![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : probina 15 sürümünde nelerin olmasını isterdiniz |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#21 (permalink) | |||
|
Üye
|
Alıntı:
Yönetmelikte yapı ile temel birlikte çözülmelidir diye bir ifade geçmiyor. Sadece 2.2.1.5 maddesinde C ve D grubu zeminlerde kolon ve perdelerde zeminden kaynaklanan dönmeler hesaba dahil edilmelidir diyor. Bunu da zaten Probina'da kolon ve perdelerin altına istediğiniz tarzda yay tanımlayarak yapabilirsiniz. Ancak unutulmaması gereken nokta elastik özellik göstermeyen bir malzemeyi yani zemini elastik yaylarla modellemiş oluyorsunuz. Eksenel yük seviyesine göre değişebilen yatak katsayısı denen "kesinliği çoğu zaman şüpheli" parametreyi kullanarak binanın altına yay döşediğiniz zaman hiç beklemediğiniz snuçlar alabilirsiniz. Tasarım açısından ankastre mesnet çözümler her zaman daha güvenlidir. Zemin yapı etkileşimi deyince benim aklıma daha çok iteratif çözümler geliyor. Tek bir elastik analizle bunu yapmak bence yetersiz. Bahsettiğiniz programlar bunu ne şekilde yapıyor? Zemin-Yapı etkileşimi hadi dahil edelim diyip de ele alınabilecek basitlikte bir olay değil kanımca. Bunların yanısıra temel boyutlarının da biliniyor olması gerekiyor. Yapının altına bilinçsizce döşenen yaylar sebebiyle yanlış tasarım yapılmış bir çok bina gördüm maalesef. | |||
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
bence probinanın 15.0 versiyonunda,
mantar temel uygulamasıyla ilgili bize kapsamlıca yardım olabilecek bir tanıtım videosu eklenirse, proje pafta düzenlemeleriyle ilgili gelişme gösterilirse yani direk proje çıktısı olarak alabileceğimiz bir sistem oluşturulursa, genellikle verdigi hatalardan olan 'run time error..' gibi sorunlar asılırsa çok çok çok iyi olur... |
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
-Kirişli radye temel çözümlerinde eğik akslardaki kirişleri sürekli temel hesabında olduğu gibi tek kiriş grubu gibi değilde parça parça alıyor buda uygulamada zorluk çıkartıyor.(normalde demirlerin süreklilik arz etmesi gerekirken parçalanan kirişlerin başlangıç ve bitişlerinde demirler gönye yapıldığı için süreklilik sağlanmıyor ve gereksiz ilave donatılar çıkıyor)
|
|
|
|
|
|
#24 (permalink) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
-iki akstan çalışan kolonların temellerinde tanımlı olduğu aks dışında diğer aksta tanımlı kolon bulunamadı uyarısı ile temel kirişi tanımına izin verilmiyor -konsol döşemelerde düzlem tanımı(eğim verilemiyor) yapılamıyor -dairesel kolonlara bağlanan kirişlerin hesabında diresel kolona bağlanan kısım konsolmuş gibi kabul ediliyor. -kirişsiz radye hesabında sabit bant aksı kullanıldığında demir metrajı sabit bant genişliğince alınıyor.donatı miktarı eksik çıkmış oluyor. | |
|
|
|
|
|
#25 (permalink) | |
|
Konu Yöneticisi
|
Alıntı:
ben bir çok şeyi eklemeleri için talepde bulundum ve bulunmaktayım da ama bir kişinin talebi doğrultusunda birşey yapılmaz doğal olarak ben burda gördüğüm güzel fikirleri de iletiyorum ama lisanslı kullanıcı olan herkesin fikrini doğrudan iletmesinden yanayım.... Mesela ben aylardır bir driver istiyorum hasp ı macos de de çalışmasını sağlatacak ama meselektaşlarım arasında benden başka mac driver talep edem mac bilgisyar kullanan yokmuş bunu duyuyorum sürekli hakkatten mi yok bilmiyorum ama mac kullanılmasının yaygınlaşmasını isteğimde tek kalmamak için sabırsızlıkla bekliyorum...... ne kadar çok ses çıkarsa o kadar gelişme olur... bunu prota mühendisleri de söylüyor talepler doğrultusunda geliştiriyorlar tabii ki biz talep etmeden de eklentiler var muhakkak ki ama memnun olmak istiyorsan eksik olarak birşeyleri görüyorsan taleplerimizi doğrudan iletmeliyiz... Buraya yazmış olduklarınızın bir kısmını ben ilettim sizler de söylerseniz çoğunluk oluruz
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Katılımcı Üye
|
probina yeni versiyonda olmasını istediklerimiz
ülkemizde Ilk Güçlendirme Projeleri Probina Tarafindan (dinarda Ve Adana Ceyhanda) Yapilmiş Olmasina Rağmen
Maalesef Güçlendirme De En Yetersiz Programalardan Biri Durumunda Probinanin Bu Versiyonuyla Güçlendirme Projesi Yapilmasi Imkansiz Gibi Zaten Kendileride Böyle Bir örnek Ortaya Koyamiyorlar. Ileriki Yillarda çok Fazla Ihtiyaç Duyulacak Olan Güçlendirme Projesi Hazirlanmasinda: Probina Gibi Bu Konuda Pratik Tecrübeleride Olan Bir Ekipten Dört Başi Mamur Gerekirse Ayri Bir Versiyon/sürüm Olarak Güçlendirme Programi Hazirlamasini Bekliyoruz. Taşiyici Olmayan Tuğla Duvar Modellesini Yapmiş Olmalari Güçlendirme Projesi Yapan Arkadaşlar Için çok Faydali Olduğu Kansindayim. Saygilarimla Uğur Oflaz |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Onursal Üye
|
dediğinize katılıyorum bu özellik olmalı programda
aslında özellikli bir yapı ise çalıştığım başka bir analiz programında temeli yeniden çözümlüyorum ama yapı az katlı ve sürekli temel kullanıyorsam temelin rijitliğini dikkate alarak yorum yapıyorum tekil temel için sanırım en pratik çözüm yeniden elle kontrol yapıp hareket etmek olacaktır. |
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Katılımcı Üye
| |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to mühendis1973 For This Useful Post: | torunoğlu (26-09-2008) |
|
|
#30 (permalink) |
|
Yeni Üye
| |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to madxxx For This Useful Post: | mühendis1973 (29-09-2008) |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|