+ Konu Cevaplama Paneli
2. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var
BirinciBirinci 1 2 3 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 11 ile 20 ve 21

Konu: Probina Ile Aldiğiniz Proje Işini Kaç Günde Teslim Ediyorsunuz?

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    1

İnşaat mühendi olarak proje yapabilmemiz için 2 senede en az 70 puan toplamak zorundayız bunun yine en az 20 puanını eğitim seminerlerinden aldığımızı kabul edersek geriye kalanını proje başına 3.75 puandan hesaplarsak en az 14 adet proje yapamazsak yetki kuş olup uçar..
    Ozaman bulunduğunuz yerde en fazla fiyat kıran,en çabuk iş teslim edebilen (örneğin 1-2 gün) inşaat mühendisi hem fazlasıyla puanını toplamış olur hem sürümden para kazanmış olur, hemde diğer meslektaşlarının iş sayısını azaltarak 2 sene sonraki rakip sayısında önemli bir düşüş sağlamış olur.
    Dolayısı ile bu sistemin, yani mühendisin mühendislikten çok tüccar olasını, meslektaşlarına karşı üstünlüğünü bilgisi ile değil ticari acımasısızlığı ile sağlamasını zorunlu hale getirenler ülkemizde çokda şaşırılmaması gereken durumun altına imza atmışlardır.
    Şimdi sen,ben,hepimiz tek tek bağırsak çağırsak boş artık mühendis stacı ideci procu sıfatlarından birini mühendislik sıfatından daha öncelikli olarak kullanmak zorundadır.
    Çözüm olarak benim düşüncem mimar inşaat müh. makina müh. elektrik müh. hepimizin bir araya gelmesi ve bilgiye dayalı bir sistem kurmasıdır.
    Bir mühendisi mühendis yapan yaptığı işin sayısından çok yaptığı işin içeriğidir

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    23
    puan konusunu fazla takılıp kalma imo şubelerin asli görevi üyelerini korumak ve kollamaktır.

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    33
    İmo tarafından çıkarılan Türkiye Mühendislik Haberleri dergisinde (Sanırım şubat sayısıydı ) bu tarz bir paket programın incelemesi vardı. Sözü geçen programda döşeme tanımlamasanız bile kiriş poligonunu rijit diyafram olarak algılıyor, bazı kontrolleri eksik yapıyor yada hiç yapmıyor, Her yatay elemanı "kiriş" , her düşey elemanı ise "kolon" olarak algılıyormuş.Bunun gibi pek çok bir projeyi ciddi şekilde etkileyebilecek eksiklikleri mevcut. Malesef program üreticileri programlarının açıklarını gizliyorlar. Şu bir gerçek ki iyi bir projecinin paket yazılım kullanması sorun teşkil etmez. Meğer ki kullandığı yazılımın neler yapıp yapamayacağını, açıklarını ve eksilerini çok iyi biliyor olsun.

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    66
    rijit diyafram tanımını program size data girerken de analize başlarkende soruyor, bildiğim kadarıyla stada bu sorun çok fazla gözüküyor.( yanılmıyosam siz probinadan bahsettiniz.) düşey ve yatay eleman konusunu hiç düşünmemiştim, şimdi denemeyi düşünüyorum, bulduğum sonucu sizinle paylaşacağım.
    iyi çalışmalar dilerim...

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    33
    Yazıda hangi program olduğu belirtilmemiş. Fakat ülkemizde yaygın olarak kullanılan 3 programdan biri oldugu söyleniyor. Stad, ide yada probina. Gerçek olan şu ki paket programların önemli açıkları var.

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    66
    http://mmf.ogu.edu.tr/atopcu/index_d...Yazilimlar.htm

ilginizi çekeceğini düşünüyorum sn. miralay

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    66
    ben probina da denedim ufak bir çerçeveyi, N>0,1 fck ac yi sağlamadığı halde kolon olarak boyutlandırdı. sizlerde bir kontrol edin isterseniz.

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    17
    Alıntı eotugen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnşaat mühendi olarak proje yapabilmemiz için 2 senede en az 70 puan toplamak zorundayız bunun yine en az 20 puanını eğitim seminerlerinden aldığımızı kabul edersek geriye kalanını proje başına 3.75 puandan hesaplarsak en az 14 adet proje yapamazsak yetki kuş olup uçar..
    Ozaman bulunduğunuz yerde en fazla fiyat kıran,en çabuk iş teslim edebilen (örneğin 1-2 gün) inşaat mühendisi hem fazlasıyla puanını toplamış olur hem sürümden para kazanmış olur, hemde diğer meslektaşlarının iş sayısını azaltarak 2 sene sonraki rakip sayısında önemli bir düşüş sağlamış olur.
    Dolayısı ile bu sistemin, yani mühendisin mühendislikten çok tüccar olasını, meslektaşlarına karşı üstünlüğünü bilgisi ile değil ticari acımasısızlığı ile sağlamasını zorunlu hale getirenler ülkemizde çokda şaşırılmaması gereken durumun altına imza atmışlardır.
    Şimdi sen,ben,hepimiz tek tek bağırsak çağırsak boş artık mühendis stacı ideci procu sıfatlarından birini mühendislik sıfatından daha öncelikli olarak kullanmak zorundadır.
    Çözüm olarak benim düşüncem mimar inşaat müh. makina müh. elektrik müh. hepimizin bir araya gelmesi ve bilgiye dayalı bir sistem kurmasıdır.
    Bir mühendisi mühendis yapan yaptığı işin sayısından çok yaptığı işin içeriğidir
    aferin evren çok güzel söylemişsin

V.İ.P ÜYE
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    69
    Alıntı eotugen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim ilk bu soruya cevap verirken söylemek istediğimde buydu. Peki çözüm yöntemleri üretelim. Sizlerin çözüm yöntemi nedir ?

has
    has isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12

Alıntı mühendis1973 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    puan konusunu fazla takılıp kalma imo şubelerin asli görevi üyelerini korumak ve kollamaktır.

Puan konusuna niye takılmasın ki? Arkadaş doğru söylemiş bencede.. Sırf puan toplamak için maliyetine kadar (belki de daha aşağı) fiyat kırıp, apar topar proje yetiştirmeye teşvik ediyor bu puan sistemi...

Konuyu açan arkadaşın tartışmak istediği şeyler bu değil ; biliyorum ve kendisinden özür diliyorum. Her ne kadar da konuyla alakalı olmasa da, böyle bir cevap vermek gerekliydi diye düşündüm..

11. The Following User Says Thank You to has For This Useful Post:

mühendis1973 (21-04-2008)

+ Konu Cevaplama Paneli