+ Konu Cevaplama Paneli
Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan
BirinciBirinci 1 2 3 SonuncuSonuncu
11 den 20´e kadar. Toplam 28 Sayfa bulundu

Konu: STA4-CAD Proje Havuzu Bölümü

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

Alıntı joker20 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu projeleri indirmek için gereken link hatalı
    iyi bi yer yokmu
    link saglam sorun yok simdi baktim linki tiklayinca free ye bas sonra ordaki resimdeki yazilari kutucuga bas download yap calisiyor link

Deneyimli Üye mkbiksi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Ben indirdim sorun yok

kotan belki dolmuştur

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

sayın BOZA

sayın BOZA ,anladığım kadarıyla siz bu işi en iyi bilenlerdensiniz.rica etsem benim soruma da cevap verebilirmisiniz..sta4 almayı düşünüyorum,acaba çelik yapılar konusunda (tek veya ıkı katlı çelik yapılar) program işe yarıyormu gerçekten..çizim yapmadığını biliyorum ama hesabı tam anlamıyla yapıyormu?
    yetersiz ise sizce çelikpro3 mü alayım yoksa çatıcat mi. bilgilendirirseniz çok sevinirim .genç mühendislere yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Onursal Üye boza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    37
    Alıntı hunter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sayın BOZA ,anladığım kadarıyla siz bu işi en iyi bilenlerdensiniz.rica etsem benim soruma da cevap verebilirmisiniz..sta4 almayı düşünüyorum,acaba çelik yapılar konusunda (tek veya ıkı katlı çelik yapılar) program işe yarıyormu gerçekten..çizim yapmadığını biliyorum ama hesabı tam anlamıyla yapıyormu?
    yetersiz ise sizce çelikpro3 mü alayım yoksa çatıcat mi. bilgilendirirseniz çok sevinirim .genç mühendislere yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.
    STA4 cad de, çelik yapılarınızı, yapı bilgi kütüphanesindeki çelik yapı elemanlarına bağlı kalarak, sistemi 3d çözebilirsiniz fakat sadece burda statik hesapları gerçekleştirmeniz mümkün. Boyutlama ve çizim paftası üretmeniz mümkün degil! Sanayi türü çelik yapılar için Çatıcad veya çelikpro3 programlarının çizim ve boyutlama desteğinin bulunması nedeniyle bu programları size tavisye ederim. Fakat ne yazık ki bu iki programda düzlem analiz yapmaktadır. Her ikisininde yeni 2006 deprem yönetmeliğine uyumluluğu henuz kanıtlanmamıştır!

SAT4-3D çelik yapı analiz ekranı görüntüsü aşağıdaki gibidir.

Saygılarımla.
    Saygılarımla.

BOZA
    civil engineer

www.dilmermuhendislik.com

**** RELOADED TEAM ****

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

sayın boza

sayın boza yorumunuz için çok teşekkür ederim.umarım bende sta4 cad i aldıktan sonra banada yardımcı olursunuz.yardımlarınız , insanlara cesaret ve güven veriyor.umarım bu yaşam felsefenız ebedi olur.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    37
    Alıntı hunter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sayın boza yorumunuz için çok teşekkür ederim.umarım bende sta4 cad i aldıktan sonra banada yardımcı olursunuz.yardımlarınız , insanlara cesaret ve güven veriyor.umarım bu yaşam felsefenız ebedi olur.
    Sn hunter, ben bunun için burdayım zaten! Sorulan sorular bilgim doğrultusunda cevaplanacaktır! Beni aşan bir durum olursa çözümün kaynağını hep birlikte bulacağız!

Sagılarımla.
    Saygılarımla.

BOZA
    civil engineer

**** RELOADED TEAM ****

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    çok teşekkürler.Emeğinize sağlık.

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    1
    SN BOZA yolladığınız proje için teşekkür ederim ama bendemi bi hata var bilmiyorum ama proje atucad dosyası bunu ben sta da nasıl açacam?

Sta da kiriş açılımlarında demir uçlarını neden yamuk çiziyor ?

Sta da bir türlü bodrum kat çizemedim - kot veriyom kot hatalı diyor aplikasyon kot farkı giriyom o zaman tamam ama bodruma kiriş çizecem kirişide bodrumun en altına atıyor ( -1,8 de kot veriyom bodruma kirişide -1.8 de çiziyor ) basit bir bodrumlu yapı yapamadım bir türlü yardımcı olurmusunuz

Sta dan autocad e çizimleri nasıl aktaracam?

Sta v12 kırık var bende incelemek için beğenirsem satın alacam sta ide arasında kaldım siz hangisini tercih edersiniz?

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    37
    Alıntı barismamik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    SN BOZA yolladığınız proje için teşekkür ederim ama bendemi bi hata var bilmiyorum ama proje atucad dosyası bunu ben sta da nasıl açacam?

Sta da kiriş açılımlarında demir uçlarını neden yamuk çiziyor ?

