Volkan Donbaloğlu (18-03-2008)
Dairesel Forma Sahip Aks Oluşturulması
Dairesel forma sahip aksları oluşturmak için, CAD programlarında kırıklı çizgilerle, istediğiniz hassasiyette oluşturduğunuz yay çizimini, DXF olarak kaydediniz. Bu çizimi referans çizim şeklinde Orion'a aktararak modelinizin istediğiniz bir yerine taşıyınız. Bu çizim üzerinden aksları çizerek birleştiriniz. Yay şeklinde aksları çizmek için referans çizim kullanmak şart değildir. Aynı aksları Orion'un aks elemanını kullanarak da çizebilirsiniz. Bunun için aksların başlangıç ve bitiş koordinatları kullanılabilir.
Dairesel forma sahip aksların üzerinde yer alan kirişlerin donatı hesabına tek parça halinde getirilebilmesi için, bu akslar birleştirilmelidir. Birleştirme işleminin yapılabilmesi için:
1. Aksların aynı yön koduna sahip olması,
2.Aksların aralarındaki açının 40 dereceden az olması
gereklidir.
Kolay gelsin ....
Volkan Donbaloğlu (18-03-2008)
bu açıklama yetersiz zaten probinanın kendi sitesindede var .Lütfen paylaşabileceğinizbir pbdata örneği ile konuya daha fazla açıklık getiriniz.(ya kusura bakmayın ben anlatılan çözümü denedim ama probinada aks birleştirmesi ve üzerinde kiriş tanımlamasını yapamadım).Sayın arkadaşım ilginize şimdiden teşekkür eder ,yukarıdada dediğim gibi bir örnek paylaşmanızı umarım.
mühendis1973 (21-03-2008)
Öncelikle kullandığınız versiyonu ve modülü(modülün ilgisi olduğunu sanmıyorum ama olsun ) paylaşır iseniz sevinirim.
sadece gösterme amaçlı dairesel forma sahip aks tanımladım aşağıda görüldüğü gibi işlem adımlarını birlikte yapar isek daha faydalı bir yardım olacağını düşünüyorum;
Dxf olarak dairesel bir form oluşturdum aksları tanımlarken referans almak için ardından resimde gördüğünüz gibi aksları tanımladım ,aksları tanımlarken yön kodlarına dikkat etmelisiniz aynı olmalılar.
tek tek tüm aksları tanımladıktan sonraki işlem adımı için ekteki minik videoyu incelerseniz daha faydalı olacaktır size, başlangıç aksını seçip sağ tıklayıp aks birleştir diyoruz ve ikinci aksı tıklıyoruz bu işleme dairesel formumuz tamamlanana kadar devam ediyoruz.
İşlemi yapmaya çalıştığınızda takıldığınız yerleri yazarsanız daha da detaya inmeye çalışırım...
Dairsel formlu kirişler için konu altından cevap vericem yalnız sonlu elemanlar ile analiz yapabiliyor olmanız yani modülünüzün pro olması gerekiyor ...
Konu Y.Yıldırım tarafından (22-03-2008 Saat 13:33 ) değiştirilmiştir.
torunoğlu (05-04-2008)
referans çizimi istediğimiz yere nasıl taşıyabileceğimizi de açıklarsanız çok sewinirim.
iyi çalışmalar dilerim...
Unutmayınız Ki Yorumlarınız Referans Özelliği Taşır
Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakilerin anlayabileceği kadardır.
paftanın istediğim yerine nasıl koyacağımı merak ettim gerçi ayıp olacak ama ben pafta kısmını ok deyip geçiyorum, hiç kullanmadığımdan dolayı anlayamamış olabilirim. teşekkürler,
iyi çalışmalar dilerim...
Konu Y.Yıldırım tarafından (05-06-2008 Saat 21:15 ) değiştirilmiştir.
Unutmayınız Ki Yorumlarınız Referans Özelliği Taşır
Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakilerin anlayabileceği kadardır.
birşey daha sormak istiyorum, bu aksa gördüğüm kadarıyla bir seferde kiriş tanımlayamıyoruz değil mi??
ben denedim yapamadım. sonuç olarak donatıları da farklı farklı veriyor...
Paylaş