Go Back   Yapısal.Net > Proje, Statik Hesap, Çizim ve Planlama Programları > Probina

Konu : Probina Ile Aldiğiniz Proje Işini Kaç Günde Teslim Ediyorsunuz?

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-02-2008, 21:03   #1 (permalink)
Katılımcı Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Download/Ekleme Bilgileri
Downloads: 0
Uploads: 0

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Probina Ile Aldiğiniz Proje Işini Kaç Günde Teslim Ediyorsunuz?

Arkadaşlar Belki Yazdiğim Konuyu Aranizda Saçma Bulanlar Olacaktir Ama Sorumu Yineliyorum .probina Kullanicilari Olarak Sizler Mesela Z+2nk 300 M2 Diyelim Bir Projeyi Kaç Günde Teslim Ediyorsunuz.
Benim Bulunduğum çevrede Sta4 Cad Ve Ide Cad Yoğunluklu Olarak Kullaniliyor çizim çikyilarina Dxf Lerine Baktiğimda Meslektaşlarim Neredeyse Sadece ölçüleri Güncelleyerek Baskiya Hazir Hale Getiriyor.
Ben Bu Konuda çok Sikintiliyim Bildiğiniz üzere Probina Dxf Leri (kirişler Nispeten Idare Eder ) çok Kötü.ayni Sikintilari Paylaşan Veya çözüm Yolu üreten Arkadaşlarim Varsa Mutlaka Bu Konuyu Irdeleyip Mesaj Yaziniz.

Saygilar.....
mühendis1973 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-02-2008, 08:04   #2 (permalink)
Deneyimli Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder elmali123 - MSN üzeri Mesaj gönder
Sayın Meslektaşım,

Sta4Cad, Probina, İdestatik'in amiyane tanımı ; koyun, sucuk imalat fabrikası. Neden mi? Koyunu sok fabrikaya, öbür ucundan sucuğu al.

Türkiye'de herkes projeci !!!!! Ne yazıkki bu programlar vasıtası ile. Bir binanın bir gecede projesi yapılıyor. Mesleğini ciddiye alan mühenislerden biri olarak söylüyorum; çok aptalız ve beceriksiziz yada bir gecede bir apartman projesi yapanlar çok zeki. Kendi kendilerini baltaladıklarını ve projeyi evrak yaptıklarını, çıkart şu bilgisayardan gibi aşalayıcı yaklaşımlarla, operatör durumuna düştüklerinin farkındalar mı ????

Bu programların çözebileceği yapı çerçevesi belirli. Bina tipi, yapıların düzenli olanlarını, az katlı olanlarını, mümkünse perdesiz olanlarını çözerler ????? Birçok hata ve yanlışla !!!! Hepsinin de ortak sorunu her temeli çözemezler. Hepsininde birçok açığı var. Bu açıklar ya bilerek yada şu anki datası ile düzeltilmeyeceği için var.

Bu kadar kötüledim ama; buların ben de lisanlı kullanıcısıyım ve yüksek lisans yaparken mecburiyetten dersini de verdim. Şu anda aktif kullanıyorum. Fakat stadan probinadan çıktığı gibi proje verilmez. Bilinçli kontrollü, el ile diğer programlarla çapraz sorgulama ve sonuçların en azından mertebe olarak irdelenmesi, boyutların, donatı teşkillerinin sorgulanması gerekli.

Artık mesleğimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu programlar Türk Mühendisliği ni baltaladı. Hepimiz üç kuruşa iş yapar olduk. Ressamları saymıyorum, ozolitçiler, öğretmenler (ki bunlara birebir ankarada şahitim) statik proje yapar oldu. Denetlemenin programlar ve proje bazında aktif olarak yapılması gerekmekte.

Ben bir apartman projesini, bir ressamla birlikte (ki bende çizim yaparım... birçok lsp ve ek programda kullanarak) iki haftadan önce yapmam. Bu programla alakalı olmayan bişey. Program sonucu verir, TASLAK ÇİZİMİ verir. Siz oturusunuz projeyi yaparsınız.

Artık nasıl yapılması gerekiyorsa yapılsın !!! bu konuda ciddi adımlar atılsın. Herkes aylık kazancına ve içinde bulunduğu ekonomik çarkın büyüklüğüne baksın. Tek bir kat kolonunun maliyetine bir proje yapılıp bir sürü sorumluluk alıp ne kadar vurdumduymaz kalacağız.

