mersel65 Nickli Üyeden Alıntı
sıkıstırılmış dolgu olarak ne kullandığınızı yazmanız gerekmiyormu.? oradaki yükü temele verdiğinize göre(verdiğinizi varsayıyorum) ne olduğunu açıkça yazmak gerekmiyormu? dolgu malzemesi olarak toprak vs. kullanılacaksa imalatta temelin üzerinede mebran serileceğini belirtmek gerekmiyormu.? topraktaki nem üst betona ve alt betona nem rutubet veya su vererek orada korozyana sebeb olmayacakmı?
kolon boy detaylarını vermisiniz 85cm dolgu+15cm beton olduğuna göre kolon sarılma bölgesi olarak alt kısımda 68cm olarak aldıklarınız var orda çevrede 100 cm hatıllar var kolon sarılma olarak nerden başlaması gerekiyor?
temelden başladığını kabul etmissiniz kolon sarılma bölgesi olarak filiz boyu kadar neden verme gereği duymadınız. ?
temel demir açılımlarında alt gönye yapmıssınız üstte gönye yapmaya gerek neden görmediniz.?
temel kesitlerindeki demirler öyle gözükmez sanırım iki ayrı kesitte demirler içeride verilmiş bir taraftaki kesitte demirler altta ise diğer tarafta üstte gözükmesi gerekmiyormu.?
bu durumda gönye boylarının farklı olması gerekmiyormu.?
b-b kesitinde üst demir boyu neden 12m. altta 11,75 yazıyor üstte 12m yazıyor 12m. demir koyarsak temelden dışarıya çıkmazmı (tolam temel boyu 11,90 değilmi)
a-a kesitindeki alt demirdeki 11,87 yazan ölçü yanlış değilmi.? o doğruysa üstteki 11,85 nasıl olacak 2 taraftan gönye yapılmış ayrıca.?
kalıp planında merdiven yırtığının etrafında ve yırtık kenarında çapraz donatılar koymak gerekmiyormu.?
merdivenden gelen donatıyı 12lik olanı kirişe gönye yapmaya gerek yokmu.?
merdivendeki firkete 10/33 ara ile 155cm lik bir kısım ama 50cm lik saçakta 10/15 koyulmuş ya biri fazla yada biri eksik gibi geldi bana
a-a kesitinde sol tarafta saçak var ama plana bakıldığında öyle bir saçak görülemiyor.
s114 kolonunu c aksında vermeniz gerekmiyormuydu yok c' aksında verecem sana ne diyorsanız c aksını niye verdiniz.? kolon aplikasyonunda c aksı yok c' aksı var 2 tane
neyse benden bu kadar syn zamora nın yazısına teşekkür edeceğinize bir cevap verebilirdiniz...
üst sorumdaki zemin sorusunu sildim ordan çünkü o zaten sizi bağlamıyordu yazıdada belirtmiştim.. ( o soruyu yazarken kafam iyiydi biraz 9km/cm2 olarak algılamıştım onu) ama bu akşam kafa sağlam merak etme
saygılarımla iyi bayramlar
Bookmarks