Sta da bir türlü bodrum kat çizemedim - kot veriyom kot hatalı diyor aplikasyon kot farkı giriyom o zaman tamam ama bodruma kiriş çizecem kirişide bodrumun en altına atıyor ( -1,8 de kot veriyom bodruma kirişide -1.8 de çiziyor ) basit bir bodrumlu yapı yapamadım bir türlü yardımcı olurmusunuz

Sta dan autocad e çizimleri nasıl aktaracam?

Sta v12 kırık var bende incelemek için beğenirsem satın alacam sta ide arasında kaldım siz hangisini tercih edersiniz?
    Sn. barismamik, elinizde bulunan kırık yazılımdan dolayı pek çok sorunla karşılaşacaksınız! Önce programın eğitim dökümanlarını ve videolarını bi iyice gözden geçirin bunları hazmedin yukarıdaki soruların cevabını bulacaksınız zaten!
    Saygılarımla.

BOZA
    civil engineer

**** RELOADED TEAM ****

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

Alıntı mersel65 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sıkıstırılmış dolgu olarak ne kullandığınızı yazmanız gerekmiyormu.? oradaki yükü temele verdiğinize göre(verdiğinizi varsayıyorum) ne olduğunu açıkça yazmak gerekmiyormu? dolgu malzemesi olarak toprak vs. kullanılacaksa imalatta temelin üzerinede mebran serileceğini belirtmek gerekmiyormu.? topraktaki nem üst betona ve alt betona nem rutubet veya su vererek orada korozyana sebeb olmayacakmı?
    kolon boy detaylarını vermisiniz 85cm dolgu+15cm beton olduğuna göre kolon sarılma bölgesi olarak alt kısımda 68cm olarak aldıklarınız var orda çevrede 100 cm hatıllar var kolon sarılma olarak nerden başlaması gerekiyor?
    temelden başladığını kabul etmissiniz kolon sarılma bölgesi olarak filiz boyu kadar neden verme gereği duymadınız. ?
    temel demir açılımlarında alt gönye yapmıssınız üstte gönye yapmaya gerek neden görmediniz.?
    temel kesitlerindeki demirler öyle gözükmez sanırım iki ayrı kesitte demirler içeride verilmiş bir taraftaki kesitte demirler altta ise diğer tarafta üstte gözükmesi gerekmiyormu.?
    bu durumda gönye boylarının farklı olması gerekmiyormu.?
    b-b kesitinde üst demir boyu neden 12m. altta 11,75 yazıyor üstte 12m yazıyor 12m. demir koyarsak temelden dışarıya çıkmazmı (tolam temel boyu 11,90 değilmi)
    a-a kesitindeki alt demirdeki 11,87 yazan ölçü yanlış değilmi.? o doğruysa üstteki 11,85 nasıl olacak 2 taraftan gönye yapılmış ayrıca.?
    kalıp planında merdiven yırtığının etrafında ve yırtık kenarında çapraz donatılar koymak gerekmiyormu.?
    merdivenden gelen donatıyı 12lik olanı kirişe gönye yapmaya gerek yokmu.?
    merdivendeki firkete 10/33 ara ile 155cm lik bir kısım ama 50cm lik saçakta 10/15 koyulmuş ya biri fazla yada biri eksik gibi geldi bana
    a-a kesitinde sol tarafta saçak var ama plana bakıldığında öyle bir saçak görülemiyor.
    s114 kolonunu c aksında vermeniz gerekmiyormuydu yok c' aksında verecem sana ne diyorsanız c aksını niye verdiniz.? kolon aplikasyonunda c aksı yok c' aksı var 2 tane
    neyse benden bu kadar syn zamora nın yazısına teşekkür edeceğinize bir cevap verebilirdiniz...
    üst sorumdaki zemin sorusunu sildim ordan çünkü o zaten sizi bağlamıyordu yazıdada belirtmiştim.. ( o soruyu yazarken kafam iyiydi biraz 9km/cm2 olarak algılamıştım onu) ama bu akşam kafa sağlam merak etme

saygılarımla iyi bayramlar
    inşaat mühendisliği öğrencisiyim sta4cad hakkında bilgi almak için foruma üye oldum.gerçekten cok güzel kaliteli bir forum.ancak yukarıdaki yazıyı okuyunca; bir şeyi belirtmeden geçemedim .yazıyı yazan mühendis,yada imo başkanı her kim ise üşenmemiş saymış dökmüş tamamen art niyetli bir yazı yazmış, daha önceleri 100 binlerce üyeli forumlarda aktif olarak bulunmuş biri olarak bu tür yazıları yazanları çok iyi anlıyorum.bir şeyi bilenler yada bildiklerini sananlar mutlaka bunu ortaya koymaya niyetliler. foruma gelirler,özellikle admin yada modların hatalArını gördükleri anda,hemen BİLGİLERİNİ ortaya koyarlar,bu BİLGİLERİ yazmalarının ne kendilerine ne de forum üyelerine bir katkısı bulunur.sadece forum yetkilisi küçük düşürülmeye çalışılmıştır okadar.zaten bu kişiler, çok çoğu 10-15 mesaj atıp forumdan kaybolur.
    Bilgilerinizi faydalı işlerde kullanmanız ve sabırlı olmanız dileğiyle
    saygılar.

+ Konu Cevaplama Paneli