Bide stacı, probinacı diye ön ek vererek mühendis ünvanını kirletmeyelim.

Konu elmali123 tarafından (15-02-2008 Saat 08:07 ) değiştirilmiştir.
elmali123 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to elmali123 For This Useful Post:
SerMimar (20-03-2008), seva31 (07-05-2008)
Alt 15-02-2008, 08:46   #3 (permalink)
Özel Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
sayın elmalı123, bize iki haftada yapmış olduğunuz örnek bir çizimi paylaşır mısınız?
tevekkül isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-02-2008, 23:29   #4 (permalink)
Katılımcı Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Sayin Elmali !

Konuyu çok Derinlemesine Irdelmişsiniz .teşekkür Ederim.
Ama Elle Hesap Yapma Dönemi Bitti Yani Mecburen Bir Program Kullanacağiz.program Kullanmak Demek Illaki Onun Esiri Olmak Demek Değil Bence.zaten Malumunuz Imo Bile Sim Ve Itb Belgeleri Güncellemelerinde Ve Işyeri Denetlemelerinde Projeci Mühendislerin Lisansli Programinin Olup Olmadiğini Soruyor Formlarinda...
Sizin Tedirginliklerinize Katilmakla Beraber Piyasa Koşullari Dediğimiz çabuk Iş Teslim Etme şartinada Uymak Zorundayiz Bence...
Ben Tartişma Konusunu Açarken Bu Maksakla Düşünmüş Ve Program Kiyaslamasi Yapariz Diye Ummuştum.
Saygilar.
Not:tevekkül Rumuzlu Arkadaşin Isteğine Bende Katiliyorum.
Alt 16-02-2008, 22:51   #5 (permalink)
Deneyimli Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Hımm ...
Kıyaslamayı yapayım o zaman ...

Probina sıfır binalarda sta4cad e göre daha avantajlı bence... Daha da hızlı.

Mimari dxf i ekrana yaslayıp, ask, kolon vs vs çekebiliyorsun, bu data girmede baya bir hız kazandırıyor.
Donatı düzenleme kısmında ise; donatı kopyalama var.... Buda benzer elemanların tipleştirilmesi ve donatı düzenlenmesini hızlandırmakta.
Opsiyonları stadan daha fazla... Çizim düzeltme ( ???? ) işinde de layer (katman) zenginliği ile de yine sta ya göre avantajlı hale geliyor.

Sta ise daha yenilikçi. Serdar Amasarlı iyi bir mühendis ve bunu programına da yansıtmış. Güçlendirmede çok iyi. Yıllardır sadece frame elemanlar olsada 3D çalışıyor. (Probinanın bir iki yıllık geçmişi var) Merdiven, kabuk, kubbe, tonoz çözebiliyor. Mesh elemanları sap a atması, işini baya hızlandırıyor. Ben karmaşık geometriye sahip yapılar (örneğin iglo) çözerken bundan faydalanıyorum.

Sorunuzun yanıtı, hesap ve çizim olarak sıfır yapılarda probina, güçlendirme, tünel kalıp vs vs de sta .... hızlı ve iyi

Şu an yada bir kaç yıllık dilim içinde yaptığım projeler, ya ihaleleri yapılmış, ya yapılacak, yada imalat aşamasındaki işlere ait. Böyle bir platformda yayınlamak yanış olur dahası bende böyle bir paylaşımda bulunmayı istemem, zira öyle bir misyonumda yok. Üstelik o projeler ücretleri alındığı için işverene ait.

Bu konu ile de istemediğim bir taştışmanın içinde buldum kendimi. Sizinle aynı piyasa içerisindeyim. Sadece yapsat yapmıyorum. Beni, çalıştığım firma tutuyorsa ve yaptığımız işler sorunsuzca geçiyor, dahası yılların projecileri teşekkür ederek geri dönüyorlarsa bu beni paradan ve piyasadan daha mutlu eder.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.....
The Following User Says Thank You to elmali123 For This Useful Post:
didiserdos (05-10-2008)
Alt 17-02-2008, 22:43   #6 (permalink)
Katılımcı Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Istenmeyen Tartişma Sözkonusu Bile Değil,maksat Sorunlarimiza Ortak çözümler Bularak Daha Iyiye Ulaşabilme Arayışımızdır.Yoksa Kim Iyi Kim Kötü Arayişi Değilder. ... Teşekkür Eder Başarilar Dilerim...
Alt 18-02-2008, 00:34   #7 (permalink)
Uzman Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 2

