Sayın Meslektaşım,
Sta4Cad, Probina, İdestatik'in amiyane tanımı ; koyun, sucuk imalat fabrikası. Neden mi? Koyunu sok fabrikaya, öbür ucundan sucuğu al.
Türkiye'de herkes projeci !!!!! Ne yazıkki bu programlar vasıtası ile. Bir binanın bir gecede projesi yapılıyor. Mesleğini ciddiye alan mühenislerden biri olarak söylüyorum; çok aptalız ve beceriksiziz yada bir gecede bir apartman projesi yapanlar çok zeki. Kendi kendilerini baltaladıklarını ve projeyi evrak yaptıklarını, çıkart şu bilgisayardan gibi aşalayıcı yaklaşımlarla, operatör durumuna düştüklerinin farkındalar mı ????
Bu programların çözebileceği yapı çerçevesi belirli. Bina tipi, yapıların düzenli olanlarını, az katlı olanlarını, mümkünse perdesiz olanlarını çözerler ????? Birçok hata ve yanlışla !!!! Hepsinin de ortak sorunu her temeli çözemezler. Hepsininde birçok açığı var. Bu açıklar ya bilerek yada şu anki datası ile düzeltilmeyeceği için var.
Bu kadar kötüledim ama; buların ben de lisanlı kullanıcısıyım ve yüksek lisans yaparken mecburiyetten dersini de verdim. Şu anda aktif kullanıyorum. Fakat stadan probinadan çıktığı gibi proje verilmez. Bilinçli kontrollü, el ile diğer programlarla çapraz sorgulama ve sonuçların en azından mertebe olarak irdelenmesi, boyutların, donatı teşkillerinin sorgulanması gerekli.
Artık mesleğimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu programlar Türk Mühendisliği ni baltaladı. Hepimiz üç kuruşa iş yapar olduk. Ressamları saymıyorum, ozolitçiler, öğretmenler (ki bunlara birebir ankarada şahitim) statik proje yapar oldu. Denetlemenin programlar ve proje bazında aktif olarak yapılması gerekmekte.
Ben bir apartman projesini, bir ressamla birlikte (ki bende çizim yaparım... birçok lsp ve ek programda kullanarak) iki haftadan önce yapmam. Bu programla alakalı olmayan bişey. Program sonucu verir, TASLAK ÇİZİMİ verir. Siz oturusunuz projeyi yaparsınız.
Artık nasıl yapılması gerekiyorsa yapılsın !!! bu konuda ciddi adımlar atılsın. Herkes aylık kazancına ve içinde bulunduğu ekonomik çarkın büyüklüğüne baksın. Tek bir kat kolonunun maliyetine bir proje yapılıp bir sürü sorumluluk alıp ne kadar vurdumduymaz kalacağız.
Bide stacı, probinacı diye ön ek vererek mühendis ünvanını kirletmeyelim.

LinkBack URL
About LinkBacks

Bookmarks