabileceğimizi de açıklarsanız çok sewinirim.
    iyi çalışmalar dilerim...

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    628
    Alıntı torunoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    referans çizimi istediğimiz yere nasıl taşıyabileceğimizi de açıklarsanız çok sewinirim.
    referans çizimi nereye taşımak isityorsunuz?
    Pafta ayarlarını açarsanız orijin göster deyip referans çiziminizi orijine taşıyabilirsiniz eğer refenas çizimi ilk açarken orjine taşı dememişseniz...

Unutmayınız Ki Yorumlarınız Referans Özelliği Taşır

Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakilerin anlayabileceği kadardır.

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    66
    paftanın istediğim yerine nasıl koyacağımı merak ettim gerçi ayıp olacak ama ben pafta kısmını ok deyip geçiyorum, hiç kullanmadığımdan dolayı anlayamamış olabilirim. teşekkürler,

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    628
    Alıntı torunoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    paftanın istediğim yerine nasıl koyacağımı merak ettim gerçi ayıp olacak ama ben pafta kısmını ok deyip geçiyorum, hiç kullanmadığımdan dolayı anlayamamış olabilirim. teşekkürler,
    bina>pafta çerçevesini tıklayınız pafta çerçevesi menüsünden pafta orijini göster i tıklayın ve istediğiniz orjin noktasını işaretliyerek değiştirebilirsiniz, nereye tıklarsanız oraya yerleştirir.İlk açarken tamam deyip açıldığın genelde yeni projede 0.0 da açar....
    Konu Y.Yıldırım tarafından (05-06-2008 Saat 21:15 ) değiştirilmiştir.

Unutmayınız Ki Yorumlarınız Referans Özelliği Taşır

Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakilerin anlayabileceği kadardır.

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    66

birşey daha sormak istiyorum, bu aksa gördüğüm kadarıyla bir seferde kiriş tanımlayamıyoruz değil mi??
    ben denedim yapamadım. sonuç olarak donatıları da farklı farklı veriyor...

+ Konu Cevaplama Paneli