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Tabiki kimse, kimin iyi kimin kötü olduğu bilgisi arayışı içerisinde değil.
Arkadaşın belirttiği 300m2 lik bir yapı projesine kimse 2 hafta uğraşmaz işin doğrusu.O yüzden arkadaşlar merak etmiş.Bilmediklerini öğrenmek adına rica etmişler.Bir misyonunuz için gerçekleşmemiş bu talep.
Mimari projeye bir şey diyemem ama inşaat mühendislerinin ürettiği projelerin işverene ait olduğu fikrine katılmıyorum.Çünkü çalışma sanatsal değil matematiksel dolayısıyla bilimseldir.Bilimin-bilginin sahibi olmaz.Öyle olsa idi bugün siz o projeleri üretemezdiniz.
Yıllarca süregelen bir bilgi birikimini kullanarak ürettiniz.
Diğer ifadelerinize ve eleştirilerinize bütünü ile katılıyorum.Malesef durum sürekli vahimleşmektedir.Durumu kendimizin kötüleştirmesi daha da üzücüdür.Allah sonumuzu hayır etsin.Artık piyasa gerçek anlamda proje üretmek isteyen mühendisleri tasfiye etmiş durumda.
İlk soruya gelince , yapı davranış bilgisine ve tecrübesine sahip, sonuçları yorumlayabilen, programı tam olarak kullanmayı bilen, Autocad i biraz hızlı kullanan,yapı mimarisinde ve zeminde extrem durum olmayan 300 m2 bir betonarme yapı için bir sta4cad kullanıcısı inşaat mühendisi 3 iş günü sonra güzel bir proje sunabilir.İdeCAD içinde bu süre geçerlidir.
Yukarıdaki tanımlardan Autocad harici diğer parametreleri çıkartırsanız bu sürenin 1 güne düştüğünü piyasada çokca görüyorum.

Yapı Mühendisi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-02-2008, 07:59   #8 (permalink)
Deneyimli Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Aslınca önce cevap vermemek istedim, sonrada çok şey yazıp teker teker sildim. Ne anlatmak istediğimi, konuyu baştan sona okuyanlar ve ben projeciyim diyenler anlamıştır.

Herkes gönlünce çalışsın. Bolda kazanç versin. .
The Following User Says Thank You to elmali123 For This Useful Post:
didiserdos (05-10-2008)
Alt 18-02-2008, 08:17   #9 (permalink)
Uzman Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 2

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Alıntı:
elmali123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslınca önce cevap vermemek istedim, sonrada çok şey yazıp teker teker sildim. Ne anlatmak istediğimi, konuyu baştan sona okuyanlar ve ben projeciyim diyenler anlamıştır.

Herkes gönlünce çalışsın. Bolda kazanç versin. .
Silmenize gerek yok , buyrun düşüncelerinizi yazın.
Konuyu baştan sona okuyanlardan ve projeci olanlardan konuştuklarım , sizin anlatmak istediklerinizden çok farklı şeyler söyledikleri için bu konuya yazdım.
Ortada bir tartışma yok ama anlayanlar anlamıştır hadi bana eyvallah tarzı bence yanlıştır.
Yapı Mühendisi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-02-2008, 18:59   #10 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Alıntı:
elmali123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sta4Cad, Probina, İdestatik'in amiyane tanımı ; koyun, sucuk imalat fabrikası. Neden mi? Koyunu sok fabrikaya, öbür ucundan sucuğu al.

Türkiye'de herkes projeci !!!!! Ne yazıkki bu programlar vasıtası ile. Bir binanın bir gecede projesi yapılıyor.
millet bu programları kullanıyorum, projeler yapıyorum diye hava atıyor. arkadaşlar bunları yazan kişiler bununla hava atıyorlar mı?
bu porgramlar iyi veya kötü, ama büyük emekler sonucu yapılıyorlar. öncelikle oturup sizler de bunlara benzer birşey yazmaya çalışın, o zaman anlarsınız sonuçların neden hatalı olabileceğini,aynı yöntemi kullandıkları halde niye farklı sonuçlar verdiklerini niye herşeyi yapamadıklarını daha iyi anlarsınız.
tek tuşla işlem bitirmeyi beceri saymayın. bu programların ardındaki mühendisliği ve yapılmış kabulleri görmeye çalışın. o zaman göreceksiniz ki hiçbiri bir diğerinden farklı değil.
vegeto isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil